Ben Spies: Η επιστροφή;

Ο Τεξανός προετοιμάζει το έδαφος!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/10/2017

Αυτή τη στιγμή το θέμα συζήτησης που επικρατεί στα paddock είναι το αν θα επιστρέψει ο πρώην αναβάτης των WSBK και MotoGP στην ενεργό δράση, με τις φήμες να τροφοδοτούνται από τα Post του ίδιου του Spies στα social media.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο Αμερικανός αναβάτης ετοιμάζει να επιστρέψει μέσα από ένα εθνικό θεσμό, το MotoAmerica Championship, κατά πάσα πιθανότητα στην κατηγορία των superbikes, ενώ θα είναι εκτός από αναβάτης και ιδιοκτήτης της ομάδας με την οποία θα συμμετέχει. Αν μη τι άλλο η επιστροφή του 33χρονου Spies, πέρα από έκπληξη, θα είναι και ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο συμπαθής αναβάτες, ο οποίος αποσύρθηκε μετά την τελευταία σεζόν στα MotoGP το 2013, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον ώμο. Μάλιστα, η σοβαρότητα του τραυματισμού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε υπήρχαν φόβοι ότι θα τερμάτιζε γενικότερα την καριέρα του στις μοτοσυκλέτες.

Τους προηγούμενους μήνες όμως, ο Spies ανέβαζε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την ώρα της προπόνησης με ποδήλατο και χωματερές μοτοσυκλέτες, βελτιώνοντας την φυσική του κατάσταση και –κυρίως- την οδηγική του ικανότητα. Πριν λίγες μέρες μέρες, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK και πρωταθλητής των AMA superbikes, ανέβασε την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Instagram, που επιβεβαιώνει την επιστροφή του στις πίστες.

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, πολύ σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα και μια ανακοίνωση σχετικά με το αγωνιστικό μέλλον του Ben Spies, κάτι που προφανώς θα ενθουσιάσει τους φίλους των αγώνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ετικέτες

MotoGP - Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Αφήνει τα μικρόφωνα και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της επιτήρησης των κανόνων στο MotoGP
motomag MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

O πρώην αγωνιζόμενος και νυν ρεπόρτερ του MotoGP Simon Crafar θα αναλάβει από την επόμενη χρονιά τον ρόλο του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών διαδεχόμενος τον Freddie Spencer -για τον οποίο είχαν υπάρξει πολλά παράπονα σχετικά με τις αποφάσεις του- ο οποίος θα αποχωρήσει από αυτή την θέση στο τέλος του 2024.

Ο Νεοζηλανδός ο οποίος είναι νικητής Grand Prix την εποχή των 500 κυβικών του MotoGP, προτάθηκε από την ένωση ομάδων (IRTA), από τη FIM και από το Μόνιμο Συμβούλιο ενώ δίπλα στον Crafar θα βρεθούν οι μέχρι πρότινος αγωνοδίκες Andrés Somolinos και Tamara Matko. Να θυμήσουμε πως ο Freddie “Fast” Spencer βρίσκεται στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών από το 2019 όταν η εν λόγω θέση έγινε αυτόνομη. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως η Επιτροπή Αγωνοδικών συστάθηκε μετά το γνωστό συμβάν μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez στη Sepang το 2015 όταν ο manager της Dorna, Javier Alonso κατηγορήθηκε πως επηρέασε τις αποφάσεις του Διευθυντή Αγώνα Mike Webb για εμπορικούς λόγους, ώστε το Πρωτάθλημα να κριθεί στο φινάλε της Valencia. Θυμίζουμε πως τότε ο Rossi είχε πάρει ποινή για το συμβάν με τον Marquez, και ξεκίνησε από την τελευταία θέση στον αγώνα της Valenica, ενώ ο Marquez δεν είχε δεχθεί καμία ποινή. Κάπως έτσι, ο Lorenzo ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής με 330 βαθμούς, με τον Rossi να "μένει" στα 9 Πρωταθλήματα, τερματίζοντας 2ος με 325 βαθμούς.

MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Ο Simon Crafar ανέφερε μετά την ανακοίνωση πως θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών: “Ανυπομονώ πραγματικά να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση. Ήταν δύσκολο να αποφασίσω αυτή την αλλαγή και να αποδεχτώ αυτή τη νέα θέση, καθώς σημαίνει ότι αφήνω έναν ρόλο που μου άρεσε πολύ, αλλά μετά από επτά χρόνια στο MotoGP ως ρεπόρτερ είμαι έτοιμος για κάτι νέο. Θα προσεγγίσω αυτή τη νέα θέση αξιοποιώντας την εμπειρία μου εντός και εκτός της μοτοσυκλέτας, ως αναβάτης, τεχνικός, προπονητής και δημοσιογράφος, αλλά κυρίως με την αγάπη μου για το άθλημά μας και τον σεβασμό για τους ανταγωνιστές του. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου εμπιστεύονται αυτή την ευθύνη”.

O Freddie Spencer δήλωσε με τη σειρά του: “Ήταν χαρά μου που ήμουν ο πρώτος Πρόεδρος της Eπιτροπής και που εργάστηκα για να θέσουμε σε εφαρμογή τις διαδικασίες που έχουμε τώρα. Όταν μου ζητήθηκε να γίνω πρόεδρος, δέχτηκα καθώς ήθελα να συνεισφέρω στο άθλημα και είμαι περήφανος για τη θητεία μου. Ανυπομονώ για το τι θα φέρει το μέλλον και ξέρω ότι η ομάδα θα είναι σε καλά χέρια με τον Simon”.

Για να δούμε αν θα τα καταφέρει στο νέο του έργο ο Simon Crafar.

Ετικέτες