Cal Crutchlow στην κορυφή του Silverstone!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2016

Είναι τα νέα ελαστικά που τον έχουν αναγάγει σε ήρωα του βρεγμένου, στέρεψε από ατυχία και ήρθε η ώρα της τύχης, ή είναι το παιδί που του έχει ανεβάσει την ψυχολογία, μπορεί στο τέλος κι όλα αυτά μαζί, γιατί ο Crutchlow μόλις πήρε την 3η pole position της καριέρας του στα MotoGP και οδεύει για την κορυφή του αγώνα, όπως δηλώνει! Δεύτερος στη σειρά εκκίνησης ο Valentino Rossi, και τρίτος ο «από του χρόνου ομόσταυλός» Maverick Viñales.

Στην δεύτερη σειρά, ο Dani Pedrosa πήρε την θέση του Marc Marquez, ο οποίος είχε διάφορα θέματα με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του και ατυχίες από την Παρασκευή, σημειώνοντας κι άλλη πτώση στις κατατακτήριες. Παρόλο που έχασε το τελευταίο μέρος, εξαιτίας της πτώσης, ο  χρόνος του ήταν ήδη αρκετά καλός και παραμένει στην δεύτερη σειρά, με τον Eugene Laverty να κάνει δυναμική εμφάνιση στο βρεγμένο και να παίρνει την έκτη θέση στην εκκίνηση. Την δεκάδα κλείνουν με την σειρά, ο Scott Redding, ο άτυχος Andrea Iannone, ο παραδοσιακά αργός στην βροχή, Jorge Lorenzo και ο Andrea Dovizioso.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο αρκετά αργότερα, στις 17:30 δική μας ώρα, καθώς θα προηγηθεί φόρος τιμής στον Barry Sheene, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από σήμερα το βράδυ και ο αγώνας να γίνει στο στεγνό. Αν πράγματι δεν υπάρχει βροχή, τότε οι πρώτοι γύροι θα είναι εντυπωσιακοί, καθώς οι παραδοσιακά καλοί "εκκινητές", - Lorenzo και Iannone- θα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε δύο σειρές αναβατών. Οι Άγγλοι αναμένεται επίσης να ετοιμάσουν απίστευτα πάρτι για να ευχαριστήσουν τον Crutchlow για την τιμή που τους έκανε, να εκκινήσει πρώτος κουβαλώντας μία εντυπωσιακή νίκη από τον προηγούμενο αγώνα. Με τον Valentino Rossi να δηλώνει πως δεν εγκαταλείπει την διεκδίκηση του τίτλου, παρόλο που οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά αντίθετες, ο αυριανός - απογευματινός αγώνας, θα είναι σίγουρα εντυπωσιακός!

Ετικέτες

MotoGP: Στα άκρα η σχέση Quartararo και Yamaha – Δηλώσεις εκατέρωθεν

Ο Γάλλος ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να εμπλέκεται πλέον στην ανάπτυξη της νέας μοτοσυκλέτας - Οι Ιάπωνες διαφωνούν
Quartararo
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/9/2026

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Yamaha στο MotoGP συμβούλεψε τον Fabio Quartararo να ακολουθήσει το παράδειγμα του Jack Miller, αφού ο Γάλλος δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει πλέον την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας για την ομάδα.

Ο Quartararo παραδέχτηκε νωρίτερα φέτος ότι δεν είχε συζητήσει την παράταση της συνεργασίας του με τη Yamaha πέρα από το 2026, καθώς τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Honda.

Εν μέσω μιας δύσκολης σεζόν με τη νέα V4 της Yamaha, η απογοήτευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021 απέναντι στην εταιρεία έχει αυξηθεί, καθώς θεωρεί ότι οι Ιάπωνες έχουν κάνει ελάχιστα πράγματα για να βελτιώσουν τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι. Μάλιστα ο Γάλλος είπε στο GP της Aragon πως δεν θα βοηθά πλέον την ιαπωνική εταιρεία στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας της και πως αυτό οφείλεται στην απόφαση της Yamaha να μην τον αφήσει να δοκιμάσει ελαστικά Pirelli στην M1 μετά το GP της Αυστρίας, κάτι που θεωρεί άδικο δεδομένης της εξέλιξης που του έχει ζητηθεί να κάνει με στόχο το 2027.

Τα στελέχη της Yamaha, Paolo Pavesio και Massimo Meregalli, απάντησαν στον Quartararo σε συνέντευξη που έδωσαν στην L’Equipe. Ο Pavesio δήλωσε: “Ο Fabio παραπονιέται συνεχώς ότι δεν εξελίσσουμε τη μοτοσυκλέτα, και όταν του ζητάμε να δοκιμάσει νέα εξαρτήματα, μας επικρίνει γι’ αυτό, λέγοντας ότι χάνει τον προσανατολισμό του.

Του λείπει λίγη αντικειμενικότητα. Φυσικά, δεν βρισκόμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Όμως, όπως και οι αντίπαλοί μας, προσπαθούμε να προχωρήσουμε μπροστά.”

Ο Meregalli ήταν πιο ευθύς στην εκτίμησή του, καθώς κάλεσε τον Quartararo να συμπεριφέρεται περισσότερο όπως ο Jack Miller, ο οποίος, κατά τη γνώμη του, συνεχίζει να προωθεί το αναπτυξιακό έργο παρά την απώλεια της θέσης του στη γραμμή εκκίνησης με τους Ιάπωνες.

Ο Fabio πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Jack – δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό και φροντίζει ώστε, ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, όλοι να διατηρούν το καλό τους κέφι.

Θα χρησιμοποιήσουμε τον Razgatlioglu και σίγουρα τον Guevara για τις δοκιμές στην Αυστρία, επειδή θα είναι μαζί μας το επόμενο έτος.

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν λάβει αυτή την απόφαση. Ο Martin και ο Ogura δεν θα δοκιμάσουν την Aprilia, ο Bagnaia δεν θα δοκιμάσει τη Ducati, ο Acosta δεν θα δοκιμάσει την KTM, και ούτε εμείς θα αφήσουμε τον Miller να δοκιμάσει τη δική μας 850cc.”

Βέβαια, στην πρώτη δοκιμή της σεζόν για τα ελαστικά Pirelli και τις μοτοσυκλέτες 850 κυβικών για αγωνιζόμενους, η KTM επέλεξε να βάλει τον Acosta, παρά το γεγονός ότι θα μετακομίσει στη Ducati τον επόμενο χρόνο.