Ducati MotoGP Team 2017

Λεφτά υπάρχουν!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/1/2017

Με κοινωνικό μήνυμα άρχισε την ομιλία του ο Claudio Domenicali καθώς ο πληθυσμός της κεντρικής Ιταλίας περνάει δύσκολες ώρες μετά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό και την κακοκαιρία που πλήττει τις χώρες της Μεσογείου. Όμως η ζωή συνεχίζεται όπως είπε και ο ίδιος και αναφέρθηκε στη νέα εποχή που βρίσκεται πλέον η Ducati. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ducati ένας πρόεδρός της μπόρεσε και επανέλαβε τόσες φορές ότι η ιταλική εταιρεία έχει άφθονα κεφάλαια για να επενδύσει στους αγώνες και σε νέα μοντέλα. Το απίστευτο δεν είναι ότι το είπε, αλλά ότι πράγματι λέει την αλήθεια.

Το 2016 η Ducati για πρώτη φορά πούλησε πάνω από 55.000 μοτοσυκλέτες και επιπλέον έχει πίσω της την Audi να τη στηρίζει, αφού οι Γερμανοί βλέπουν την δυναμική της εταιρείας. Σχετικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Domenicali έσταζε μέλι για τον Gigi Dal'Ignia, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ducati, επανέφερε την Desmocedici στις επιτυχίες και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να την κάνει να ανεβαίνει στο βάθρο και να κερδίζει αγώνες. Χωρίς να του λείπει ο ρεαλισμός, αφού παραδέχτηκε ότι τα MotoGP είναι μια δύσκολη ιστορία, και χωρίς να είναι αγνώμον για το πρωτάθλημα του 2007 που κέρδισε η προηγούμενη ομάδα εξέλιξης, ο Domenicali έκλεισε την ομιλία του με πατριωτικό τρόπο, λέγοντας ότι η Ιταλία αξίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κορυφαίο επίπεδο και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει η Ducati στα MotoGP το 2017.

Παίρνοντας τον λόγο ο Gigi Dal'Ignia ξεκαθάρισε από την αρχή το τι έχουμε δει μέχρι σήμερα και το τι θα δούμε μέχρι τα επίσημα δοκιμαστικά στο Qatar. Σύμφωνα με τον Gigi, για πρώτη φορά η ομάδα των μηχανικών του είχε έτοιμη τη μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς από τον τελευταίο αγώνα της προηγούμενης.

Δηλαδή η μοτοσυκλέτα που οδήγησε ο Jorge Lorenzo στη Valencia μία μέρα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος είχε κινητήρα και πλαίσιο του 2017. Αυτό έγινε ώστε όποιο λάθος εντόπιζαν οι αναβάτες να υπήρχε χρόνος να διορθωθεί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όχι να πρέπει να το λύσουν στη μέση της χρονιά. Το δεύτερο που αποκάλυψε ο Gigi, έχει να κάνει με το τι μοτοσυκλέτα είδαμε σήμερα. Στην πραγματικότητα oi μοτοσυκλέτες που έβγαλαν στη σκηνή σήμερα δεν έχουν την τελική μορφή που θα έχει η Desmosedici το 2017. Ο Stoner έχει πολύ δουλειά την επόμενη εβδομάδα (μαζί με τους υπόλοιπους δοκιμαστές), ώστε οι παρατηρήσεις των αναβατών να περάσουν στη Desmosedici GP μέχρι τα επόμενα επίσημα δοκιμαστικά. Οπότε οι φήμες που υπήρχαν ότι η Ducati έχει εξελίξει ένα καινούριο φαίρινγκ που θα έχει αντίστοιχο downforce με το προηγούμενο αλλά χωρίς την χρήση φτερών (έχουν απαγορευτεί για το 2017) ίσως τελικά να μην είναι ψέμα. Πάντως οι μοτοσυκλέτα που ήδη σας είχαμε δείξει από εχθές, μοιάζει εξωτερικά ολόιδια με την περσινή… χωρίς φτερά φυσικά.

 

 

MotoGP: COTA - H δράση ξεκινά στο Grand Prix του Τέξας

Δηλώσεις, ένταση και προσδοκίες πριν τον γύρο της Αμερικής στο Austin
COTA
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/3/2026

Από τη Νότια στη Βόρεια Αμερική και από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη πίστα του ημερολογίου, το MotoGP φτάνει στο Austin για έναν ακόμη εκρηκτικό γύρο, με τους πρωταγωνιστές να δίνουν τον τόνο από την Πέμπτη.

Η δράση μεταφέρεται στο Circuit of the Americas στο Austin του Τέξας για το Grand Prix των ΗΠΑ, με τα MotoGP να ετοιμάζονται για ένα από τα πιο απαιτητικά και θεαματικά τριήμερα της χρονιάς. Πριν την έναρξη, το Media Day της Πέμπτης έδωσε τον πρώτο παλμό, με δηλώσεις, προσδοκίες και… ψυχολογικά παιχνίδια.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Jorge Martin, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η φυσική κατάσταση αποτελεί ερωτηματικό μετά το απαιτητικό διπλό αγώνα. Ο αναβάτης της Aprilia εμφανίστηκε συγκρατημένος, τονίζοντας πως το COTA είναι από τις πιο σκληρές πίστες του πρωταθλήματος και πως μένει να φανεί πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του στις πρώτες στροφές.

Martin

Την ίδια ώρα, ο Marc Marquez βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, σε μια πίστα που θεωρείται “σπίτι” του, έχοντας γράψει ιστορία με τις νίκες του στο Austin. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ανέβει στο βάθρο σε αγώνα Κυριακής το 2026, ο αναβάτης της Ducati δείχνει κοντά στην επιστροφή στην κορυφή και αναζητά το τελευταίο βήμα για να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.

Απέναντί του, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi γνωρίζει καλά την πρόκληση που έχει μπροστά του. Ο Ιταλός κυνηγά το εντυπωσιακό σερί πέντε συνεχόμενων νικών, ωστόσο αναγνωρίζει τη δυναμική του Marquez στο COTA, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “έχει περισσότερες νίκες εδώ απ’ όσες εγώ σε όλη μου την καριέρα”, παρότι στην πραγματικότητα διαθέτει ήδη περισσότερες συνολικές νίκες.

Στο Media Day συμμετείχαν οι Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi και Marc Marquez, με τη συνέντευξη Τύπου να δίνει το στίγμα για το τί αναμένεται σε έναν γύρο γεμάτο ένταση, στρατηγική και υψηλές θερμοκρασίες, τόσο στην άσφαλτο όσο και στον ανταγωνισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Grand Prix των ΗΠΑ δεν απογοητεύει ποτέ. Και με το φετινό grid πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, όλα δείχνουν ότι το “rodeo” της σεζόν στο Τέξας θα προσφέρει ακόμη ένα αξέχαστο κεφάλαιο στα MotoGP του 2026.