Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Aprilia: 30 χρόνια επιτυχίες

Στο Misano η επέτειος των επιτυχιών

To Σαββατοκύριακο του MotoGP στο Misano, συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια από την πρώτη νίκη της Aprilia στους αγώνες Grand Prix, στην κατηγορία 250 με τον Loris Reggiani στις 30 Αυγούστου 1987, ακριβώς σε αυτή την πίστα.

Ήταν μία νίκη που σηματοδότησε την έναρξη μιας νικηφόρου αγωνιστικής ιστορίας σε όλες τις κατηγορίες. Σήμερα, την τροπαιοθήκη του αγωνιστικού τμήματος κοσμούν 54 παγκόσμιοι τίτλοι από διάφορα πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων 38 σε αγώνες Grand Prix με 294 νίκες.

Ο εορτασμός αυτής της νίκης πλαισιώθηκε επίσης από την FMI (Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) που με την ευκαιρία του MotoGP στο Misano, βράβευσε την Aprilia γι' αυτή αυτή την πρώτη της νίκη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ένας φόρος τιμής  σε μια νικηφόρα τεχνική και αγωνιστική ιστορία, που έχει εκπαιδεύσει εξαιρετικές γενιές αναβατών και τεχνικών.

“Ως ομοσπονδία, είμαστε υπερήφανοι για τον εορτασμό αυτής της επετείου, της θριαμβευτικής πρώτης νίκη της Aprilia σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, που κατακτήθηκε από ένα Ιταλό αναβάτη, τον Loris Reggiani, εδώ στο Misano." δήλωσε ο Giovanni Copioli, Πρόεδρος of FMI. Ο Romano Albesiano, ο manager της Aprilia Racing, δήλωσε από τη μεριά του πως "ανατρέχοντας στην πρώτη νίκη της Aprilia σήμερα, ανακαλύπτουμε μία εξαιρετική ιταλική κληρονομιά επιτυχιών. Η φανταστική επίδοση του Loris Reggiani αποτέλεσε το πρώτο βήμα σε μια αλυσίδα με 294 νίκες και 38 τίτλους σε MotoGP, που συνοδεύονται από 7 τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα Superbike και επιτυχίες σε αγώνες off-road. Σήμερα η Aprilia Racing αντιπροσωπεύει την πιο τεχνολογικά προηγμένη πλευρά του Ομίλου Piaggio."

Tags: