Ανήσυχος ο Marquez για την Honda

Καμπανάκι από τις βελτιώσεις των αντιπάλων
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/2/2020

Μετά το πέρας των δοκιμών στην Sepang, ο Marquez εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος, όχι τόσο για την φυσική του κατάσταση και τον πρόσφατα εγχειρισμένο ώμο του όπως θα περίμενε κανείς, αλλά για την απόδοση της Honda RC213V. Ο καλύτερος χρόνος που πέτυχε τον κατέταξε στην 13η θέση, αλλά εδώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης, όπως και το ότι η διαφορά του από τον χρόνο του ταχύτερου όλων Quartararo, ήταν μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου.

Παρ' όλα αυτά, ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής πρόλαβε να σημειώσει την πρώτη πτώση για το 2020, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει και τις ανησυχίες του σχετικά με την κατεύθυνση που έχει πάρει η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του, σε σύγκριση με την σταθερή βελτίωση που επέδειξαν οι Maverick Vinales με τη Yamaha και ο Alex Rins με τη Suzuki. Σε συνέντευξή του μετά τις δοκιμές, είπε πως ανησυχεί περισσότερο για την τεχνική πλευρά του ζητήματος. "Τα πράγματα που δοκιμάσαμε, δεν έδωσαν ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Κάποια ήταν λίγο καλύτερα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια", δήλωσε ο Marquez. Το σημαντικότερο όμως που είπε, ήταν ότι η απάντηση βρίσκεται στους αντιπάλους του. Αν δηλαδή βελτιωθούν θεματικά, θα πρέπει να συνεχίσουν στην Honda την δουλειά και απ' ό,τι φαίνεται –σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε κι ο ίδιος- η Yamaha και η Suzuki έχουν πετύχει θεαματική βελτίωση.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ήταν ο Quartararo αυτός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο τριήμερο των δοκιμών, ο Marquez ξεχώρισε τους Vinales και Rins ως τους κύριους ανταγωνιστές του, καθώς αυτοί οι δύο παρουσίασαν εκπληκτική συνέπεια στους γύρους τους κατά την διάρκεια προσομοίωσης αγώνα. "Αν δείτε τους χρόνους, θα διαπιστώσετε ότι όλοι γυρίζουν στο 1:59', αλλά ο Rins Και ο Vinales έκαναν φανταστική δουλειά. Εγώ δεν είμαι πολύ μακριά στους 10 γύρους, αλλά δεν είμαι ακόμη έτοιμος να τερματίσω τους 20 γύρους ενός αγώνα." Σχετικά με την μοτοσυκλέτα του, είπε πως η αίσθηση από το μπροστινό είναι ίδια με πέρσι και δουλεύουν για να το βελτιώσουν αναλύοντας το πρόβλημα, για να δουν αν προέρχεται από το πλαίσιο ή τον κινητήρα, με τον ίδιο να πιστεύει ότι οφείλεται στον κινητήρα.

Το ότι οι δοκιμές στην Sepang θα ήταν μια δύσκολη κατάσταση για τον Marquez ήταν δεδομένο, καθώς ο τραυματισμός του σε κανονικές συνθήκες θα τον άφηνε εκτός δράσης μέχρι την αρχή της σεζόν. Όμως, με τους αντιπάλους του να γράφουν ώρες πάνω στις νέες μοτοσυκλέτες τους προκειμένου να τον εκθρονίσουν, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Ισπανός θα συμμετείχε στις δοκιμές της Μαλαισίας. Όπως όμως είδαμε στην πράξη- παρ' ότι οι μεμονωμένοι του χρόνοι δεν ήταν μακριά από την κορυφή- ο Marquez δεν είχε την φυσική κατάσταση να κοντράρει τους υπόλοιπους σε συνθήκες αγώνα. Στο Qatar πάντως αναμένεται να είναι πλήρως ετοιμοπόλεμος, αλλά το θέμα είναι σε τι επίπεδο θα βρίσκεται η Honda. Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι Yamaha και Suzuki έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ενώ η Honda δείχνει να υστερεί σε αυτόν τον τομέα. Προφανώς και δεν βοήθησε το γεγονός ότι ο Cal Crutchlow ήταν ο μοναδικός που επωμίστηκε το καθήκον της εξέλιξης, αφού ο Alex Marquez βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προσαρμογής για την rookie χρονιά του στα MotoGP, ενώ ο Takaaki Nakagami –που οδήγησε την μοτοσυκλέτα του 2019- αναρρώνει κι αυτός από το τραυματισμό στον ώμο του.

 

Ετικέτες

MotoGP Δοκιμές Jerez: Ταχύτερος όλων ο M.Marquez - Ισχυρότερος κινητήρας για τη Yamaha

Πολύ καλός ο καιρός έκανε τη χάρη σε ομάδες και αναβάτες
MotoGP Jerez Test 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες μετά τον αγώνα της Jerez έδωσαν την ευκαιρία στις ομάδες του MotoGP να δοκιμάσουν πολλά πράγματα στις επίσημες δοκιμές στην ισπανική πίστα.

Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, στο δεύτερο απογευματινό session όντας ο μόνος αναβάτης με χρόνο κάτω από 1:36 (01:35.8760), ενώ ήταν ταχύτερος από όλους και στο πρώτο. Εστίασε κυρίως στη βελτίωση της αίσθησης του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του, ενώ δοκίμασε ένα νέο αλλά και ένα παλιότερο ψαλίδι για την GP25. 

Από την άλλη ο Pecco Bagnaia εργάστηκε πάνω στην ισορροπία της Desmosedici που τον ταλαιπώρησε όλο το Σαββατοκύριακο σύμφωνα και με την επίσημη αναφορά της διοργάνωσης, ενώ στο τέλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι πέρασε πολλές ώρες χωρίς να γυρνάει στην πίστα, ίσως γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που του  φταίει με την ισορροπία της GP25.

Οι ανεξάρτητες ομάδες συμμετείχαν με λιγότερους αναβάτες. Ο Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) απουσίαζε λόγω πτώσης, ενώ ο ομόσταυλός του Fabio Di Giannantonio εργάστηκε κυρίως πάνω στη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω μέρους. Το ίδιο έκανε και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και ο team mate του στην Gresini Fermin Aldeguer.

Η Yamaha παρουσίασε αναβάθμιση στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με τους Fabio Quartararo και Alex Rins να διαπιστώνουν βελτίωση και αυτό μόνο θετικό θα είναι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Rins ανέφερε αύξηση τριών χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα, ενώ πιο σκεπτικός φάνηκε ο Quartararo, ο οποίος δοκίμασε επίσης νέα σέλα προς βελτίωση της εργονομίας της μοτοσυκλέτας.

Ο Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP) και ο δοκιμαστής Augusto Fernandez επίσης συμμετείχαν και επιβεβαίωσαν τα θετικά αποτελέσματα. Η Yamaha θα εισάγει τις αναβαθμίσεις κινητήρα στον επόμενο αγώνα στον επόμενο κιόλας γύρο στο Le Mans.

Η (Red Bull KTM Factory Racing) εργάστηκε πάνω στη γενικότερη ανταγωνιστικότητα της RC16. Ο Pedro Acosta είχε πτώση αλλά επέστρεψε γρήγορα στην πίστα. Ο Brad Binder, ήταν από τους πρώτους στην πιστά το πρωί αλλά έφυγε και νωρίς το απόγευμα χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του, με καλύτερο το πρωινό 01:37.0550.

Στην Tech3, ο Maverick Viñales δοκίμασε διαφορετικά μοτίβα απόδοση ισχύος στην ΚΤΜ του και πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 01:36.2370 γυρνώντας παράλληλα σημαντικά πιο γρήγορα από όλους τους αναβάτες της KTM. Ο Enea Bastianini συνέχισε την γενική προσπάθεια προσαρμογής του στην RC16.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) δούλεψε στη σταθερότητα στο φρενάρισμα στο πρώτο σκέλος και ολοκλήρωσε 99 γύρους συνολικά. Χρησιμοποίησε νέο αεροδυναμικό πακέτο και άλλα εξαρτήματα με τα οποία σημείωσε πρόοδο με καλύτερο χρόνο στον δεύτερο session το 01:36.6150. Ο Lorenzo Savadori είχε τεχνικό πρόβλημα το απόγευμα και έμεινε στους 68 γύρους.

Στην Trackhouse Aprilia, ο Raul Fernandez έκανε αισθητή βελτίωση (8ος το απόγευμα) με 85 γύρους, ενώ ο rookie Ai Ogura έκανε 88 γύρους, δείχνοντας πρόοδο σε σχέση με το Σαββατοκύριακο συμπληρώνοντας με τρίτη Aprilia τις 11 πρώτες θέσεις στο απογευματινό session και καλύτερο χρόνο το 1:36.8610.

Η Honda εστίασε στη σταδιακή πρόοδο και δοκίμασε νέο ψαλίδι, χωρίς ωστόσο να σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους με τους Joan Mir και Luca Marini (Honda HRC Castrol) να συνεχίζουν μέχρι την καρό σημαία συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα. Ο Johann Zarco ξεχώρισε με ισχυρή παρουσία, 3ος το πρωί, 8ος το απόγευμα είχε ως καλύτερο χρόονο το 01:36.60. Ο Somkiat Chantra επανήλθε μετά από πτώση, ενώ ο Takaaki Nakagami που αντικατέστησε στις δοκιμές την wildcard συμμετοχή του Aleix Espargaro, εργάστηκε πάνω σε 3 μοτοσυκλέτες με διάφορες ρυθμίσεις και πληθώρα εξαρτημάτων οπού και σημείωσε πρόοδο στην διάρκεια 68 γύρων.

Ετικέτες