Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Αθώος ο Rossi

Κατέπεσε η κατηγορία για το συμβάν στην Valencia

Οι τελευταίες εξελίξεις, που περιλάμβαναν και νομικές προεκτάσεις, για το συμβάν με τον Rossi και την γυναίκα-θεατή στα paddocks του τελευταίου αγώνα στην Valencia, δίνουν ένα οριστικό τέλος στο θέμα με την κατάπτωση της κατηγορίας.

Ο Γιατρός είχε κατηγορηθεί πως έσπρωξε με πρόθεση την Ana Cabanillas, μια επισκέπτρια του αγώνα της Valencia η οποία κατάγεται από το Puerto de Santa Maria, καθώς οδηγούσε το σκούτερ του για να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του στη Valencia.

Η Cabanillas, που την ώρα του συμβάντος τραβούσε selfie φωτογραφίες με ένα selfie stick, αποφάσισε να κάνει αγωγή στον Rossi, αφού παρακολούθησε το σχετικό video που έγινε viral στο internet, με αποτέλεσμα η υπόθεση να ανατεθεί στο αυτόφωρο δικαστήριο της κοντινής πόλης Requena.

H περιγραφή της Cabanillas για τις ενέργειες του Rossi "δεν δείχνει πως συνιστούν νομικό αδίκημα"

Παρόλα αυτά, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς η Cabanillas δεν μπορούσε να καθορίσει επακριβώς την φύση του αδικήματος του Rossi. Όπως ανακοινώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Valencia, η Cabanillas ανέφερε γραπτώς μόνο την "άσχημη συμπεριφορά" του αναβάτη της Yamaha, χωρίς να προσδιορίζει αν την κλώτσησε, αν την έσπρωξε, ή αν καταφέρθηκε λεκτικά εναντίον της. Γι' αυτό το δικαστήριο αποφάσισε πως η περιγραφή της Cabanillas για τις ενέργειες του Rossi "δεν δείχνει πως συνιστούν νομικό αδίκημα", δίνοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες της Ισπανίδας για κάποια χρηματική αποζημίωση.

Tags: