Ben Spies: Η επιστροφή;

Ο Τεξανός προετοιμάζει το έδαφος!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/10/2017

Αυτή τη στιγμή το θέμα συζήτησης που επικρατεί στα paddock είναι το αν θα επιστρέψει ο πρώην αναβάτης των WSBK και MotoGP στην ενεργό δράση, με τις φήμες να τροφοδοτούνται από τα Post του ίδιου του Spies στα social media.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο Αμερικανός αναβάτης ετοιμάζει να επιστρέψει μέσα από ένα εθνικό θεσμό, το MotoAmerica Championship, κατά πάσα πιθανότητα στην κατηγορία των superbikes, ενώ θα είναι εκτός από αναβάτης και ιδιοκτήτης της ομάδας με την οποία θα συμμετέχει. Αν μη τι άλλο η επιστροφή του 33χρονου Spies, πέρα από έκπληξη, θα είναι και ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο συμπαθής αναβάτες, ο οποίος αποσύρθηκε μετά την τελευταία σεζόν στα MotoGP το 2013, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον ώμο. Μάλιστα, η σοβαρότητα του τραυματισμού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε υπήρχαν φόβοι ότι θα τερμάτιζε γενικότερα την καριέρα του στις μοτοσυκλέτες.

Τους προηγούμενους μήνες όμως, ο Spies ανέβαζε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την ώρα της προπόνησης με ποδήλατο και χωματερές μοτοσυκλέτες, βελτιώνοντας την φυσική του κατάσταση και –κυρίως- την οδηγική του ικανότητα. Πριν λίγες μέρες μέρες, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK και πρωταθλητής των AMA superbikes, ανέβασε την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Instagram, που επιβεβαιώνει την επιστροφή του στις πίστες.

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, πολύ σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα και μια ανακοίνωση σχετικά με το αγωνιστικό μέλλον του Ben Spies, κάτι που προφανώς θα ενθουσιάσει τους φίλους των αγώνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ετικέτες

MotoGP 2023: Έτσι θα γίνονται οι αγώνες φέτος

Η επίσημες ανακοινώσεις για το αγωνιστικό τριήμερο
2023
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/2/2023

Όπως ξέρουμε ήδη, το 2023 οι αναβάτες των MotoGP θα τρέχουν δύο αγώνες σε κάθε πίστα, αφού το Σάββατο μετά τα χρονομετρημένα Q1 και Q2 θα γίνεται αγώνας Sprint. Τώρα η Dorna με επίσημη ανακοίνωσή της, διευκρινίζει τις λεπτομέρειες του αγωνιστικού προγράμματος για κάθε τριήμερο.

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, την Παρασκευή θα υπάρχουν όπως και πριν δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμαστικών, με την πρώτη (10:45  τοπική ώρα) να έχει διάρκεια 45 λεπτών και την δεύτερη (15:00 τοπική ώρα)  να φτάνει πλέον τα 60 λεπτά.  

 

Στο Σάββατο έχουμε τις μεγαλύτερες αλλαγές, καθώς στις 15:00 τοπική ώρα θα γίνεται ο αγώνας Spring, του οποίου η απονομή θα γίνεται σε διαφορετικό σημείο από του αγώνα της Κυριακής και η Dorna υπόσχεται πως θα είναι κοντά στο κοινό που θα βρίσκεται στην πίστα.

Φυσικά πιο πριν θα έχουν ολοκληρωθεί τα Q1 και Q2, όπου θα καθορίζουν την σειρά εκκίνησης τόσο του αγώνα Sprint του Σαββάτου, όσο και του αγώνας της Κυριακής. Αυτό σημαίνει (και επίσημα πλέον) πως το αποτέλεσμα του αγώνα του Σαββάτου δεν θα επηρεάζει την σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Επίσης στο τέλος της ανακοίνωσης η Dorna λέει πως σε κάποιους αγώνες θα υπάρχει η δυνατότητα για το κοινό να έχει ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο απονομής.

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική αλλαγή απ’ όλες, διότι τα τελευταία χρόνια τα MotoGP είχαν γίνει σαν την Formula 1 για τους θεατές, δηλαδή ήταν αδύνατον να πλησιάσεις τους αναβάτες και τα pits και η συνολική ατμόσφαιρα μέσα στην πίστα ήταν υπερβολικά αποστερημένη.