Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Anthony West: Απίστευτες καταγγελίες για Marquez, Rossi και στημένους αγώνες μετά την αποβολή του από την FIM

«Όλοι κλέβουν, όλα είναι στημένα»

Σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2020, η FIM ενημέρωσε τον Anthony West πως διπλασιάζει την ποινή του που κανονικά θα έληγε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2020, έχοντας ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου του 2019. Αυτό σημαίνει πως σε πρώτη ανάγνωση χάνει άλλες δύο σεζόν και είναι ήδη 38 ετών, γεννημένος τον Ιούλιο του 1981.

Η αδιανόητη για αυτόν ενημέρωση που πήρε με email σήμερα, τον οδήγησε σε ένα ξέσπασμα στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, όταν μόλις λίγες ημέρες πριν είχε αποκαλύψει πως έφτασε στο σημείο να σκέφτεται την αυτοκτονία, καθότι είχε μείνει άνεργος και είχε διακόψει την επαφή με την οικογένειά του, στον απόηχο της δικαστικής του διαμάχης με την FIM.

Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε θετικός σε ουσίες που η WADA είχε στην λίστα με τις απαγορευμένες για τους αθλητές. Τον Μάρτιο του 2019, ο West είχε κάνει άλλο ένα ξέσπασμα λέγοντας πως δεν αντέχει να κλείνει άλλο το στόμα του. Τότε ήταν που για πρώτη φορά έδωσε στο κοινό την δική του εκδοχή με όλα όσα έγιναν, αποδίδοντας τον αποκλεισμό τους από την FIM όχι στο ντοπάρισμα, αλλά στην κόντρα με τον διευθυντή της ομάδας και στο γεγονός πως είναι όλοι οι αγώνες στημένοι και κερδίζει εκείνος που θέλει η FIM. Αποκάλυψε τότε τον εξοντωτικό δικαστικό αγώνα που είχε με την FIM, και τις τεράστιες επιπτώσεις στην προσωπική του ζωή και στην καριέρα του, λέγοντας μάλιστα πως είχε δώσει 33.000$ στους δικηγόρους μισά – μισά με την ομάδα του, ενώ η αμοιβή του ήταν 20.000$ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρήσει οικονομικά τον εαυτό του.  

Σήμερα επέστρεψε με τις πολύ σοβαρές αυτές κατηγορίες. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση πως διπλασιάζεται η ποινή του. Είχε αποκλειστεί από τους αγώνες και από τις προπονήσεις, και εκείνος πήγε να τρέξει στην Βραζιλία υπογράφοντας με την Kawasaki για όλο το 2019. Δεν ήταν κρυφό, ούτε αγωνιζόταν με ψευδώνυμο. Θεωρούσε όμως από την πλευρά του πως δεν έσπαγε κάποιον κανόνα καθώς το πρωτάθλημα εκεί δεν γίνεται κάτω από την ομπρέλα της FIM. Με την σημερινή της ανακοίνωση, η FIM τον ενημέρωσε πως όχι απλά δεν έπρεπε να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε αγώνα ανά τον κόσμο, αλλά ούτε και να εμφανιστεί σε πίστες με οποιαδήποτε ιδιότητα, ακόμη και του εθελοντή βοηθού σε κάποια ομάδα, σε όλα τα αθλήματα. Τον υποχρεώνει επίσης να μην προπονείται.

Για τον West αυτό ήταν. Το ποτήρι είχε ξεχειλίσει από καιρό, τώρα το έσπασε κιόλας. Με την ανακοίνωσή του λέει πως υπάρχει σχέδιο της FIM να τον εξοντώσουν αγωνιστικά. Είναι διεφθαρμένοι και στόχο έχουν το χρήμα, για αυτό τον λόγο λέει χαρακτηριστικά πως βοήθησαν τον Marc Marquez να κερδίσει το πρωτάθλημα στην Moto2 με πειραγμένη ECU και όταν η ομάδα του Luthi παραπονέθηκε τους είπαν να σιωπήσουν γιατί η Ισπανία χρειαζόταν ένα πρωταθλητή και αν μιλούσαν δεν θα έπαιρναν ξανά μέρος στους αγώνες. Ομοίως βοήθησαν και τον Rossi, συνεχίζει ο West, να πάρει το πρωτάθλημα στα 500άσια δίνοντάς του διαφορετικά ελαστικά μονάχα για εκείνον. Είναι όλα σκάρτα, ωρύεται ο West, και τονίζει πως περίμενε να επιστρέψει στους αγώνες τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό το σημείο λέει, "θεωρώ την ζωή μου κατεστραμμένη και εύχομαι να μην ζούσα!"
 

Το τελευταίο είναι και το πιο σοβαρό από όλα όσα λέει ο Αυστραλός αναβάτης, που έχει ήδη παραδεχτεί στο παρελθόν πως φλερτάριζε με την ιδέα να δώσει τέλος στην ζωή του. Ελπίζουμε να ηρεμήσει γρήγορα και να γράψει αναλυτικά και με στοιχεία όλα όσα λέει και τις κατηγορίες που εκτοξεύει…

Χαρακτηριστική ανάρτηση του ίδιου, ένα μήνα πριν…

 

 

Το κείμενο που ανάρτησε:
I quit. I’m done. These corrupt people are out of control and out to destroy me. I raced in Brazil a championship That was a NOT FIM affiliated. Now they invent there own rules like they have control over me racing there. They already stopped me from racing there by going to Kawasaki japan and making them stop my sponsorship in Brazil. I hate life as it is and I was trying to do my best to come back broke. Kicked out of home from my dad. I have no money. And can’t get a decent job as all I have done in my life was waste my time racing motorcycles. What a loser I am! Here is some advice to everyone dont think you will ever make it racing by working hard. If you want win. Pay for it $
They let Marc Marquez win a Moto2 championship buy cheating with his ecu. When Tom luthi’s team went to complain they said keep quite Spain needs a new champion. You have to accept 2nd place or less. Or you won’t be racing here again next year.
They let Rossi win all his 500cc championship by giving him special tires made for the tracks they were on. They used the helicopters tires in from the factory only for Rossi. So he could win races. Everything you see is fake and controlled. Don’t believe anything you see. They control who wins races and who doesn’t. I’m so fucking angry I have a 100 other story’s like this. I give up. I planned on coming back racing in September but I can’t take this shit from FIM anymore. It’s destroyed my life to the point I wish I was dead. I hate life. Fuck you again FIM. @fimlive #fim #fuckfim @fim_oceania

 

Η επιστολή που έλαβε από την FIM