Ducati: Behind the scenes, στο GP της Ταϊλάνδης - Video

Συγκινητικά συγχαρητήρια του Santi Hernandez στον Marc Marquez, σε μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή που υπερβαίνει εργοστάσια και εταιρείες
Santi Hernandez - Marc Marquez
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/3/2025

Ο μηχανικός των 8 Παγκόσμιων Τίτλων του Marc Marquez και επίσημο μέλος της ομάδας του HRC Santi Hernandez, περίμενε συγκινημένος στο τέλος του αγώνα να συγχαρεί τον αναβάτη της Ducati, τον δικό του άνθρωπο, και αξίζουν συγχαρητήρια στους Ιταλούς που δεν έκοψαν τη σκηνή από το εξαιρετικό Behind the Scenes video τους για το GP της Ταϊλάνδης.

Ένα πραγματικά μοναδικό βίντεο έφτιαξε η Ducati, για τα παραλειπόμενα του αγώνα της Ταϊλάνδης, στο οποίο βλέπουμε χωρίς σχολιασμό τη ζωή στο γκαράζ της εργοστασιακής ομάδας των Ιταλών, τις δηλώσεις των Marc Marquez και Pecco Bagnaia, την ώρα του φαγητού (αυτό έλειπε να μην έχουν πίτσα!), και πολλά ακόμη στιγμιότυπα που συνήθως δεν βλέπουμε στα καλο-μονταρισμένα βίντεο δράσης του MotoGP.

Η πιο συγκινητική στιγμή όμως του βίντεο περιλαμβάνει τον πρώην αρχιμηχανικό του Marc, Santi Hernandez, ο οποίος δεν συνόδευσε τον Marc στη μεταγραφή του στην Ducati. Ο Santi περίμενε τον φίλο του και αναβάτη της αντίπαλης πλέον ομάδας για να τον συγχαρεί μετά τον θρίαμβο του (pole position, νίκη sprint και νίκη στον κυριακάτικο αγώνα) με τους δυο τους να αγκαλιάζονται και με την έκφραση στο πρόσωπο του Hernandez να τα λέει όλα. Και η Ducati ΚΡΑΤΗΣΕ αυτή τη στιγμή και δεν την αφαίρεσε από το βίντεό της, και για αυτό της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Και γιατί δεν "κόλλησε" στην ιδιότητα του Santi, και γιατί δεν μας έκρυψε μια βαθιά ανθρώπινη σκηνή που υπερβαίνει εργοστάσια και εταιρείες.

Ετικέτες

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου: Πρωταθλητής Supersport 600 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα για πέμπτη σερί χρονιά!

Τερμάτισε 2ος και στο Alpe Adria, έχοντας χάσει τον διπλό αγώνα της Slovakia Ring λόγω ασθένειας
alex papageorgiou
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/10/2026

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και η Yamaha R6 που τρέχει με την ομάδα ZenOne Racing έχει γίνει πια το σημείο αναφοράς στην κατηγορία Supersport 600 (SSP600) του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU. Πρωταθλητής κάθε χρόνο από το 2022 και μετά, ο Έλληνας αναβάτης χρειάστηκε φέτος να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό για να φτάσει στην κορυφή της κλάσης του.

Στον προηγούμενο αγώνα του BMU, που είχε γίνει στη Σλοβακία και την πίστα Slovakia Ring, ο Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να δώσει το παρών καθώς νοσηλευόταν με πνευμονία. Αυτό τον έριξε προσωρινά στη δεύτερη θέση της κατάταξης, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για το φινάλε του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη νέα πίστα της Βουλγαρίας, A1 Motor Park.

alex papageorgiou

Εκεί ο πρωταθλητής μας είχε δύο αγωνιστικά σκέλη για να επανέλθει στην κορυφή και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του κατακτώντας την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης, την pole position.

Στο πρώτο σκέλος της SSP600 η καθαρή νίκη που πέτυχε ο Παπαγεωργίου, παρά τον αρκετά εξουθενωμένο του οργανισμό από την περιπέτεια που είχε περάσει, ήταν αρκετή για να στεφθεί Βαλκανιονίκης BMU 2026 στην κατηγορία του.

alex papageorgiou

Το δεύτερο σκέλος του Βουλγαρικού αγώνα είχε ενδιαφέρον μόνο ως προς την τελική κατάταξη του έτερου θεσμού που έτρεχε παράλληλα με το BMU, το Διεθνές Πρωτάθλημα Ταχύτητας Alpe Adria και το οποίο είχε κατακτήσει πέρυσι ο Παπαγεωργίου για να γίνει ο πρώτος Έλληνας στην κορυφή αυτού του θεσμού.

Δυστυχώς φέτος η απουσία του από τον προτελευταίο αγώνα αποδείχθηκε καταδικαστική στην προσπάθεια υπεράσπισης αυτού του τίτλου και ο Παπαγεωργίου έκλεισε τη χρονιά στη δεύτερη θέση της κατάταξης SSP600 του Alpe Adria.

alex papageorgiou

Η επίδοσή του βέβαια που μόνο ως τιμητική μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι έχασε τον τίτλο για 18,5 βαθμούς από τον Αυστριακό Benjamin Baumgartner, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως ο αγώνας της Σλοβακίας που ο Έλληνας αναβάτης απείχε ήταν ένας από τους τρεις της χρονιάς που, εκτός των δύο σκελών, είχε και σύντομο αγώνα Sprint με 12,5 βαθμούς για τον νικητή, δηλαδή η απώλεια βαθμών για τον απόντα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Θερμά συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου και την ομάδα ZenOne Racing για τη νέα τους μεγάλη επιτυχία!