Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Αποσύρεται ο Jakub Kornfeil απ’ τα MotoGP

Για οικονομικούς λόγους

Η σκληρή πραγματικότητα των αγώνων οδήγησε τον Τσέχο αναβάτη της Moto3, Jakub Kornfeil να αποσυρθεί απ’ τους αγώνες λόγω χαμηλού budget. “Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι ο τελευταίος αγώνας της περσινής σεζόν στη Valencia θα ήταν και ο τελευταίος της καριέρας μου”, ανέφερε ο 26χρονος αναβάτης. Ήταν πρωταθλητής στο Red Bull Rookies Cup το 2009 και εκείνη τη χρονιά έλαβε μέρος σε πέντε αγώνες του πρωταθλήματος στα GP125. Το 2010, υπέγραψε συμβόλαιο με την Racing Team Germany και ο καλύτερος τερματισμός του ήταν στη πέμπτη θέση, στην έδρα του στο Brno. Αργότερα, το 2018, στην ίδια πίστα θα κέρδιζε και την πρώτη του pole position, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει καταφέρει να βρεθεί πέντε φορές στο βάθρο με δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση και τρείς στη τρίτη.

Το Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ο Kornfeil είχε έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του, BOE Skull Rider Mugen Race να συνεχίσει και το 2020, όμως λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων δεν θα μπορέσει να συνεχίσει. “Το συμβόλαιό μου με την ομάδα είναι ακόμη σε ισχύ, όμως αναγκάστηκα να πάρω αυτή τη σημαντική απόφαση για τη ζωή μου (σ.σ. να αποσυρθεί). Θα έπρεπε να είχα ξεκινήσει τη σεζόν με διαφορετικό budget από αυτό που νόμιζα ότι χρειαζόταν, από αυτό που ήλπιζα να έχω, αφού με αυτό που έχω δεν θα κατάφερνα να φτάσω ούτε μέχρι τον αγώνα του Mugello με σιγουριά.”

Ο Kornfeil αισθάνεται νικητής, παρότι δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ή να γίνει πρωταθλητής, αφού όπως όλοι οι αναβάτες αυτού του επιπέδου, έδινε πάντοτε όλο του το είναι, τόσο μέσα όσο και έξω από την πίστα. Ο Τσέχος αναβάτης δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της καριέρας του, αν θα αποσυρθεί τελείως ή αν θα αγωνιστεί είτε στα Superbikes, είτε σε κάποιο εθνικό πρωτάθλημα όπως το BSB.

Tags: