Cal Crutchlow στην κορυφή του Silverstone!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2016

Είναι τα νέα ελαστικά που τον έχουν αναγάγει σε ήρωα του βρεγμένου, στέρεψε από ατυχία και ήρθε η ώρα της τύχης, ή είναι το παιδί που του έχει ανεβάσει την ψυχολογία, μπορεί στο τέλος κι όλα αυτά μαζί, γιατί ο Crutchlow μόλις πήρε την 3η pole position της καριέρας του στα MotoGP και οδεύει για την κορυφή του αγώνα, όπως δηλώνει! Δεύτερος στη σειρά εκκίνησης ο Valentino Rossi, και τρίτος ο «από του χρόνου ομόσταυλός» Maverick Viñales.

Στην δεύτερη σειρά, ο Dani Pedrosa πήρε την θέση του Marc Marquez, ο οποίος είχε διάφορα θέματα με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του και ατυχίες από την Παρασκευή, σημειώνοντας κι άλλη πτώση στις κατατακτήριες. Παρόλο που έχασε το τελευταίο μέρος, εξαιτίας της πτώσης, ο  χρόνος του ήταν ήδη αρκετά καλός και παραμένει στην δεύτερη σειρά, με τον Eugene Laverty να κάνει δυναμική εμφάνιση στο βρεγμένο και να παίρνει την έκτη θέση στην εκκίνηση. Την δεκάδα κλείνουν με την σειρά, ο Scott Redding, ο άτυχος Andrea Iannone, ο παραδοσιακά αργός στην βροχή, Jorge Lorenzo και ο Andrea Dovizioso.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο αρκετά αργότερα, στις 17:30 δική μας ώρα, καθώς θα προηγηθεί φόρος τιμής στον Barry Sheene, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από σήμερα το βράδυ και ο αγώνας να γίνει στο στεγνό. Αν πράγματι δεν υπάρχει βροχή, τότε οι πρώτοι γύροι θα είναι εντυπωσιακοί, καθώς οι παραδοσιακά καλοί "εκκινητές", - Lorenzo και Iannone- θα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε δύο σειρές αναβατών. Οι Άγγλοι αναμένεται επίσης να ετοιμάσουν απίστευτα πάρτι για να ευχαριστήσουν τον Crutchlow για την τιμή που τους έκανε, να εκκινήσει πρώτος κουβαλώντας μία εντυπωσιακή νίκη από τον προηγούμενο αγώνα. Με τον Valentino Rossi να δηλώνει πως δεν εγκαταλείπει την διεκδίκηση του τίτλου, παρόλο που οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά αντίθετες, ο αυριανός - απογευματινός αγώνας, θα είναι σίγουρα εντυπωσιακός!

Ετικέτες

MotoGP: Επιστρέφει ο Aldeguer στο Qatar, αντικαθιστά τον Alex Marquez ο Iker Lecuona

Ο Ισπανός της Gresini επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην Ινδονησία, ενώ ο Lecuona αναλαμβάνει τη θέση του χειρουργημένου Alex Marquez
Aldeguer
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/11/2026

Δύο αλλαγές στη σύνθεση της BK8 Gresini Racing για το Grand Prix του Qatar, με τον Fermin Aldeguer να επιστρέφει στη δράση και τον Iker Lecuona να αντικαθιστά τον Alex Marquez, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η BK8 Gresini Racing επιβεβαίωσε ότι ο Fermin Aldeguer θα επιστρέψει στη σχάρα εκκίνησης των MotoGP στο Grand Prix του Qatar, έχοντας αναρρώσει από τον τραυματισμό που υπέστη στο Grand Prix  της Ινδονησίας.

Ο Ισπανός είχε πτώση στον δεύτερο γύρο του αγώνα στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη βάση του μετακαρπίου του δεξιού χεριού του. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και περίοδος αποκατάστασης, με τον αναβάτη της Gresini να κρίνεται πλέον έτοιμος για την επιστροφή του.

Αντίθετα, εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένει ο Alex Marquez, ο οποίος υποβλήθηκε σε τριπλή επέμβαση μετά το Grand Prix της Μαλαισίας και στόχος του είναι να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα της Πορτογαλίας.

Τη θέση του στην Gresini θα πάρει ο Iker Lecuona, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πέμπτο Grand Prix της φετινής σεζόν ως αντικαταστάτης. Ο Ισπανός έχει ήδη αγωνιστεί αρκετές φορές μέσα στη χρονιά με την ομάδα, καλύπτοντας απουσίες αναβατών της.

Έτσι, η Gresini θα παρατάξει στο Qatar τους Fermin Aldeguer και Iker Lecuona, με τον Alex Marquez να επικεντρώνεται στην αποθεραπεία του ενόψει της επιστροφής στην Πορτογαλία.