Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Dorna Sports και LaLiga κατά της πειρατείας!

Κομμένα τα livestream και όχι μόνο…

Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπεύθυνη για τη διοργάνωση και την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων των MotoGP και Motul WSBK –και όχι μόνο– είναι η Dorna Sports. Λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, το να παρακολουθήσει κανείς έναν αγώνα απ’ τα πρωταθλήματα χωρίς να πληρώσει την ανάλογη συνδρομή είναι σχετικά εύκολο, αρκεί να ξέρει που να ψάξει… Γι' αυτό το λόγο η Dorna ξεκινά μια νέα συνεργασία με την LaLiga, όπου το τμήμα προστασίας τεχνολογικού περιεχομένου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της Dorna, όπως επίσης και της ιταλικής Dorna WSBK Organization, που είναι υπεύθυνη για τα Superbikes.

Μέσα απ’ τη νέα συμμαχία, τόσο η LaLiga όσο και η Dorna Sports, θα εντείνουν τις προσπάθειές του στον αγώνα για την προστασία της νόμιμης διανομής του περιεχόμενου σε παγκόσμια κλίμακα μέσα απ’ τη συνεργασία με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακές πλατφόρμες. Ο ρόλος της LaLiga είναι να χρησιμοποιήσει όλη την τεχνογνωσία της στην παρακολούθηση και διαγραφή οποιουδήποτε παράνομου οπτικοακουστικού υλικού που συσχετίζεται με τα MotoGP και τα Superbikes και υπάρχει στα κοινωνικά δίκτυα, τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τις εφαρμογές για smartphones. Ακόμη, οι ψεύτικοι λογαριασμοί που κάνουν κατάχρηση του λογότυπου και του ονόματος της Dorna Sports θα παρακολουθούνται και θα διαγράφονται, όπως επίσης και όσα αναφέρονται στα πρωταθλήματά της.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό, οι τεχνικές και οι νομικές της γνώσεις της LaLiga επιστρατεύονται για να παρακολουθούν τις σελίδες που χρησιμοποιούν παράνομα το περιεχόμενο της Dorna Sports μέσα απ’ τις μηχανές αναζήτησης. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα, έχουν δημιουργήσει προγράμματα και αλγόρυθμους για την καταπολέμηση τις παράνομης μετάδοσης μέσω IPTV και Cardsharing.

Ο Πρόεδρος της LaLiga, Javier Tebas είπε: “Μέσα απ' τη συμμαχία, αποδεικνύεται η δέσμευση της LaLiga και της Dorna για την καταπολέμηση της πειρατείας. Η προστασία των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων ήταν και θα παραμείνει μια προτεραιότητα υψίστης σημασίας για μας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στα τεχνολογικά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό για την εξέλιξή μας.”

Ο Managing Director της Dorna Sports, Manel Arroyo ταυτίστηκε με τα λόγια του κ. Tebas, ενώ επιπρόσθετα τόνισε πως φταίει η μοναδικότητα και η απήχηση του αθλήματος που το κάνουν να πέφτει θύμα της πειρατείας. “Τόσο τα MotoGP όσο και τα Motul WSBK θα επωφεληθούν απ’ τα εργαλεία που δημιούργησε η ομάδα της LaLiga, που σε παγκόσμια κλίμακα η εταιρεία αποτελεί σημείο αναφοράς στην προστασία υλικού και εγγυάται την προστασία των πρωταθλημάτων μας.”

Tags: