Ducati - Ξεκίνησε την παραγωγή των μοτοσυκλετών του MotoE

Εν όψει του MotoGP 2023, και της αλλαγής σκυτάλης κατασκευαστή
Ducati MotoE ξεκίνησε η παραγωγή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/1/2023

Το ηλεκτρικό κεφάλαιο της Ducati ξεκίνησε, και μάλιστα με τον πλέον hardcore τρόπο, με το Borgo Panigale να ξεκινά την κατασκευή των μοτοσυκλετών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜοτοΕ για τη σεζόν του 2023, όπου θα πάρει τη σκυτάλη από την Energica.

Μόλις έναν χρόνο μετά τις πρώτες δοκιμές στην πίστα του Misano, η παραγωγή των V21L ξεκίνησε και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμες και οι 23 μοτοσυκλέτες. Παράλληλα ξεκίνησαν και τα σεμινάρια για τους τεχνικούς των ομάδων.

Στο Πρωτάθλημα MotoE θα συμμετάσχουν 18 συνολικά μοτοσυκλέτες, με τις υπόλοιπες 5 να αποτελούν “ρεζέρβες”, κυρίως για την περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Οι μοτοσυκλέτες κατασκευάζονται στο τμήμα Ducati MotoE Racing του ιταλικού εργοστασίου, “με την ίδια ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια που κατασκευάζονται και οι MotoGP μοτοσυκλέτες”.

Ducati MotoE

Για το εργοστάσιο της Bologna, το project αυτό αποσκοπεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το μέλλον, με στόχο τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες παραγωγής, με τον CEO της Ducati, Claudio Domenicali να δηλώνει μεταξύ άλλων τα εξής: “Το project θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το know-how, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν η τεχνολογία των μπαταριών θα επιτρέπει τη δημιουργία συναρπαστικών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με το βάρος, τις επιδόσεις και την αυτονομία που οι ενθουσιώδεις αναβάτες αναμένουν από μια μοτοσυκλέτα της Ducati. Στόχος είναι να εξελίξουμε τους ανθρώπους και τις ικανότητες μέσα στην εταιρεία, ώστε να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα μιας μελλοντικής ηλεκτρικής Ducati. Το MotoE project είναι ένα αποφασιστικό βήμα για τη Ducati, ώστε να μειώσει τις εκπομπές CO2 από τα προϊόντα της, που γίνεται παράλληλα με την έρευνα πάνω στα συνθετικά καύσιμα (eFuel) που έχουν τη δυνατότητα να μηδενίσουν τις εκπομπές CO2 στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι κάτι που εταιρείες και ιδιώτες πρέπει να θεωρούν ως προτεραιότητα, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ευαίσθητες ισορροπίες του πλανήτη μας. Ταυτόχρονα, η Ducati δουλεύει και σε βιομηχανικό επίπεδο, και για παράδειγμα η κατασκευή του νέου τμήματος Finitura e Delibera Estetica του εργοστασίου έχει κατηγοριοποιηθεί ως ένα “Nearly Zero Energy” κτήριο, δηλαδή κτήριο με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα.|

Οι πρώτες δοκιμές των νέων V21L για τους αναβάτες και τις ομάδες του MotoE θα λάβουν χώρα στις 6-8 Μαρτίου στη Jerez, ακολουθούμενες από το τεστ στην πίστα της Βαρκελώνης, στις 3-5 Απριλίου.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο της μοτοσυκλέτας θα γίνει στο Γαλλικό GP, στις 13 Μαΐου, ενώ συνολικά το MotoE του 2023 έχει 8 γύρους, με κάθε γύρο να περιλαμβάνει 2 αγώνες το Σάββατο

Ετικέτες

Dani Pedrosa - Wildcard στο ισπανικό GP του 2023

Η καλύτερη ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη του KTM RC16
Dani Pedrosa Jerez wildcard
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing και θρύλος της προηγούμενης γενιάς αγωνιζόμενων του MotoGP, Dani Pedrosa, πρόκειται να λάβει μέρος στο ισπανικό GP του 2023!

Ο Ισπανός αναβάτης θα αγωνιστεί ξανά, στην πίστα της Jerez τον ερχόμενο Απρίλιο, για τον τέταρτο γύρο της σεζόν MotoGP του 2023.

Έχοντας στο ενεργητικό του 31 νίκες σε αγώνες MotoGP, ο Pedrosa θα αγωνιστεί καβάλα στο KTM RC16 για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στο Red Bull Ring το 2021, όπου κατάφερε να τερματίσει 10ος, παίρνοντας και βαθμούς.

Ο άλλοτε αναβάτης του HRC Pedrosa είναι μέλος της ομάδας δοκιμαστών της ΚΤΜ από το 2019, και δίπλα στον Mika Kallio είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει πιο πολύ από όλους στην εξέλιξη της “πορτοκαλί” μοτοσυκλέτας, και στην κατάκτηση βάθρων και νικών για τους εργοστασιακούς πιλότους της εταιρείας.

Ο βραχύσωμος αναβάτης έχει κερδίσει 4 φορές το GP της Jerez, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο του ισπανικού αγώνα συνολικά 9 φορές. Για αυτή τη συμμετοχή του θα μοιραστεί το γκαράζ με τους Brad Binder & Jack Miller.

Αυτή θα είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Pedrosa να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του RC16, σε περιβάλλον αγώνα.

Ετικέτες