Aron Canet: Δεν με θέλουν στο MotoGP λόγω των τατουάζ μου

Ο Ισπανός κάνει λόγο για προκαταλήψεις που μπαίνουν εμπόδιο στην καριέρα του
Από το

motomag

4/10/2022

Ο αναβάτης της Flexbox HP40, για τη Moto2, θεωρεί πως τα τατουάζ του έχουν γίνει η αιτία, για την οποία δεν γίνεται δεκτός σε κάποια ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει, νιώθει πως υπάρχει έντονη προκατάληψη εναντίον του, καθώς διάφοροι παράγοντες του χώρου τον έχουν ήδη κρίνει πριν τον γνωρίσουν, λόγω των πολλών τατουάζ που φέρει.

Ο Fabio Quartararo, ο οποίος φέρει και ο ίδιος τατουάζ -όχι όμως στον ίδιο βαθμό- , όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Canet, απάντησε πως κατανοεί το λόγο για τον οποίο αυτό μπορεί να συμβαίνει, καθώς οι ομάδες χρειάζονται χορηγούς, η προσέγγιση των οποίων δεν είναι το ίδιο εύκολη όταν το πρόσωπο που τους διαφημίζει είναι τόσο εκκεντρικό. Όπως είπε κάποιοι ενδιαφέρονται πολύ, ενώ άλλοι δεν δίνουν καμία σημασία στην εικόνα. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει τον Canet ως ένα δυνατό οδηγό και ικανό αντίπαλο και εύχεται να βρει ομάδα αν ο ίδιος νιώθει έτοιμος να ανέβει κατηγορία. Σημειώστε πως αυτή τη στιγμή ο Canet βρίσκεται 3ος στη βαθμολογία της Moto2, πίσω από τους Augusto Fernandez και Ai Ogura.

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο Francesco Bagnaia θεωρεί πολύ περίεργο να προκύπτουν τέτοια ζητήματα τη σημερινή εποχή, καθώς πιστεύει πως η εμφάνιση του αναβάτη δεν θα έπρεπε να έχει καμία απολύτως σημασία στην επιλογή του από κάποια ομάδα.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά την απόφαση του Canet να αποκαλύψει γιατί φορούσε ένα ξύλινο παπιγιόν, κάθε φορά που ανέβαινε στο βάθρο, μία απόφαση που είχε πάρει μετά το GP του Mugello το 2021, θέλοντας να δείξει πως δεν έχει σημασία αν φέρεις τατουάζ, ή αν φοράς επίσημο ένδυμα, καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν καθορίζει τον χαρακτήρα σου.

Κλείνοντας να τονίσουμε πως τα λεγόμενα του Ισπανού αναβάτη δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από κάποια ομάδα του MotoGP. 

MotoGP, Misano Practice: Πρώτος ο Marco Bezzecchi με δεύτερο τον Marc Marquez

Εκτός Q2 οι Pecco Bagnaia και Raul Fernandez, στη δεκάδα ο Pol Espargaro!
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2026

Ο Marco Bezzecchi πήρε το “πάνω χέρι” έναντι του Marc Marquez και ηγήθηκε των δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Misano, μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του.

Ο Ιταλός ανέτρεψε την κατάσταση του FP1, όπου ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alex Marquez, στην τέταρτη ο Fabio di Giannantonio, ενώ την έκπληξη έκανε ο Franco Morbidelli που ήρθε πέμπτος!

Pedro Acosta, Luca Marini και Johann Zarco έκλεισαν την πρώτη οκτάδα και επίσης την πρόκριση για το Q2 πήραν και οι Pol Espargaro και Jorge Martin.

Από το Q1 πρέπει να περάσουν οι Raul Fernandez, Fermin Aldeguer, Joan Mir, Fabio Quartararo, Diogo Moreira και Francesco Bagnaia.

Απογοητευτική ήταν η παρουσία όλων των Yamaha, με καλύτερη θέση τη 16η που πήρε ο Quartararo.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

01:30.144

2

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

01:30.247

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.329

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.385

5

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.415

6

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.488

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

01:30.640

8

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

01:30.654

9

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

01:30.674

10

Jorge Martin

Aprilia Racing

01:30.690

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

01:30.704

12

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

01:30.716

13

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.758

14

Joan Mir

Honda HRC Castrol

01:30.859

15

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.943

16

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.178

17

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

01:31.263

18

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.281

19

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

01:31.459

20

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:31.567

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:32.071