Ακυρώθηκε και το GP της Μαλαισίας

Θα αντικατασταθεί από το Misano
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/8/2021

Οι FIM, IRTA και Dorna Sports ανακοίνωσαν μόλις πριν από λίγο την ακύρωση του Μαλαισιανού Grand Prix, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την πίστα της Sepang από τις 22 ως τις 24 Οκτωβρίου. Λόγω της συνέχισης της πανδημίας του Covid-19 και των περιορισμών που έχει θέσει η Μαλαισιανή κυβέρνηση για όσους εισέρχονται στη χώρα, η ακύρωση του αγώνα ήταν μονόδρομος.

Το GP της Μαλαισίας θα επιστρέψει στο ημερολόγιο το 2022, ενώ για φέτος οι τρεις φορείς που έχουν αναλάβει την διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος, ανακοίνωσαν πως στη θέση του θα γίνει ένας ακόμη αγώνας στο Misano World Circuit Marco Simoncelli στις ίδιες ημερομηνίες, και εκκρεμεί μόνο το όνομα του αγώνα για εμπορικούς σκοπούς.

 

Το νέο ημερολόγιο των MotoGP
Ημερομηνία
Χώρα
Πίστα
28 Μαρτίου
Qatar
Losail International Circuit
4 Απριλίου
Qatar
Losail International Circuit
18 Απριλίου
Πορτογαλία
Algarve International Circuit
2 Μαΐου
Ισπανία
Circuito de Jerez
16 Μαΐου
Γαλλία
Le Mans
30 Μαΐου
Ιταλία
Autodromo del Mugello
06 Ιουνίου
Ισπανία
Catalunya
20 Ιουνίου
Γερμανία
Sachsenring
27 Ιουνίου Ολλανδία
TT Circuit Assen
 
06-08 Αυγούστου
Αυστρία
Red Bull Ring - Spielberg
15 Αυγούστου
Αυστρία
Red Bull Ring - Spielberg
29 Αυγούστου
Μ. Βρετανία
Silverstone Circuit
12 Σεπτεμβρίου
Ισπανία
MotorLand Aragón
19 Σεπτεμβρίου
San Marino e della Riviera di Rimini
Misano World Circuit Marco Simoncelli
03 Οκτωβρίου
Αμερική
Circuit of the Americas
24 Οκτωβρίου Θ.Ε.
San Marino e della Riviera di Rimini
Misano World Circuit Marco Simoncelli
07 Νοεμβρίου
Πορτογαλία
Autodromo Internacional do Algarve
14 Νοεμβρίου
Ισπανία
Circuit Ricardo Tormo
Θ.Α.
Θ.Α.
Θ.Α.

 

 

MotoGP-Pedro Acosta: Χειρουργείο στο δεξί χέρι έκανε ο Ισπανός

Στον πήχη για να λύσει το πρόβλημα του “arm pump” που τον ταλαιπωρούσε
Pedro Acosta χειρουργείο
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/5/2025

Ο Pedro Acosta χειρουργήθηκε για τη θεραπεία του “χρόνιου συνδρόμου διαμερίσματος” στο δεξί του αντιβράχιο έπειτα από τις δοκιμές του MotoGP στη Jerez, και αναμένεται να επιστρέψει για το γαλλικό GP, όπως επιβεβαίωσε η ομάδα του αναβάτη Red Bull KTM.

Ο 20χρονος εργοστασιακός αναβάτης της KTM, ο οποίος σημείωσε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές της περασμένης δευτέρας στη Jerez, παρά μια μικρή πτώση το πρωί, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση το βράδυ της Τρίτης (6 Μαΐου).

“Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε απόψε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του αντιβράχιο για τη θεραπεία του χρόνιου συνδρόμου διαμερίσματος” (πιο γνωστού ως “arm pump”), ανακοίνωσε η KTM. O εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για 24 ώρες και αναμένεται να επιστρέψει για το Γαλλικό Grand Prix, εφόσον δοθεί και η έγκριση από το ιατρικό team -λογικά δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Ο Acosta, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δέκατη θέση της βαθμολογίας του MotoGP, έχει αντιμετωπίσει μια δύσκολη αρχή στη σεζόν του 2025, όπως και οι περισσότεροι αναβάτες της KTM, εξαιτίας προβλημάτων κραδασμών και συνολικού χειρισμού των μοτοσυκλετών τους. Ζητήματα που τον οδήγησαν να επιστρέψει στη περσινή μοτοσυκλέτα του 2024 στο Grand Prix του Qatar .

Red Bull KTM - Pedro Acosta


Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 και Moto2 κατέγραψε την καλύτερη φετινή του επίδοση την Κυριακή στη Jerez με την έβδομη θέση, αν και στην περσινή του σεζόν ως rookie είχε ήδη τρεις παρουσίες στο βάθρο μέχρι το ίδιο σημείο.

Το σύνδρομο διαμερίσματος στο αντιβράχιο (πήχης), γνωστό και ως arm pump, εμφανίζεται όταν η επαναλαμβανόμενη φυσική καταπόνηση και η υπετροφία που δημιουργείται στον μυ περιορίζει τη ροή αίματος, προκαλώντας πόνους, απώλεια δύναμης αλλά και αίσθησης.

Είναι ένα συχνό πρόβλημα στο MotoGP, κυρίως εξαιτίας των ακραίων δυνάμεων που δέχονται οι αναβάτες κατά το έντονο φρενάρισμα. Αγωνιζόμενοι με τις βαρύτερες μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας -σε σχέση με τις μικρότερες- και έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα φορτία και δυνάμεις οι περισσότεροι αναβάτες του MotoGP έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μία φορά σε επέμβαση για arm pump.

Το δεξί αντιβράχιο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς εκτελεί ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς τόσο στο γκάζι όσο και στο εμπρός φρένο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Acosta υποβάλλεται σε εγχείρηση -φαινόταν ότι ήθελε να την αποφύγει με κάθε τρόπο- και μέχρι τώρα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με συντηρητικά (φυσιοθεραπεία αλλά και διαφορετικά γάντια που δοκίμαζε, κάτι που τελικά δεν απέδωσε καρπούς.

Το γαλλικό Grand Prix στο Le Mans θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Le Mans μεταξύ 9 και 11 Μαΐου.