Ducati για Lorenzo: Πρέπει να ανταποδώσουμε

«Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να προσαρμοστεί»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/1/2018

Ο race team manager της Ducati κ. Davide Tardozzi σε μία συνολική αποτίμηση της χρονιάς, αναγνώρισε την προσπάθεια του Lorenzo να προσαρμόσει το οδηγικό του στιλ στα δεδομένα της Ducati και να αρχίσει να αποδίδει αποτέλεσμα.

Σε μία ακριβή και πολυσυζητημένη μεταγραφή που οι άσχημες επιδόσεις του Lorenzo στην αρχή της σεζόν έσπειραν την θύελλα των επικρίσεων, ακόμα και μέσα στην ίδια την Ducati, η δουλειά που χρειαζόταν να γίνει περνούσε πάντα από ένα γκρίζο φίλτρο, καθώς άπαντες εστίαζαν στο αποτέλεσμα.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, κι έχει ειπωθεί κατά διαστήματα, πως περίμεναν γρηγορότερη προσαρμογή, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Dovizioso έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Από την μία ο Lorenzo είναι μία πολύ μεγάλη επένδυση που πρέπει να προστατευτεί, από την άλλη ο Tardozzi πραγματικά πιστεύει πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον Lorenzo, και τώρα είναι η σειρά της Ducati να κάνει το αντίστοιχο, να προσαρμόσει την μοτοσυκλέτα της στον ίδιο:

«Ο Lorenzo κατέβαλε μία τεράστια προσπάθεια να αλλάξει το στιλ οδήγησης και να το προσαρμόσει στην Ducati, φέρνοντας τελικά αποτελέσματα. Ακόμα δεν είναι τόσο γρήγορος για έναν τίτλο, αλλά είναι τώρα η σειρά μας να προσαρμόσουμε την μοτοσυκλέτα. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ταχύτητα μέσα στην στροφή, και τώρα έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό καθώς είναι κάτι που θα βοηθήσει όλους μας τους αναβάτες».

Ο Tardozzi είναι παλιός αγωνιζόμενος σε GP και Superbike, εφτά φορές πρωταθλητής Ιταλίας στα Superbike και πρωταθλητής Ευρώπης στα Superbike. Αγωνίστηκε στα MotoGP το ’84 και ’85 στην κατηγορία των 250, πριν περάσει στα Superbike όπου έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο το ’88 αλλά τον έχασε από σκαμπανεβάσματα απόδοσης. Υπήρξε team manager της Ducati στην χρυσή εποχή Superbike με Carl Fogarty και Troy Corser και αποχώρησε το 2009 για να πάει στην BMW. Επέστρεψε το 2010 στην ομάδα της Ducati στα MotoGP. Ο ίδιος λοιπόν γνωρίζει πολύ καλά από προσαρμογή αγωνιζομένων, αλλά κι από σκαμπανεβάσματα απόδοσης, και πιστεύει πως πραγματοποιούν βήματα στην σωστή κατεύθυνση για μία άκρως ανταγωνιστική σεζόν

Ετικέτες

MotoGP: Ο Alex Rins σταματά τους αγώνες!

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι απέρριψε προσφορές από τα Superbike
rins
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Ο Ισπανός Alex Rins ανακοίνωσε πριν από το GP του Σαν Μαρίνο ότι αποσύρεται από τους αγώνες μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν 2026, αφού απέρριψε δύο καλές προτάσεις για να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και άφησε να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί με τις τέσσερις ρόδες.

Ο Rins επιβεβαίωσε πως δεν θα μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, αφότου απέρριψε δύο προσφορές. Ο 30χρονος οδηγός διαβεβαιώνει ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, αφού έχει αφιερώσει τη ζωή του στο MotoGP, αλλά ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο. “Πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω πετύχει. Είμαι εδώ και 14 χρόνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Είχα πολλές νίκες, πολλές μάχες, με την καλύτερη έννοια της λέξης. Αγωνίστηκα για τον τίτλο στη Moto3, τη Moto2 και το MotoGP. Δεν κατάφερα να τον κερδίσω, αλλά είχα την ευκαιρία και στις τρεις κατηγορίες”, δήλωσε ο Καταναλός.

Η πορεία του στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ξεκίνησε στη Moto3 το 2012, όταν συμμετείχε με την ομάδα Estrella Galicia 0,0 ως πρωταθλητής Ισπανίας στην κατηγορία 125GP. Την πρώτη του χρονιά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και τερμάτισε πέμπτος ως καλύτερος rookie, ενώ την επόμενη σεζόν έχασε τον τίτλο από τον Maverick Viñales, τερματίζοντας δεύτερος με έξι νίκες.

Το 2015 ανέβηκε στη Moto2 και τερμάτισε δεύτερος, ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε τρίτος, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2020, όταν με την ομάδα της Suzuki πήρε την 3η θέση στη χρονιά που ο ομόσταυλός του, Joan Mir, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Συνολικά o Rins σημείωσε 18 νίκες, 58 βάθρα και 17 pole position σε όλες τις κατηγορίες.

Ετικέτες