Άνοιξε η πίστα του Misano με νέα άσφαλτο

Προσκάλεσαν 40 αλλά τόλμησαν μόνο 13
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/5/2020

Μετά από πολύ καιρό οι πύλες της πίστας του Misano άνοιξαν για προπονήσεις. Φυσικά τα πράγματα δεν θύμιζαν καθόλου τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από το lockdown. Τα μέτρα εξακολουθούν να είναι αυστηρά και μόνο 40 Ιταλοί αναβάτες που είχαν ειδική πρόσκληση από την FIM μπορούσαν να μπουν και να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση. Παρ΄όλα αυτά, μόλις 13 από αυτούς έδωσαν τελικά το παρόν και μάλιστα όχι με τις μοτοσυκλέτες που αγωνίζονται. Από τα γνωστά ονόματα των MotoGP ήταν οι δοκιμαστές της Ducati και της Aprilia, δηλαδή ο Michele Pirro και ο Lorenzo Savadori που οδήγησε μια RSV4 1100 προδιαγραφών CIV. Από την Moto2 ήταν οι Bastianini, Bulega και Pasini που οδήγησαν μια Yamaha R1.

Εδώ να πούμε πως η πίστα του Misano απέκτησε καινούρια άσφαλτο κατά τη διάρκεια του lockdown και αυτή ήταν η πρώτη φορά που θα τη δοκίμαζαν οι αναβάτες. Όπως είναι φυσικό σε αυτές της περιπτώσεις, το κράτημα δεν είναι το μέγιστο δυνατό τις πρώτες ημέρες όταν η πίστα είναι εντελώς καινούρια. Η σκόνη και η φρέσκια και μαλακή πίσσα χρειάζονται μερικές μέρες χρήσης για να φύγουν από την επιφάνεια της ασφάλτου. Όμως και έξω από τα πιτς, εκεί που συνήθως οι νταλίκες στοιβάζονται η μία δίπλα στην άλλη, τώρα η εικόνα θύμιζε vintage καταστάσεις από τη δεκαετία του ’70, με σκόρπια βανάκια και μικρές τέντες να φιλοξενούν τους ελάχιστους μηχανικούς που επιτρεπόταν να έχουν μαζί τους οι αναβάτες.     

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες