MotoGP-Jorge Martin: "Βλέπει" πρωτάθλημα με Aprilia αλλά όχι άμεσα

Αισιόδοξος για τη δυναμική της μοτοσυκλέτας του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Jorge Martin με Aprilia για το παγκόσμιο πρωτάθλημα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/1/2025

Στην πρώτη του χρονιά ως εργοστασιακός αναβάτης της Aprilia ο Παγκόσμιος Πρωταλθητής Jorge Martin δεν αισθάνεται και πολύ σίγουρος αναφορικά με τις πιθανότητες που έχει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του.

Μεταγραφή σοκ ήταν αυτή του Jorge Martin στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia το περασμένο καλοκαίρι με το Ισπανό να εγκαταλείπει την Ducati πριν ακόμη καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Borgo Panigale που έριξε το μεταγραφικό βάρος στον Marc Marquez για μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα κλείνοντας παράλληλα την πόρτα στον άνθρωπο που τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τα μηνύματα για τον Martin από την μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ήταν θετικά από τις πρώτες κιόλας δοκιμές που είχε μαζί της λίγο μετά τα μέσα Νοεμβρίου, με τον Ισπανό να νιώθει άνετα στη σέλα της από την πρώτη στιγμή. 

Ωστόσο ο Martin πιστεύει ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί σταθερά την πρώτη θέση στο βάθρο και να έχει έτσι τις πιθανότητες που χρειάζεται για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του.

Jorge Martin με Aprilia για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Ισπανός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να είναι σε θέση να ανεβαίνει στο βάθρο από φέτος. Όμως ένα τέτοιο αποτέλεσμα και ακόμη περισσότερο μια νίκη σε έναν αγώνα θα είναι μια πραγματική πρόκληση και κάτι που θα έκανε τον Μαδριλένο "πολύ περήφανο", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Martin εστίασε στη συνεχή πρόοδο που πρέπει να λαμβάνει μέρος αναφορικά με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει εκ νέου το πρωτάθλημα, κάτι που βλέπει ότι μπορεί να είναι εφικτό από το 2026. "...για τώρα, εγώ απλά πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ", συμπλήρωσε ο Martin, ο οποίος βέβαια μπορεί απλά να ρίχνει στάχτη στα μάτια των αντιπάλων του με αυτές τις δηλώσεις. 

Η Aprilia έδειξε πέρσι ότι μπορούσε να ανταγωνιστικεί τις Ducati μόνο στις αρχές της σεζόν. Έπειτα "ξεφούσκωσε" με τον Vinales να τερματίζει τελικά έβδομος στο MotoGP, ως ο καλύτερος αναβάτης των Ιταλών με 190 βαθμούς και πίσω και από τις ΚΤΜ και GASGAS.
 

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.