Aron Canet: Δεν με θέλουν στο MotoGP λόγω των τατουάζ μου

Ο Ισπανός κάνει λόγο για προκαταλήψεις που μπαίνουν εμπόδιο στην καριέρα του
Από το

motomag

4/10/2022

Ο αναβάτης της Flexbox HP40, για τη Moto2, θεωρεί πως τα τατουάζ του έχουν γίνει η αιτία, για την οποία δεν γίνεται δεκτός σε κάποια ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει, νιώθει πως υπάρχει έντονη προκατάληψη εναντίον του, καθώς διάφοροι παράγοντες του χώρου τον έχουν ήδη κρίνει πριν τον γνωρίσουν, λόγω των πολλών τατουάζ που φέρει.

Ο Fabio Quartararo, ο οποίος φέρει και ο ίδιος τατουάζ -όχι όμως στον ίδιο βαθμό- , όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Canet, απάντησε πως κατανοεί το λόγο για τον οποίο αυτό μπορεί να συμβαίνει, καθώς οι ομάδες χρειάζονται χορηγούς, η προσέγγιση των οποίων δεν είναι το ίδιο εύκολη όταν το πρόσωπο που τους διαφημίζει είναι τόσο εκκεντρικό. Όπως είπε κάποιοι ενδιαφέρονται πολύ, ενώ άλλοι δεν δίνουν καμία σημασία στην εικόνα. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει τον Canet ως ένα δυνατό οδηγό και ικανό αντίπαλο και εύχεται να βρει ομάδα αν ο ίδιος νιώθει έτοιμος να ανέβει κατηγορία. Σημειώστε πως αυτή τη στιγμή ο Canet βρίσκεται 3ος στη βαθμολογία της Moto2, πίσω από τους Augusto Fernandez και Ai Ogura.

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο Francesco Bagnaia θεωρεί πολύ περίεργο να προκύπτουν τέτοια ζητήματα τη σημερινή εποχή, καθώς πιστεύει πως η εμφάνιση του αναβάτη δεν θα έπρεπε να έχει καμία απολύτως σημασία στην επιλογή του από κάποια ομάδα.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά την απόφαση του Canet να αποκαλύψει γιατί φορούσε ένα ξύλινο παπιγιόν, κάθε φορά που ανέβαινε στο βάθρο, μία απόφαση που είχε πάρει μετά το GP του Mugello το 2021, θέλοντας να δείξει πως δεν έχει σημασία αν φέρεις τατουάζ, ή αν φοράς επίσημο ένδυμα, καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν καθορίζει τον χαρακτήρα σου.

Κλείνοντας να τονίσουμε πως τα λεγόμενα του Ισπανού αναβάτη δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από κάποια ομάδα του MotoGP. 

MotoGP: Έσπασε το σερί-ρεκόρ της Ducati – Εξηγεί τι έγινε με το ελαστικό και έμειναν χωρίς βάθρο από το 2021!

Μία Desmosedici σε κάθε βάθρο για 88 φορές από το 2021 - Τερματίστηκε σήμερα
MotoGP: Έσπασε το σερί-ρεκόρ της Ducati – Εξηγεί τι έγινε με το ελαστικό και έμειναν χωρίς βάθρο από το 2021!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/3/2026

Ο Davide Tardozzi περπάτησε την πίστα μόλις τελείωσε ο αγώνας, επιθεωρώντας την 4η στροφή και τα κερμπ, που σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνονται για την καταστροφή της ζάντας, την απώλεια πίεσης και κατά επέκταση την απώλεια βαθμών για τον Marc Marquez.

Σύμφωνα με την Ducati ήταν πολλές οι περιπτώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο με κατεστραμμένες ζάντες, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του Jorge Martin στον Sprint που κινδύνευσε από ποινή για χαμηλότερες πιέσεις.

Όταν εξετάστηκε η μοτοσυκλέτα, ανακαλύφθηκε πρόβλημα στην ζάντα που δικαιολογούσε την χαμηλότερη πίεση και ο αναβάτης της Aprilia δεν τιμωρήθηκε. Το ευτύχημα για εκείνον ήταν πως έχασε την πίεση σταδιακά και όχι απότομα όπως συνέβη στον Marc Marquez.

Ο Davide Tardozzi αφότου ανέλυσε τα δεδομένα και περπάτησε την πίστα, δεν απέδωσε το χτύπημα στην ζάντα ως μεταγενέστερο της απώλειας πίεσης αλλά ως την αρχική αιτία.

«Θα μπορούσε να πει κανείς», είπε χαρακτηριστικά το Tardozzi, «πως ήταν και λάθος οδήγησης, αλλά στην πράξη είναι ένας συνδυασμός λάθους και ατυχίας, καθώς πολλοί αναβάτες πάτησαν το κερμπ της 4ης στροφής χωρίς κανείς τους να έχει πρόβλημα».

«Η δική μας ζάντα έσπασε πάνω στο κέρμπ της 4ης στροφής και έπειτα το ελαστικό έχασε άμεσα όλο τον αέρα, δεν ξέρει και ο Marc για ποιο λόγο πάτησε πλήρως το κερμπ αλλά σε κάθε περίπτωση η ζάντα ανατινάχθηκε. Δεν θυμάμαι να έχω ξανά δει ποτέ κάτι τέτοιο».

MotoGP: Έσπασε το σερί-ρεκόρ της Ducati – Εξηγεί τι έγινε με το ελαστικό και έμειναν χωρίς βάθρο από το 2021!
Ο Davide Tardozzi περπάτησε την πίστα μόλις τελείωσε ο αγώνας, επιθεωρώντας τα κερμπ της 4ης στροφής

Ο Piero Taramasso, αγωνιστικός διευθυντής της Michelin εξήγησε πως το περιστατικό του Marc Marquez δεν ήταν μεμονωμένο φέτος στην Ταϊλάνδη και απέδωσε τα πολλαπλά προβλήματα των ζαντών στην υψηλή θερμοκρασία και στην φύση των κερμπ.

«Όλο το Σαββατοκύριακο ερχόντουσαν στο box της Michelin στραβωμένες και χτυπημένες ζάντες. Είναι πολύ ελαφριές και μαλακές ενώ τα κερμπ εδώ πιο απότομα, οι περισσότεροι έχαναν σταδιακά και ελεγχόμενα την πίεση όπως ο Martin, όμως στην περίπτωση του Marc Marquez το χτύπημα ήταν μεγαλύτερο και η απώλεια σχεδόν άμεση».

Στο μεταξύ αυτό ήταν απλά ένα από τα προβλήματα της Ducati, μιας και ο Tardozzi ξεκαθάρισε πως η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στον αγώνα ήταν διαφορετική από την εικόνα των δοκιμών και πως το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν απάντηση για την αιτία. Ταυτόχρονα, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, η Aprilia έχει καταφέρει να ψαλιδίσει την διαφορά τους και το περιθώριο λάθους ή κακής επίδοσης έχει μικρύνει πάρα πολύ.

Περισσότερα για το τι έγινε στον αγώνα εδώ.

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν βρίσκει τώρα την Ducati έχοντας σπάσει το απίστευτο σερί της όπου από τον αγώνα της Αγγλίας το 2021 τουλάχιστον μία Ducati βρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις, για συνολικά 88 αγώνες!