Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Dani Pedrosa: Άμεσα στο χειρουργείο χάνει τις πρώτες δοκιμές με KTM

Στραβά ξεκινά η νέα πτυχή της καριέρας του

Το στοίχημα της KTM να ετοιμάσει μία «πιο Honda» αγωνιστική μοτοσυκλέτα, όπως συγκεκριμένα θα ήθελε και ο Pol Espargaro, κατά δήλωσή του στο MOTO στο τέλος του ’18, μπαίνει για λίγο στον πάγο. Ο Pedrosa αναγκάζεται να μπει στο χειρουργείο, όπως ενημερώνει ο ίδιος, για να διορθώσει το χρόνιο πρόβλημα που έχει στην αριστερή κλείδα. Ωστόσο αυτό δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο, αλλά αναγκαίο κακό. Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ανέφερε πως έπαθε νέο κάταγμα εκ κοπώσεως και όλες οι διαφορετικές ιατρικές γνωματεύσεις συνέκλιναν πως απαιτείται άμεσο χειρουργείο.

Το θέμα είναι πως ο Pedrosa έχει σπάσει την κλείδα του πολλές φορές και η τελευταία ήταν αρκετά άσχημη περίπτωση καθώς έσπασε σε τρία κομμάτια. Το μεσαίο δεν αιματώθηκε ποτέ σωστά, με αποτέλεσμα να αρχίσει να εμφανίζει σημάδια οστεοπόρωσης. Κάθε ενέργεια από εδώ και πέρα, απλά θα μετέφερε πιο κάτω την ήδη μοναδική λύση που υπάρχει στο πρόβλημά του. Όπως είπε ο ίδιος, είναι πολύ ικανοποιημένος με την δουλειά που έχει γίνει ως τώρα με την KTM και για όλα όσα ετοιμάζουν, στο βαρύ πρόγραμμά τους, απαιτείται να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Για αυτό και θέλει να έχει ένα γερό χέρι χωρί προβλήματα. Κάνοντας άμεσα το χειρουργείο μπορεί να χάνει τις πρώτες δοκιμές της Sepang, αλλά θα είναι έτοιμος για τις επόμενες.

Ο Pedrosa είχε την ευκαιρία μίας γρήγορης γνωριμίας με την KTM στην Jerez, ενώ η ενασχόλησή του με την αγωνιστική ομάδα δεν σταματά στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, αλλά έχει και συμβουλευτικό ρόλο στην οργανωτικής δομή και τον τρόπο λειτουργίας, στοιχεία που η KTM θέλει να βελτιώσει παίρνοντας το καλύτερο από τον καθένα.

Η KTM στηρίζει τον Pedrosa στην νέα αυτή περιπέτεια της υγείας του, όπως είπε ο ίδιος ευχαριστώντας τους για την υποστήριξη, και τον περιμένει γρήγορα πίσω με πλήρη ανάρρωση.