Cal Crutchlow στην κορυφή του Silverstone!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2016

Είναι τα νέα ελαστικά που τον έχουν αναγάγει σε ήρωα του βρεγμένου, στέρεψε από ατυχία και ήρθε η ώρα της τύχης, ή είναι το παιδί που του έχει ανεβάσει την ψυχολογία, μπορεί στο τέλος κι όλα αυτά μαζί, γιατί ο Crutchlow μόλις πήρε την 3η pole position της καριέρας του στα MotoGP και οδεύει για την κορυφή του αγώνα, όπως δηλώνει! Δεύτερος στη σειρά εκκίνησης ο Valentino Rossi, και τρίτος ο «από του χρόνου ομόσταυλός» Maverick Viñales.

Στην δεύτερη σειρά, ο Dani Pedrosa πήρε την θέση του Marc Marquez, ο οποίος είχε διάφορα θέματα με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του και ατυχίες από την Παρασκευή, σημειώνοντας κι άλλη πτώση στις κατατακτήριες. Παρόλο που έχασε το τελευταίο μέρος, εξαιτίας της πτώσης, ο  χρόνος του ήταν ήδη αρκετά καλός και παραμένει στην δεύτερη σειρά, με τον Eugene Laverty να κάνει δυναμική εμφάνιση στο βρεγμένο και να παίρνει την έκτη θέση στην εκκίνηση. Την δεκάδα κλείνουν με την σειρά, ο Scott Redding, ο άτυχος Andrea Iannone, ο παραδοσιακά αργός στην βροχή, Jorge Lorenzo και ο Andrea Dovizioso.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο αρκετά αργότερα, στις 17:30 δική μας ώρα, καθώς θα προηγηθεί φόρος τιμής στον Barry Sheene, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από σήμερα το βράδυ και ο αγώνας να γίνει στο στεγνό. Αν πράγματι δεν υπάρχει βροχή, τότε οι πρώτοι γύροι θα είναι εντυπωσιακοί, καθώς οι παραδοσιακά καλοί "εκκινητές", - Lorenzo και Iannone- θα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε δύο σειρές αναβατών. Οι Άγγλοι αναμένεται επίσης να ετοιμάσουν απίστευτα πάρτι για να ευχαριστήσουν τον Crutchlow για την τιμή που τους έκανε, να εκκινήσει πρώτος κουβαλώντας μία εντυπωσιακή νίκη από τον προηγούμενο αγώνα. Με τον Valentino Rossi να δηλώνει πως δεν εγκαταλείπει την διεκδίκηση του τίτλου, παρόλο που οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά αντίθετες, ο αυριανός - απογευματινός αγώνας, θα είναι σίγουρα εντυπωσιακός!

Ετικέτες

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.