Andrea Iannone: Δεν το βάζει κάτω – Συμμετείχε σε δοκιμές του Ιταλικού Πρωταθλήματος – Μαζί και ο Michele Pirro

Η συμμετοχή του σχολιάστηκε έντονα, καθώς κανείς δεν την περίμενε!
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/4/2026

Η τελευταία φορά που τον είδαμε στην πίστα ήταν στη Jerez, στον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike 2025 με την ομάδα Go Eleven. Από τότε δεν υπήρχαν νέα για τον Andrea Iannone. Μετά το ναυάγιο της συμμετοχής του στο WSBK 2026 με την Cainam Racing Team και στη συνέχεια στο Bagger World Cup, δεν υπήρξαν περαιτέρω ενημερώσεις για τα σχέδιά του.

Ο Iannone λοιπόν εμφανίστηκε στην πίστα του Misano το περασμένο Σαββατοκύριακο, στα χρώματα της Cecchini Racing Team – που τελικά αποσύρθηκε από το Bagger World Cup – πάνω στην προσωπική του Ducati Panigale V4S. Στην πίστα αυτή ξεκινά το Ιταλικό Πρωτάθλημα σε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες και στο τεστ συμμετείχαν κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως οι Michele Pirro και Michael Rinaldi.

Στο τεστ ο ταχύτερος ήταν ο Rinaldi, ενώ ο Iannone πέτυχε τον 10ο χρόνο. Στόχος του βέβαια ήταν να γράψει χιλιόμετρα και να ξανά βρει την αυτοπεποίθησή του και μένει να δούμε αν ο Ιταλός θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί από τους αγώνες.

Motodynamics Rally Team: Κίμων Καράμπελας και Yamaha Ténéré δοκιμάζονται στο ADDAX Rally στο Μαρόκο

Από 25 ως 30 Οκτωβρίου ο συνεργάτης μας θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε υψηλό διεθνές επίπεδο
karampelas
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/10/2026

Το ADDAX Rally 2026 γίνεται με αφετηρία την πόλη Merzouga του Μαρόκου και στο πενθήμερο αγωνιστικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται περίπου 1.800 απαιτητικότατα χιλιόμετρα με άφθονη άμμο, πέτρες και αμμόφολους.

Ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας θα δώσει το παρών στον αγώνα με τη Motodynamics Rally Team και φυσικά τη Yamaha Ténéré, εμπλουτίζοντας με μια νέα εμπειρία την αγωνιστική του πορεία.

karampelas

Ο αγώνας περιλαμβάνει τέσσερις μοτοσυκλετιστικές κατηγορίες: Race 1 (ως 450 cc), Race 2 (άνω των 450 cc), Race 3 (δικύλινδρες) και Race E-Bike (ηλεκτρικές), καθώς και τρεις κατηγορίες Buggies και SSV. Ο Καράμπελας θα μετέχει στην κατηγορία Race 3.

Το συγκεκριμένο διεθνές ράλι δεν ανήκει σε κάποιο ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIM, είναι όμως εξίσου απαιτητικό και δύσκολο, ενώ συγκεντρώνει μεγάλα ονόματα από τον χώρο των Cross-Country Rallies μιας και πολλοί αναβάτες έρχονται εδώ για να προετοιμαστούν για το Dakar στην αρχή της νέας χρονιάς.

Θα παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την εξέλιξη του αγώνα και την πορεία του Κίμωνα στους αμμόλοφους του Μαρόκου.

addax rally