Dani Pedrosa - Wildcard στο ισπανικό GP του 2023

Η καλύτερη ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη του KTM RC16
Dani Pedrosa Jerez wildcard
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing και θρύλος της προηγούμενης γενιάς αγωνιζόμενων του MotoGP, Dani Pedrosa, πρόκειται να λάβει μέρος στο ισπανικό GP του 2023!

Ο Ισπανός αναβάτης θα αγωνιστεί ξανά, στην πίστα της Jerez τον ερχόμενο Απρίλιο, για τον τέταρτο γύρο της σεζόν MotoGP του 2023.

Έχοντας στο ενεργητικό του 31 νίκες σε αγώνες MotoGP, ο Pedrosa θα αγωνιστεί καβάλα στο KTM RC16 για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στο Red Bull Ring το 2021, όπου κατάφερε να τερματίσει 10ος, παίρνοντας και βαθμούς.

Ο άλλοτε αναβάτης του HRC Pedrosa είναι μέλος της ομάδας δοκιμαστών της ΚΤΜ από το 2019, και δίπλα στον Mika Kallio είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει πιο πολύ από όλους στην εξέλιξη της “πορτοκαλί” μοτοσυκλέτας, και στην κατάκτηση βάθρων και νικών για τους εργοστασιακούς πιλότους της εταιρείας.

Ο βραχύσωμος αναβάτης έχει κερδίσει 4 φορές το GP της Jerez, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο του ισπανικού αγώνα συνολικά 9 φορές. Για αυτή τη συμμετοχή του θα μοιραστεί το γκαράζ με τους Brad Binder & Jack Miller.

Αυτή θα είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Pedrosa να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του RC16, σε περιβάλλον αγώνα.

Ετικέτες

WSBK: Αποκαλύφθηκε το προσωρινό ημερολόγιο του 2026

Δώδεκα γύρους περιλαμβάνει και η επόμενη σεζόν
WorldSBK_2026calendar
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2025

Διανύουμε το καλοκαιρινό διάλλειμα των αγώνων WSBK και έχουμε ακόμη τέσσερις γύρους για την λήξη της σεζόν και η διοργάνωση αποκάλυψε το προσωρινό καλεντάρι του 2026.

Πολλές πίστες που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο έχουν νέες ημερομηνίες σε σύγκριση με το φετινό πρόγραμμα, με τα Balaton Park και Aragon να εμφανίζονται νωρίτερα, ενώ η Cremona μετακινείται για τον Σεπτέμβριο.

Η σεζόν ξεκινά στην πίστα Phillip Island Grand Prix Circuit στην Αυστραλία στις 20- 22 Φεβρουαρίου, με τις επίσημες δοκιμές να λαμβάνουν χώρα στις 16 και 17 του ίδιου μήνα.

Στη συνέχεια, το Πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη για τον Πορτογαλικό γύρο στην εντυπωσιακή πίστα του Portimao – ο οποίος θα φιλοξενήσει και το αγωνιστικό ντεμπούτο της νέας κατηγορίας WorldSPB (περισσότερα εδώ).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το προσωρινό καλεντάρι:

20-22 Φεβρουαρίου: Phillip Island Grand Prix Circuit, Australia

27-29 Μάρτη: Autodromo Internacional do Algarve, Portugal

17-19 Απριλίου: TT Circuit Assen, Netherlands

1-3 Μαΐου: Balaton Park Circuit, Hungary

15-17 Μαΐου: Autodrom Most, Czechia

29-31 Μαΐου: MotorLand Aragon, Spain

12-14 Ιουνίου: Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, Italy

10-12 Ιουλίου: Donington Park, UK

4-6 Σεπτέμβρη: Circuit de Nevers Magny-Cours, France

25-27 Σεπτέμβρη: Cremona Circuit, Italy

9-11 Οκτώβρη: Circuito Estoril, Portugal

16-18 Οκτώβρη: Circuit de Jerez – Angel Nieto, Spain

Ετικέτες