Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Crutchlow για Marquez: Θα κέρδιζε και με Aprilia!

Δηλώσεις Cal Crutchlow με αποδέκτη τη Honda και όχι μόνο

Ούτε μία ευκαιρία δεν έχει χάσει ο Cal Crutchlow για να στείλει το δικό του μήνυμα διαμαρτυρίας στο HRC σχετικά με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της Honda. Αυτή τη φορά μάλιστα ήταν απόλυτα συγκεκριμένος και ιδιαίτερα δηκτικός. Η φράση: “Ο Μarquez θα ήταν στο βάθρο ακόμα και με Aprilia” δεν αφορούσε το αγωνιστικό ταλέντο του ισπανού, που έτσι κι αλλιώς δεν αμφισβητεί κάνεις.

Η φράση αυτή ήταν μέσα σε μια ολόκληρη παράγραφο που αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας της Honda, τόσο ο ίδιος όσο και ο Jorge Lorenzo. Για τον βρετανό είναι απόλυτα κατανοητό που το HRC έχει επικεντρωθεί στον Marquez, αφού αυτός είναι που φέρνει νίκες και πρωταθλήματα στην ομάδα, όμως σύμφωνα με τον Crutchlow, αν η Honda θέλει να δει στο βάθρο κι άλλη μοτοσυκλέτα πέρα από εκείνη του Ισπανού πολυπρωταθλητή, θα πρέπει να δει πιο σοβαρά την εξέλιξη της RCV-213 με βάση τις παρατηρήσεις των υπόλοιπων αναβατών του HRC. Μάλιστα έγινε ιδιαίτερα καυστικός με τον τρόπο εξέλιξης της μοτοσυκλέτας, καθώς είπε πως οι δικές του παρατηρήσεις είναι ακριβώς ίδιες με του Marquez και του Lorenzo, αλλά το HRC δεν έχει κάνει βήματα προόδου.

Αφού ο Marquez κερδίζει κάθε Κυριακή και παίρνει πρωταθλήματα, ποιος νοιάζεται;”  Συμπλήρωσε δε, πως “Ο Marquez είναι αγωνιστής και μπορεί να κερδίζει εξαφανίζοντας τα μειονεκτήματα της μοτοσυκλέτας του. Δυστυχώς είναι ο μόνος στο κόσμο που μπορεί να το κάνει και το πρόβλημα (σ.σ. για τους υπόλοιπους ανaβάτες του HRC) είναι πως απολαμβάνει να διασύρει τον ανταγωνισμό οδηγώντας μια δύσκολη μοτοσυκλέτα. Θα μπορούσε να κερδίζει με Aprilia ή με KTM. Όποιος έχει αντίθετη άποψη, απλώς δεν ξέρει τι λέει”.  Σύμφωνα με τον Βρετανό, η RCV-213 έχει σοβαρό πρόβλημα με το φρένο του κινητήρα και αυτό με τη σειρά του δημιουργεί μια αλυσίδα προβλημάτων στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στην είσοδο και έξοδο των στροφών.

Tags: