Ducati: Behind the scenes, στο GP της Ταϊλάνδης - Video

Συγκινητικά συγχαρητήρια του Santi Hernandez στον Marc Marquez, σε μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή που υπερβαίνει εργοστάσια και εταιρείες
Santi Hernandez - Marc Marquez
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/3/2025

Ο μηχανικός των 8 Παγκόσμιων Τίτλων του Marc Marquez και επίσημο μέλος της ομάδας του HRC Santi Hernandez, περίμενε συγκινημένος στο τέλος του αγώνα να συγχαρεί τον αναβάτη της Ducati, τον δικό του άνθρωπο, και αξίζουν συγχαρητήρια στους Ιταλούς που δεν έκοψαν τη σκηνή από το εξαιρετικό Behind the Scenes video τους για το GP της Ταϊλάνδης.

Ένα πραγματικά μοναδικό βίντεο έφτιαξε η Ducati, για τα παραλειπόμενα του αγώνα της Ταϊλάνδης, στο οποίο βλέπουμε χωρίς σχολιασμό τη ζωή στο γκαράζ της εργοστασιακής ομάδας των Ιταλών, τις δηλώσεις των Marc Marquez και Pecco Bagnaia, την ώρα του φαγητού (αυτό έλειπε να μην έχουν πίτσα!), και πολλά ακόμη στιγμιότυπα που συνήθως δεν βλέπουμε στα καλο-μονταρισμένα βίντεο δράσης του MotoGP.

Η πιο συγκινητική στιγμή όμως του βίντεο περιλαμβάνει τον πρώην αρχιμηχανικό του Marc, Santi Hernandez, ο οποίος δεν συνόδευσε τον Marc στη μεταγραφή του στην Ducati. Ο Santi περίμενε τον φίλο του και αναβάτη της αντίπαλης πλέον ομάδας για να τον συγχαρεί μετά τον θρίαμβο του (pole position, νίκη sprint και νίκη στον κυριακάτικο αγώνα) με τους δυο τους να αγκαλιάζονται και με την έκφραση στο πρόσωπο του Hernandez να τα λέει όλα. Και η Ducati ΚΡΑΤΗΣΕ αυτή τη στιγμή και δεν την αφαίρεσε από το βίντεό της, και για αυτό της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Και γιατί δεν "κόλλησε" στην ιδιότητα του Santi, και γιατί δεν μας έκρυψε μια βαθιά ανθρώπινη σκηνή που υπερβαίνει εργοστάσια και εταιρείες.

Ετικέτες

MotoGP: Στην KTM και επίσημα ο Alex Marquez από το 2027

Ο Ισπανός θα είναι ντυμένος στα πορτοκαλί από την επόμενη σεζόν
Marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Η Red Bull KTM Factory Racing επιβεβαίωσε ότι ο Πρωταθλητής Moto2 και Moto3, Alex Marquez θα ενταχθεί στην ομάδα με πολυετές συμβόλαιο που θα αρχίζει το 2027.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα φορέσει τα “πορτοκαλί” ο Ισπανός αναβάτης, αφού και το 2013 αγωνιζόταν κάτω από την ομπρέλα της KTM στην Moto3. Ο Alex Marquez κατέκτησε πέρυσι την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη του MotoGP και θα ηγηθεί της προσπάθειας της KTM στη νέα εποχή με τους κινητήρες των 850 κυβικών.

KTM

Pit Beirer, Διευθυντής της KTM Motorsports δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι και χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε ένα εξαιρετικό ταλέντο όπως ο Alex Marquez — ο δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 — για το project μας.

Ο Alex φέρνει όχι μόνο εξαιρετικές ικανότητες και αγωνιστική νοημοσύνη, αλλά και αποφασιστικότητα και μια νοοτροπία νικητή που ταιριάζει απόλυτα με το DNA μας. Μαζί μοιραζόμαστε έναν σαφή στόχο: να οδηγήσουμε την KTM RC16 στο επόμενο επίπεδο και να αγωνιστούμε στις πρώτες θέσεις του MotoGP”.