Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Casey Stoner: Το "σύνδρομο χρόνιας κόπωσης" με καταστρέφει

Χειροτερεύει η κατάστασή του

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP (2007 με Ducati και 2011 με Honda), έχει ως πάγια αρχή του να μένει γενικότερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από το 2012 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιες δοκιμές στα MotoGP και μια σύντομη πορεία στο πρωτάθλημα των V8 Supercars.

Στις αρχές όμως της φετινής χρονιάς αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να παλεύει με το "σύνδρομο χρόνιας κόπωσης", ειδικά τους τελευταίους μήνες, σε σημείο μάλιστα που να χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να σηκωθεί κάθε πρωί από το κρεβάτι του ή από τον καναπέ του σαλονιού του.

Πριν λίγες μέρες, έδωσε μια συνέντευξη στην ισπανική "El Mundo", λέγοντας ότι το πρόβλημα έχει γίνει χειρότερο, περιγράφοντας χαρακτηριστικά ότι ξεκινά την μέρα του με λιγότερο από το 50% της ενέργειάς του. "Είναι αρκετοί μήνες τώρα που νιώθω ότι το σώμα μου καταρρέει χωρίς κάποιον εμφανή λόγο. Πήγα για προπόνηση κι επέστρεψα πίσω ψόφιος", δήλωσε ο Αυστραλός. "Πίστευα ότι θα έβρισκα έναν τρόπο να το ξεπεράσω, ότι θα προπονούμουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και θα συνέχιζα, αλλά έκανα λάθος. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η ασθένεια με καταστρέφει και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

"Τώρα είμαι λίγο καλύτερα, καθώς έμαθα να διαχειρίζομαι την ενέργειά μου. Ξεκινώ την ημέρα μου με 50% της ενέργειας μέχρι που πέφτει σταδιακά και αισθάνομαι άδειος. Όλο αυτό με έκανε να επαναπροσδιορίσω τη ζωή μου. Τις καλές μέρες εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία για να παίξω με τις κόρες μου ή για να παίξω λίγο γκολφ. "Έχω οδηγήσει μόνο δύο φορές μοτοσυκλέτα τα τελευταία δύο χρόνια για να πάω για ψάρεμα… ουσιαστικά δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγα εκεί."

Αν και όπως είπαμε παραπάνω, ο Stoner δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, τις σπάνιες φορές που μιλάει για την κατάσταση στα MotoGP, δημιουργείται ντόρος. Κι αυτή η συνέντευξή του δεν αποτέλεσε εξαίρεση, εξαπέλυσε μια έμμεση προσβολή προς όλο το grid, λέγοντας ότι ο Marquez θα κέρδιζε τον τίτλο το 2020, έστω κι αν έτρεχε την μισή σεζόν. "Θα ήταν πρωταθλητής αν είχε αναρρώσει με υπομονή και συμμετείχε στους μισούς αγώνες του πρωταθλήματος", ήταν η εκτίμηση και η άποψη του Case Stoner…