Alex Rins - Θα αγωνιστεί στο ιαπωνικό GP

Πέρασε με επιτυχία το ιατρικό τεστ της Πέμπτης
Alex Rins fit για το ιαπωνικό GP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/9/2023

Μετά από τον άσχημο τραυματισμό του στον αγώνα Sprint του Mugello στις αρχές Ιουνίου, όπου ο Ισπανός αναβάτης της LCR Honda Castrol έσπασε κνήμη και περόνη στο δεξί του πόδι, ο Rins επιστρέφει στα αγωνιστικά δρώμενα του MotoGP, έχοντας χάσει 7 ολόκληρους γύρους από τη σεζόν του 23!

Αν οι πρώτες ανακοινώσεις έκαναν προβλέψεις για απώλεια 2-3 γύρων, τελικά η επιστροφή του Rins σε κατάσταση που να επιτρέπει τη συμμετοχή του σε αγώνα πήρε 7 γύρους, 14 αγώνες και 3,5 μήνες… θυμίζουμε πως πριν τον τραυματισμό του, ήταν ο καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης της Honda, στη 10η θέση της γενικής βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα κερδίσει τον αγώνα των Η.Π.Α. στην Cota, τον περασμένο Απρίλιο.

Καθώς ταξίδευε για την Ιαπωνία ο Rins δήλωσε τα εξής -την ώρα που χρησιμοποιεί ακόμα μπαστούνι για το περπάτημα: “Χτες βρισκόμουν στη Μαδρίτη και η επίσκεψη (σσ. στον γιατρό) πήγε αρκετά καλά. Το κόκκαλο συνεχίζει να αναδημιουργείται, και έτσι θα δοκιμάσουμε το επόμενο βήμα που είναι να ανέβω στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα μου, ώστε να δω τι αίσθηση έχω, συνεχίζοντας τη διαδικασία ανάρρωσης μου.”

Ο αναβάτης με το νούμερο 42 υπεβλήθη σε ιατρικό τεστ το πρωί της Πέμπτης στο Motegi, με τους γιατρούς του MotoGP να δίνουν κι αυτοί “το πράσινο φως” ώστε ο Rins να βρεθεί ξανά στη σέλα της RC213V, στην πίστα που θεωρείται το “σπίτι” του HRC, καθώς πέρα από την τοποθεσία της ανήκει και στη Honda, η οποία την δημιούργησε το 1997, στην προσπάθεια της να φέρει τις μεγάλες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ιαπωνία

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες