Βασίλης Παντελεάκης και Γιάννης Περιστεράς στον τελικό για την πρόκριση του Red Bull MotoGP Rookies Cup

Σήμερα Πέμπτη 8/9 τα τελικά αποτελέσματα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/9/2022
Τόσο ο Βασίλης Παντελεάκης όσο και ο Γιάννης Περιστεράς πέρασαν στον επόμενο και τελικό γύρο της διαδικασίας πρόκρισης για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2023, με τον τελικό να διεξάγεται σήμερα Πέμπτη 8/9.
 
Οι δυο νεαροί και ταλαντούχοι Έλληνες αναβάτες διαγωνίζονται στην πίστα της Modena στην Ιταλία, με τον 14χρονο Βασίλη Παντελάκη να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο στο γκρουπ του, και με τον 17χρονο Γιάννη Περιστερά να σημειώνει τον 2ο ταχύτερο χρόνο του γκρουπ του.
 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δυο Έλληνες αναβάτες στον σημερινό τελικό, και μακάρι να πάρουν και οι δυο την πρόκριση και να τους βλέπουμε του χρόνου να αγωνίζονται στην κατηγορία-προθάλαμο του MotoGP.

MotoGP: Η Gresini δεν αντικαθιστά τον Fermin Aldeguer στο Sachsenring

Εκτός δράσης παραμένει ο ένας εκ των δύο Ισπανών της BK8 Gresini Racing
BK8
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/7/2026

Η BK8 Gresini Racing MotoGP επιβεβαίωσε ότι δεν θα αντικαταστήσει τον Fermin Aldeguer στο Γερμανικό Grand Prix, με την ομάδα να συμμετάσχει στο Sachsenring μόνο με τον Alex Marquez.

Η απουσία του Fermin Aldeguer από τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ήταν ήδη γνωστή, καθώς ο Ισπανός συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο Assen. Πλέον, η Gresini ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει αναπληρωματικό αναβάτη για το Grand Prix της Γερμανίας.

Έτσι, η ομάδα θα παρατάξει μόνο μία Ducati GP26 στο Sachsenring, με τον Alex Marquez να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπό της.

Ο Alex Marquez, από την πλευρά του, εξακολουθεί να αναρρώνει από τους δικούς του τραυματισμούς, τους οποίους διαχειρίζεται από το Ολλανδικό Grand Prix. Παρότι θα αγωνιστεί κανονικά στη Γερμανία, στόχος του είναι να έχει επανέλθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης στον επόμενο αγώνα της σεζόν, στο Silverstone.

Η απόφαση της Gresini να μην αντικαταστήσει τον Aldeguer σημαίνει ότι η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια του Alex Marquez, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Σαββατοκύριακο στο Sachsenring, όπου κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.