MotoGP: Έστησαν σκηνή για ήρωες στην Shinjuku την καρδιά του Tokyo

Fans, παγκόσμιοι πρωταθλητές, και εθνικοί ήρωες, ο τέλειος συνδυασμός στην καρδιά του Tokyo
MotoGP Tokyo Fans
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/9/2025

Το paddock του MotoGP έφτασε στην Ιαπωνία με στυλ, με μια ομάδα αναβατών να ανεβαίνει στη σκηνή στην εμπορική καρδιά του Tokyo, στην Shinjuku,  το απόγευμα της Τετάρτης για να χαιρετήσει το κοινό και να το ετοιμάσει για το Ιαπωνικό Grand Prix, με τον Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) να ετοιμάζεται να διεκδικήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τη Ducati αυτό το Σαββατοκύριακο στο Motegi

Μαζί με τον Marquez ήταν ο εν ενεργεία Πρωταθλητής Jorge Martin (Aprilia Racing), ο polesitter του 2024 στο Motegi Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing), ο Joan Mir (Honda HRC Castrol), ο rookie Fermin Aldeguer (BK8 Gresini Racing MotoGP), ο Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP), ο Enea Bastianini (Red Bull KTM Tech3), ο Somkiat Chantra (Idemitsu LCR Honda) και ο νικητής του Motegi το 2022 Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP). Φυσικά, στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι Ιάπωνες ήρωες, με το κοινό να δίνει ξεχωριστό παλμό στην καρδιά του Τόκιο.

MotoGP Tokyo Fans

Οι Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team) και Takaaki Nakagami (δοκιμαστής της Honda) γνώρισαν αποθέωση από το πλήθος, όπως και οι Ayumu Sasaki (Idrofoglia RW Racing GP), Ryusei Yamanaka (FRINSA - MT Helmets - MSI), Yuki Kunii (Idemitsu Honda Team Asia) και Taiyo Furusato (Honda Team Asia), οι οποίοι ετοιμάζονται να τρέξουν στην θρυλική πίστα του Motegi.MotoGP Tokyo Fans

Δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την εκδήλωση καθώς οι αναβάτες βάζουν πλώρη για το βορρά και το Mobility Resort Motegi.

MotoGP Tokyo Fans

 

MotoGP Πορτογαλία: Νίκη με ανωτερότητα Bezzecchi

Κανείς δεν πάλεψε μαζί του, ήταν άνετα πρώτος
MotoGP Πορτογαλία: Νίκη με ανωτερότητα Bezzecchi
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/11/2025

Φοβόταν είπε ο Bezzecchi, τους Alex Marquez και Acosta με βάση τον Sprint και έτσι η δουλειά που έριξε η ομάδα με βάση και όσα δοκίμασαν στην σημερινή προθέρμανση, ήταν στο πλέον εντατικό επίπεδο. Όπως όλα έδειξαν, απέδωσε και μάλιστα με το παραπάνω.

Όπως και εχθές η εκκίνηση, με την ίδια σειρά και με Quartararo και Bagnaia να είναι στην αρχή πιο κοντά στο γκρουπ των πρώτων συγκριτικά με εχθές. Κρίμα που ο Bagnaia δεν πάλεψε στην πρώτη στροφή λίγο περισσότερο, θα μπορούσε σε εκείνο το σημείο να μείνει εμπρός από τον Quartararo και πιο κοντά στους υπόλοιπους τρεις με καλύτερες πιθανότητες για την συνέχεια.

Στην 5η στροφή ο Morbidelli ορμά από την εσωτερική επιλέγοντας μία πολύ κλειστή γραμμή για την είσοδο. Αυτή η στροφή ευνοεί τα αργά φρένα και την ανοικτή είσοδο και η επιλογή του Morbidelli δεν αποδίδει καλά, ουσιαστικά ξεκινώντας ο ίδιος την αλληλουχία που δύο δευτερόλεπτα μετά θα φέρει την πτώση του. Χάνοντας στιγμιαία την πρόσφυση ανοίγει την γραμμή του και κόβει τον Pol Espargaro. Ο Ai Ogura στο μεταξύ που ήταν πίσω εκείνη την στιγμή, βουτά από την εσωτερική για να μην χτυπήσει τον Espargaro και κλαδεύει το κλιπον του Bastianini. Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου είναι τέσσερις μοτοσυκλέτες πλαγιασμένες μαζί σαν βεντάλια από τραπουλόχορτα. Τέρμα εξωτερική είναι ο Morbibelli, δίπλα του και ¾ μοτοσυκλέτας είναι ο Espargaro, δίπλα στον Espargaro και περίπου στην μέση είναι ο Ai Ogura και δίπλα του ο Bastianini. Δεν γίνεται να έχει καλή εξέλιξη όλο αυτό. Ο Morbidelli προσπαθεί να επιστρέψει στην γραμμή του φυσικά δεν υπάρχει χώρος, πέφτει πάνω στον Espargaro και καταλήγει εκτός.

