Cal Crutchlow στην κορυφή του Silverstone!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2016

Είναι τα νέα ελαστικά που τον έχουν αναγάγει σε ήρωα του βρεγμένου, στέρεψε από ατυχία και ήρθε η ώρα της τύχης, ή είναι το παιδί που του έχει ανεβάσει την ψυχολογία, μπορεί στο τέλος κι όλα αυτά μαζί, γιατί ο Crutchlow μόλις πήρε την 3η pole position της καριέρας του στα MotoGP και οδεύει για την κορυφή του αγώνα, όπως δηλώνει! Δεύτερος στη σειρά εκκίνησης ο Valentino Rossi, και τρίτος ο «από του χρόνου ομόσταυλός» Maverick Viñales.

Στην δεύτερη σειρά, ο Dani Pedrosa πήρε την θέση του Marc Marquez, ο οποίος είχε διάφορα θέματα με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του και ατυχίες από την Παρασκευή, σημειώνοντας κι άλλη πτώση στις κατατακτήριες. Παρόλο που έχασε το τελευταίο μέρος, εξαιτίας της πτώσης, ο  χρόνος του ήταν ήδη αρκετά καλός και παραμένει στην δεύτερη σειρά, με τον Eugene Laverty να κάνει δυναμική εμφάνιση στο βρεγμένο και να παίρνει την έκτη θέση στην εκκίνηση. Την δεκάδα κλείνουν με την σειρά, ο Scott Redding, ο άτυχος Andrea Iannone, ο παραδοσιακά αργός στην βροχή, Jorge Lorenzo και ο Andrea Dovizioso.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο αρκετά αργότερα, στις 17:30 δική μας ώρα, καθώς θα προηγηθεί φόρος τιμής στον Barry Sheene, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από σήμερα το βράδυ και ο αγώνας να γίνει στο στεγνό. Αν πράγματι δεν υπάρχει βροχή, τότε οι πρώτοι γύροι θα είναι εντυπωσιακοί, καθώς οι παραδοσιακά καλοί "εκκινητές", - Lorenzo και Iannone- θα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε δύο σειρές αναβατών. Οι Άγγλοι αναμένεται επίσης να ετοιμάσουν απίστευτα πάρτι για να ευχαριστήσουν τον Crutchlow για την τιμή που τους έκανε, να εκκινήσει πρώτος κουβαλώντας μία εντυπωσιακή νίκη από τον προηγούμενο αγώνα. Με τον Valentino Rossi να δηλώνει πως δεν εγκαταλείπει την διεκδίκηση του τίτλου, παρόλο που οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά αντίθετες, ο αυριανός - απογευματινός αγώνας, θα είναι σίγουρα εντυπωσιακός!

Ετικέτες

Jorge Martín: Τα παίζει όλα για όλα και ταξιδεύει στη Μαλαισία - Παρά το κάταγμα στο χέρι

Μέρα με τη μέρα θα αξιολογείται η κατάστασή του - 1ος στόχος να ξεκινήσει στις FP1
Jorge Martín
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Παρά το κάταγμα στο χέρι που υπέστη κατά την πτώση του στο αγώνα Sprint του αυστραλιανού GP, ο Ισπανός θα ταξιδέψει μέχρι τη Μαλαισία για τον επόμενο αγώνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing.

Οι τελευταία γύροι του MotoGP είναι σχεδόν συνεχόμενοι, αφού μεταξύ 23 Οκτώβρη και 29 Νοέμβρη λαμβάνουν χώρα 5 σύντομοι αγώνες Sprint και 5 κανονικοί αγώνες που θα διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία και θα αναδείξουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2026. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα διεξάγεται ο 19ος γύρος στην Μαλαισία και ο Jorge Martín, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί να έχει πιθανότητες να τον κερδίσει, ειδικά μετά την ακύρωση του κυρίως αγώνα στην Αυστραλία λόγω κακοκαιρίας, η οποία μείωσε σημαντικά τις απώλειες που θα είχε σε βαθμούς.

Τους δύο κύριους διεκδικητές Marc Marquez και Jorge Martín χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί, όμως ο Jorge Martín φέρει πλέον και έναν σημαντικό τραυματισμό, αφού έπεσε στον αγώνα Sprint, και υπέστη κάταγμα στην κεφαλή της κερκίδας του δεξιού του χεριού. Το κάταγμα δεν είναι πλήρες και οι ιατρικές εξετάσεις του Ισπανού δείχνουν ότι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Όμως έφερε στην επιφάνεια και έναν παλιότερο τραυματισμό στην ίδια περιοχή που δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο του Martín. Βέβαια, ο τραυματισμός αυτός δεν δείχνει να πτοεί τον Μαδριλένο, ο οποίος θα ταξιδέψει κανονικά στη Μαλαισία. Εκεί θα εκτιμηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.

Ο Ισπανός αναβάτης αναμένει την άφιξη του έμπιστου φυσιοθεραπευτή του, Aitor Tomas, στη Μαλαισία, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάστασή του, ενώ και ο Dr Angel Charte, ιατρικός διευθυντής του MotoGP, θα κάνει επίσης ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι ο Martín θα είναι έτοιμος να συμμετέχει στη FP1 την Παρασκευή το πρωί.

“Λαμβάνω τη θεραπεία που χρειάζομαι για να αναρρώσω από τον τραυματισμό και να φτάσω στη Sepang στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Πρέπει να αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Martin που δείχνει έτοιμος για όλα, αφού τόσο αυτός όσο και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν προσπαθήσει έστω να αγωνιστεί στη Μαλαισία, ο M.Marquez θα βάλει για τα καλά πλώρη για τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και τον 8ο στη μεγάλη κατηγορία.