MotoGP-Jorge Martin: Η πιθανότητα να αγωνιστεί στο Κατάρ μεγαλώνει

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση του κατάγματος στο χέρι του Παγκόσμιου Πρωταθλητή
Jorge Martin πιθανότητα να τρέξει στο MotoGP του Qatar 2025
Από το

motomag

3/4/2025

Οι γιατροί δίνουν ελπίδες στον Martinator για το MotoGP του Κατάρ, έπειτα και από τις εξετάσεις που έκανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βαρκελώνη.

Ο Jorge Martin επισκέφθηκε την Τρίτη τον δρ. Mir, στην Clínica Dexeus de Barcelona για μια αξιολόγηση που ήταν καθοριστική για τις ελπίδες του να συμμετάσχει στο MotoGP του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί 11 με 13 Απριλίου.

Να θυμίσουμε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει χάσει τους τρεις πρώτους γύρους της σεζόν του 2025 εξαιτίας κατάγματος στο αριστερό του χέρι που υπέστη στις δοκιμές λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Jorge Martin πιθανότητα να τρέξει στο MotoGP του Qatar 2025

Η Aprilia επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο Martin υποβλήθηκε την προηγούμενη ημέρα σε ακτινογραφία. Η αξιολόγηση ήταν θετική, αφού το σκαφοειδές δείχνει να κολλάει, ενώ η βίδα που έχει τοποθετηθεί ενσωματώνεται σωστά και δεν ενοχλεί τον Μαδριλένο. Για να θεωρηθεί πάντως ότι ένα κόκκαλο έχει κολλήσει κλινικά πρέπει να περάσουν περίπου έξι μήνες.

Ο δρ. Mir δήλωσε πως “Η κλινική και ακτινολογική εξέταση των καταγμάτων του Jorge Martín δείχνουν μια καλή εξέλιξη που μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο στάδιο λειτουργικής αποκατάστασης, να φτάσουμε στο Κατάρ και να δούμε πώς νιώθει ο αναβάτης προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στο grand prix, πάντα αφού περάσει από τον ιατρικό έλεγχο του MotoGP».

Ο Martin μπορεί τώρα να αυξήσει την ένταση στις προπονήσεις του- ιδιαίτερα την ποδηλασία και το τρέξιμο. Μάλιστα, ο ίδιος δημοσίευσε εικόνες στα social media κάνοντας ποδήλατο στα βουνά στην Ανδόρα.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ταξιδέψει στο Κατάρ για να αγωνιστεί, πρέπει να περάσει, όπως είπαμε από τον ιατρικό έλεγχο που θα γίνει από τον ιατρικό διευθυντή του MotoGP, Angel Charte, τις ημέρες πριν από τον αγώνα.

Ο Martin έχει ισχυριστεί ότι δεν θα κάνει προπόνηση με μοτοσυκλέτα πριν επιστρέψει στη δράση MotoGP, ενώ θα κάνει και άλλες εξετάσεις την ερχόμενη εβδομάδα τόσο στο χέρι του όσο και για την φυσική του κατάσταση.

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.