Ανακοίνωση της Dorna για τον αγώνα της Αργεντινής

Από τον ίδιο τον Carmelo Ezpeleta
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/4/2018

Πριν από λίγο, μία ημέρα μετά τον χαώδη αγώνα της Αργεντινής, η Dorna εξέδωσε ανακοίνωση για τα συμβάντα, μαζί με ένα video του μεγάλου αφεντικού, κ. Carmelo Ezpeleta, να εξηγεί τις αποφάσεις, με πιο βασικά σημεία:

Θυμηθείτε εδώ όσα έγιναν στον αγώνα, τις δηλώσεις Crutchlow αλλά και τις βαριές κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον Rossi προς τον Marquez

«Ο αγώνας των MotoGP αλλά και οι άλλοι αγώνες, έγιναν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας του καιρού. Η Moto2 διεξήχθη στο στεγνό ενώ η Moto3 στο βρεγμένο.»

Σχετικά με την εκκίνηση: «Εκείνη την στιγμή εξετάσαμε την κατάσταση στην εκκίνηση, όπου μονάχα ο Miller χρησιμοποιούσε slick ελαστικά. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην pitlane και να πάρουν εκκίνηση από εκεί, αφού αλλάξουν το setup της μοτοσυκλέτας για τις νέες συνθήκες.»

«Είναι αντίστοιχη περίπτωση με ότι συνέβη στο Sachsenring μερικά χρόνια πριν, όταν όλοι ξεκίνησαν από την pitlane. Από εκείνη την ημέρα έχουμε προετοιμαστεί για κάτι αντίστοιχο. Πήραμε την κοινή απόφαση μαζί με τις περισσότερες ομάδες, να ξεκινήσουμε όπως ξεκινήσαμε για λόγους ασφαλείας και ήταν η σωστή απόφαση».

«Η κατάσταση στον αγώνα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, υπήρχε μόνο μία στεγνή γραμμή στην άσφαλτο. Από εκεί και πέρα ότι έγινε το είδαν όλοι στην τηλεόραση».

«Εδώ και δύο χρόνια η Dorna δεν εμπλέκεται στην επιλογή των εποπτών, είναι άνθρωποι που εκλέγονται από την FIM και την IRTA. Εκείνοι πήραν την απόφαση που προφανώς και δεν θα κρίνω».

«Στο επόμενο GP στο Texas, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας με τους αναβάτες, θα συζητήσουμε αυτή την κατάσταση και σίγουρα θα αποκτήσουμε κάποια εμπειρία από αυτό».

Ετικέτες

RED BULL ROMANIACS 2025 - MOTODYNAMICS RALLY Team: Εξαιρετικά αποτελέσματα στην 1η συμμετοχή!

Σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως!
1015_KARAMPELAS
Από τον

Παύλο Καρατζά

1/8/2025

Η πρώτη συμμετοχή της MOTODYNAMICS RALLY Team στον ίσως δυσκολότερο Hard Enduro/Rally αγώνα του κόσμου, το RED BULL ROMANIACS, ολοκληρώθηκε με δυνατές στιγμές, έντονα συναισθήματα και σπουδαίες επιδόσεις.

Εμείς από την πλευρά μας σας ενημερώναμε καθημερινά για τα αποτελέσματα και τις εξελίξεις του σκληροτράχηλου αγώνα, που είχε και ελληνικό άρωμα.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία Adventure Ultimate με δύο Yamaha Ténéré 700 GYTR και αναβάτες τον δικό μας συντάκτη Κίμωνα Καράμπελα #1015 και τον Ρουμάνο Krisztian Tompa #1014, δίνοντας το "παρών" σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες του παγκόσμιου off-road.

Η αρχή ήταν εντυπωσιακή: στον “πρόλογο” – μια μέρα ανοιχτή στο κοινό που ανυπομονούσε να απολαύσει επιδόσεις και θέαμα μέσα στην καρδιά της Sibiu – ο Καράμπελας κατέκτησε την 5η θέση και ο Tompa την 8η, βάζοντας τις βάσεις για μια δυνατή πορεία.

Κάθε μέρα στα βουνά των Καρπαθίων ήταν μια πραγματική πρόκληση. Βράχια, λάσπη, πυκνή βλάστηση, σκοτεινά μονοπάτια, απότομες υψομετρικές διαφορές και ακραία τερέν δοκίμαζαν αναβάτες και μοτοσικλέτες σε κάθε κατηγορία. Η ομάδα ανταποκρίθηκε με πάθος, ψυχραιμία και αντοχή.

Η αγωνιστική πορεία εξελισσόταν εξαιρετικά, με συνεχή βελτίωση στους χρόνους και σταθερά υψηλό ρυθμό, μέχρι που μια άτυχη στιγμή για τον Ρουμάνο Krisztian Tompa τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει, ενώ βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης – μόλις λίγα λεπτά πίσω από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου Hard Enduro.

Ο Έλληνας αναβάτης Κίμωνας Καράμπελας, με σταθερή και μαχητική παρουσία σε όλα τα σκέλη του αγώνα, έφτασε και αυτός στην 3η θέση της γενικής, όμως την τελευταία ημέρα μια ποινή 5 λεπτών, λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, τον κατέταξε τελικά στην 6η θέση overall. Η επίδοσή του αποτελεί μια σπουδαία προσωπική και εθνική επιτυχία, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του κόσμου.

Για τη MOTODYNAMICS RALLY Team, το RED BULL ROMANIACS δεν ήταν απλώς ένας αγώνας. Ήταν μια εμπειρία ζωής: γεμάτη ένταση, αδρεναλίνη, ανατροπές, απογοητεύσεις, αλλά και μεγάλες στιγμές χαράς και υπερηφάνειας. Ήταν η επιβεβαίωση της δυναμικής της ομάδας, με σύμμαχο την αξιόπιστη και σκληροτράχηλη Yamaha Ténéré 700 GYTR.

Η MOTODYNAMICS RALLY Team συνεχίζει το ταξίδι της, πιο ώριμη, πιο έμπειρη, πιο δυνατή!