Στον επόμενο γύρο ο Bastianini θα βγει για το πρόβλημα στο τιμόνι και θα ξανά μπει αντιμετωπίζοντας τον αγώνα ως προπόνηση και συλλογή δεδομένων και πίσω του θα μπει και ο Mir γιατί αισθανόταν αδικημένος που έγινε καραμπόλα στον πρώτο γύρο χωρίς αυτόν. Μέχρι στιγμής ήταν μέρος σε όλες τις καραμπόλες πρώτου γύρου και έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα DNF, οπότε το μηχανικό πρόβλημα θα έλεγε κανείς πως ήταν απλά μοιραίο να συμβεί στην μοναδική καραμπόλα που έλειπε.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται με τον Alex Marquez να παίρνει θέση για προσπέραση του Acosta στην ευθεία, το πραγματοποιεί στο κατηφορικό κομμάτι της ευθείας πριν από τα φρένα. Ο Acosta είναι δυνατός πολύ στα φρένα, ένας από τους δυσκολότερους να προσπεράσεις εκεί και ο Alex Marquez απέτυχε εχθές στα ¾ του Sprint να το πετύχει σωστά. Όλη αυτή η εμπειρία από εχθές, φάνηκε εκείνη την στιγμή που πέρασε καθαρά τον Acosta και έμεινε μπροστά του κλείνοντας την πόρτα και διασφαλίζοντας την θέση μέχρι την τρίτη στροφή. Το προσπέρασμα στην πρώτη στροφή πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι την τρίτη, να το μετράς ως μία ενέργεια καθώς πρακτικά είναι μία μεγάλη στροφή αυτές οι τρεις, παρότι εξωτερικά φαίνεται ως μία μικρή ευθεία από την δεύτερη και μετά. Είναι πολύ μικρή η απόσταση όμως και ουσιαστικά η προσπέραση που έχει γίνει στην πρώτη στροφή δεν κλειδώνει παρά μόνο στην τρίτη. Στα φρένα για την πέμπτη ο Acosta οριακά δεν χάνει τον έλεγχο, αναγκάζεται όμως να ανοίξει λίγο και από εκείνη την στιγμή η πίεση για τον Alex Marquez είναι μικρότερη. Δεν θα πάψει μέχρι και το τέλος.

Ο Bagnaia περνά τον Quartararo και κάνει και την διαφορά ανοίγοντας πολύ εμπρός του, σε μεγάλη όμως απόσταση από τους τρεις εμπρός.

Ο Bezzecchi έχει ήδη 0.6 απόσταση στην αρχή του τρίτου γύρου και δείχνει εκείνη την στιγμή πως κανείς άλλος δεν είναι στο επίπεδό του.

Στον 5ο γύρο και ο Acosta έχει μείνει και αυτός πίσω, οι τρεις θέσεις του βάθρου οδηγούν ξεχωριστά και όλοι μαζί 2,5 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Bagnaia. Η μάχη και το θέαμα εμπρός έχει ουσιαστικά σταματήσει.

Ο Bezzecchi είναι σε άλλο επίπεδο και οι οδηγίες του Pedrosa εχθές το βράδυ στον Acosta δεν τον βοηθούν να κάνει σήμερα τουλάχιστον εκείνο που κατάφερε εχθές, να πιέσει δηλαδή τον Alex Marquez.

Πίσω ο Binder με τον Aldequer θα μας δώσουν περισσότερο θέαμα. Ξεκινάμε με τον Binder να κάνει στην ίδια στροφή, την 5η το ίδιο με τον Acosta, να χάνει τα φρένα και παρατρίχα να πέφτει στον Quartararo. Πίσω του ο Aldequer που στον 9ο γύρο θα χωθεί δύο φορές εσωτερικά του Binder η μία στην τρίτη στροφή και η δεύτερη στην 5η σε μία πολύ επιθετική κίνηση που καταλήγει σε επαφή με τον Aldequer εμπρός.

Μέχρι αυτή την στιγμή το θέαμα είναι σε υψηλό επίπεδο και οι πίσω θέσεις θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν μέχρι το τέλος του αγώνα που έχει πλέον φτάσει στην μέση.

Στον 11ο γύρο ο Aldequer περνά και τον Quartararo. Δυστυχώς δεν έχει την ευκαιρία να κερδίσει την επόμενη θέση με μάχη.

Στον ίδιο γύρο ο Bagnaia πέφτει και αμέσως ο Bezzecchi έχει ένα σημαντικό προβάδισμα για την τρίτη θέση στο βάθρο του στην κατάταξη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε μία μικρή ειρωνική στιγμή, στα φρένα της 5ης στροφής στον 15ο γύρο, ο Quartararo χάνει πρόσφυση έχοντας πίσω τον Binder, σε μία αντιστροφή του τι είχε γίνει νωρίτερα ο Binder θα κερδίσει την θέση εκείνη την στιγμή.

Σειρά του Zarco να παλέψει με τον Quartararo για την 6η θέση που θα ήταν 7η αν δεν είχε πέσει ο Bagnaia. Τελικά θα βρεθεί να υπερασπίζεται την δική του θέση από τον Ai Ogura.

Δύο γύρους πριν το τέλος ο Ai Ogura θα περάσει ενώ ο Bezzecchi κόβει λίγο και μειώνει την διαφορά κατά ένα δευτερόλεπτα με τα νώτα του, στο μεταξύ συνεχίζει να είναι μπροστά για τρία δευτερόλεπτα. Είχε δηλαδή ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό.

Μία μεγάλη και όμορφη νίκη από τον Bezzecchi σήμερα με συνολική επικράτηση.

 

ΘΕΣΗ

ΒΑΘΜΟ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

1

25

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

41:13.616

2

20

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+2.583

3

16

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+3.188

4

13

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+12.860

5

11

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+16.327

6

10

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha otoGP Team

+18.442

7

9

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+19.255

8

8

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+20.612

9

7

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+21.040

10

6

44P. Espargaro

Red Bull KTM Tech3

+26.517

11

5

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+28.226

12

4

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+29.717

13

3

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+30.372

14

2

88M. Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+31.621

15

1

11N. Bulega

Ducati Lenovo Team

+32.072

16

 

32L. Savadori

Aprilia Racing

+39.869

17

 

35S. Chantra

IDEMITSU Honda LCR

+61.999

18

 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+0.000

Not Classified

   

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

10 Laps

   

36J. Mir

Honda HRC Castrol

2 Laps

Not finished 1st lap

   

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team