Aprilia Racing Team MotoGP 2023 - Η επίσημη παρουσίαση

Η εργοστασιακή ομάδα του Noale με τους Aleix Espargaro, Maverick Vinales και το νέο RS-GP
Aprilia MotoGP Team 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2023

Το 2022 η Aprilia πάλεψε στα ίσια με τον Aleix Espargaro για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της εταιρείας στην κατηγορία, οκτώ βάθρα και δυο pole positions, με τον Maverick Vinales να ανεβάζει και εκείνος επίπεδο. Για το 2023 οι εργοστασιακοί αναβάτες των RS-GP αποδείχθηκαν άμεσα ανταγωνιστικοί στο pre-season test της Sepang (3ος χρόνος για τον Maverick και 6ος για τον Aleix), και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα.

Η επίσημη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας MotoGP του Noale έγινε μία μέρα πριν το τελευταίο pre-season test της σεζόν του 2023, στο Portimao, όπου και θα γίνει και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς.

Από τη μια ο Aleix θέλει να δείξει πως διατηρεί και το 2023 το προφίλ του “καπετάνιου” στην ομάδα, από την άλλη ο Maverick θέλει να φύγει από τη σκιά του ομόσταυλού του, και να αποδείξει πως διατηρεί την ισορροπία ταχύτητας και σταθερής απόδοσης που είχε ξεκινήσει να κατακτά το 2022, για να χαράξει τη δική του πορεία διεκδίκησης του τίτλου.

Aprilia

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας, Lorenzo Savadori, ενώ η Aprilia αναφέρει πως με τη βοήθεια του, αλλά φυσικά και με την αρωγή των δυο αγωνιζόμενων της, η RS-GP του 2023 έχει εξελιχθεί σε όλους τους τομείς, διαθέτοντας υψηλότερη ιπποδύναμη και ανεβασμένο όριο στροφών, διατηρώντας παράλληλα την υποδειγματική φιλικότητα της. Αναβαθμισμένο είναι το πλαίσιο, για ακόμα καλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα, και εξελιγμένο είναι το αεροδυναμικό πακέτο. Τέλος, στα ηλεκτρονικά βρίσκουμε μια νέα Magneti Marelli ECU με βελτιωμένη στρατηγική διαχείρισης.

Ετικέτες

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!