MotoGP-Jorge Martin: "Βλέπει" πρωτάθλημα με Aprilia αλλά όχι άμεσα

Αισιόδοξος για τη δυναμική της μοτοσυκλέτας του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Jorge Martin με Aprilia για το παγκόσμιο πρωτάθλημα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/1/2025

Στην πρώτη του χρονιά ως εργοστασιακός αναβάτης της Aprilia ο Παγκόσμιος Πρωταλθητής Jorge Martin δεν αισθάνεται και πολύ σίγουρος αναφορικά με τις πιθανότητες που έχει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του.

Μεταγραφή σοκ ήταν αυτή του Jorge Martin στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia το περασμένο καλοκαίρι με το Ισπανό να εγκαταλείπει την Ducati πριν ακόμη καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Borgo Panigale που έριξε το μεταγραφικό βάρος στον Marc Marquez για μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα κλείνοντας παράλληλα την πόρτα στον άνθρωπο που τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τα μηνύματα για τον Martin από την μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ήταν θετικά από τις πρώτες κιόλας δοκιμές που είχε μαζί της λίγο μετά τα μέσα Νοεμβρίου, με τον Ισπανό να νιώθει άνετα στη σέλα της από την πρώτη στιγμή. 

Ωστόσο ο Martin πιστεύει ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί σταθερά την πρώτη θέση στο βάθρο και να έχει έτσι τις πιθανότητες που χρειάζεται για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του.

Jorge Martin με Aprilia για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Ισπανός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να είναι σε θέση να ανεβαίνει στο βάθρο από φέτος. Όμως ένα τέτοιο αποτέλεσμα και ακόμη περισσότερο μια νίκη σε έναν αγώνα θα είναι μια πραγματική πρόκληση και κάτι που θα έκανε τον Μαδριλένο "πολύ περήφανο", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Martin εστίασε στη συνεχή πρόοδο που πρέπει να λαμβάνει μέρος αναφορικά με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει εκ νέου το πρωτάθλημα, κάτι που βλέπει ότι μπορεί να είναι εφικτό από το 2026. "...για τώρα, εγώ απλά πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ", συμπλήρωσε ο Martin, ο οποίος βέβαια μπορεί απλά να ρίχνει στάχτη στα μάτια των αντιπάλων του με αυτές τις δηλώσεις. 

Η Aprilia έδειξε πέρσι ότι μπορούσε να ανταγωνιστικεί τις Ducati μόνο στις αρχές της σεζόν. Έπειτα "ξεφούσκωσε" με τον Vinales να τερματίζει τελικά έβδομος στο MotoGP, ως ο καλύτερος αναβάτης των Ιταλών με 190 βαθμούς και πίσω και από τις ΚΤΜ και GASGAS.
 

Olympia Rally, 3η Ημέρα: Νίκη Καράμπελα, ανέβηκε πρώτος στη γενική κατάταξη ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο Καράμπελας κέρδισε με 11 λεπτά διαφορά και ανέβηκε 7 θέσεις στη γενική
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/4/2026

Η 3η ημέρα του Olympia Rally 2026 σηματοδότησε την έναρξη του Marathon stage, καθώς ο αγώνας κατευθυνόταν προς την Καλαμάτα. Αυτή η απαιτητική ημέρα χωρίστηκε σε δύο ειδικές διαδρομές, με ένα διάλειμμα στη Διαβολίτσα πριν από το δεύτερο σκέλος της ημέρας.

Η πρώτη ειδική πέρασε από Μακρίσια, Κρέστενα, Σμέρνα και Αρτεμίδα, πριν ανέβει στο όρος Τετράσιο. Το συγκεκριμένο τμήμα συνδύαζε μεγάλες αποστάσεις με εναλλαγές τοπίου, απαιτώντας από τους αναβάτες σωστή διαχείριση ρυθμού, ενέργειας και πλοήγησης, προσαρμοζόμενοι συνεχώς στις αλλαγές του τερέν.

Μετά το διάλειμμα, η δεύτερη ειδική οδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από την Αγία Θεοδώρα και στη συνέχεια παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο προς την Καλαμάτα. Παρότι πιο γρήγορη σε χαρακτήρα, αυτή η ειδική απαιτούσε αυξημένη συγκέντρωση, ιδιαίτερα μετά τη συσσωρευμένη κόπωση του Marathon stage. Να σημειωθεί πως οι αναβάτες δεν είχαν χτες εξωτερική υποστήριξη.

Olympia

Τη χτεσινή μέρα πρώτος τερμάτισε ο συνεργάτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, με Yamaha Ténéré 700, δεύτερος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος - τακτικός συμμετέχων στα MEGA TEST ON-OFF - με Yamaha WR450F και τρίτος ο Kreidl Ferdinand με KTM EXC 450.

Στη γενική κατάταξη ο Γιάννης Σεβαστόπουλος προσπέρασε στην πρώτη θέση τον Kreidl Ferdinand, και τρίτο τον Κίμωνα Καράμπελα, που τη δεύτερη ημέρα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα όμως χτες ανέκαμψε σημαντικά, ενώ στην 5η θέση γενικής βρίσκεται ο Γιάννης Τρίγκας με Suzuki DR-Z4s.