Αποχαιρετά Suzuki και MotoGP ο Davide Brivio!

Θα αναλάβει ρόλο στην F1
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/1/2021

Ο Davide Brivio επιβεβαίωσε και επίσημα τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα, λέγοντας ότι φεύγει όχι μόνο από την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki αλλά και από τα MotoGP γενικότερα, καθώς θα αναλάβει έναν πολυαναμενόμενο ρόλο στην F1!

Αφού κατάφερε να οδηγήσει την Suzuki στον πρώτο της παγκόμσιο τίτλο μετά το 2000, άρχισαν να κυκλοφορούν οι πληροφορίες –κυρίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης- ότι ο Team Manager της Suzuki ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ομάδα και τα MotoGP προκειμένου να αναλάβει ένα σημαντικό πόστο στην ομάδα της Renault στην F1, η οποία έχει μετονομαστεί στα Alpine F1 Team.

Όλα αυτά όμως παρέμεναν φήμες, μέχρι που ο ίδιος ο Brivio επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας πως ήταν μια δύσκολη απόφαση, η οποία αντιπροσωπεύει μια εντελώς καινούργια πρόκληση για τον εαυτό του σε επαγγελματικό επίπεδο:

"Μια νέα επαγγελματική πρόκληση και ευκαιρία προέκυψε ξαφνικά και αποφάσισα να την δεχτώ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Το πιο δύσκολο ήταν να αφήσω αυτή την υπέροχη ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους ξεκίνησα το project όταν η Suzuki αποφάσισε να ξαναμπεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι επίσης δύσκολο να πεις αντίο στους ανθρώπους που προστέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για την δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας", είπε ο Brivio και συνέχισε λέγοντας: "Από την μια μεριά νιώθω λυπημένος, αλλά ταυτόχρονα έχω κι ένα μεγάλο κίνητρο γι' αυτή τη νέα πρόκληση. Αυτός ήταν και ο παράγοντας-κλειδί για να αποφασίσω ανάμεσα στην ανανέωση του συμβολαίου μου με την Suzuki και την απαρχή μιας εντελώς πρωτόγνωρης εμπειρίας."

Στις δηλώσεις του είπε επίσης, ότι η κατάκτηση του τίτλου στα MotoGP είναι κάτι που θα μείνει στο βιβλίο της Ιστορίας της Suzuki και θα καταλαμβάνει πάντα ένα ιδιαίτερο κομμάτι των αναμνήσεών του. Ευχαρίστησε επίσης όλους του επικεφαλής των τμημάτων του εργοστασίου που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, όλους τους άμεσους συνεργάτες του και φυσικά τους δύο αναβάτες της ομάδας, τον Joan Mir και τον Alex Rins για την εκπληκτική σεζόν του 2020.

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες