Dunlop ForeverForward: Βραβείο για τις περισσότερες κερδισμένες θέσεις

Θα κριθεί στην Valencia
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

15/11/2019

Στη Valencia θα πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος και παρότι οι πρωταθλητές έχουν ήδη αναδειχθεί, το βραβείο ForeverForward της Dunlop δεν έχει απονεμηθεί ακόμη. Πρόκειται για το βραβείο που δίνεται στους αναβάτες των Moto2 και Moto3 με τις περισσότερες κερδισμένες θέσεις (δηλαδή πόσες θέσεις παραπάνω τερμάτισε κάποιος σε σχέση με την θέση που ξεκίνησε). Σε περίπτωση ισοπαλίας, το βραβείο απονέμεται στον αναβάτη που κέρδισε τις περισσότερες θέσεις σε έναν αγώνα της φετινής χρονιάς.

Ο Dennis Foggia, της Moto3 ηγείται της βαθμολογίας με 114 κερδισμένες θέσεις, ενώ ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος με τους Jakub Kornfeil και Darryn Binder να τον ακολουθούν κατά πόδας έχοντας 106 και 101 αντίστοιχα. Πιο πίσω βρίσκεται και ο Ricardo Rossi με 96, ενώ στη Moto2, που έχει λιγότερη δράση συγκριτικά με τη μικρότερη κατηγορία, ο Dominique Aegerter ηγείται της βαθμολογίας με 101.

Ο Andrea Mingo είχε κερδίσει το βραβείο της Dunlop το 2017 και 2018 στην Moto3, ενώ οι Philipp Oettl και Fabio Di Giannantonio είχαν κάνει το ίδιο το 2015 και το 2016 αντίστοιχα. Ο Oettl, μαθηματικά μπορεί να τα καταφέρει και τώρα, αλλά τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα καθώς θα ξεκινήσει απ’ την τελευταία σειρά του grid της Moto2 και για να το πετύχει θα πρέπει να τερματίσει στο βάθρο.

Ο Motorsport Manger της Dunlop του τμήματος των ελαστικών για μοτοσυκλέτες, Wim Van Achter είπε: “Τόσο η Moto2 όσο και η Moto3 είναι κατηγορίες που μας προσφέρουν μπόλικο θέαμα. Κάθε αναβάτης έχει αποδείξει πως έχει το θάρρος, την αποφασιστικότητα και το σθένος να κάνει πάρα πολλές προσπεράσεις μέσα στη σεζόν. Η Dunlop θέλει να είναι παρούσα σε πρωταθλήματα που κρίνονται στη κόψη του ξυραφιού και μέσα στη δράση. Το βραβείο της Dunlop αντιπροσωπεύει τις ικανότητες και το ταλέντο τους.

Ετικέτες

WSBK - Danilo Petrucci: Και επίσημα στην BMW το 2026

Θα αντικαταστήσει τον Toprak Razgatlioglu που πάει MotoGP
Petrucci
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/8/2025

Όπως είχατε διαβάσει και εδώ, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έδειχναν ότι ο Danilo Petrucci υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK για τη σεζόν 2026. Έτσι οι δύο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2026.

Μετά από τρία χρόνια με την Barni Spark Racing, ο Ιταλός μετακομίζει στη Βαυαρική εταιρεία για να αγωνιστεί για μία εργοστασιακή ομάδα. Μάλιστα ο Ιταλός θα έχει από την αρχή υψηλές προσδοκίες, καθώς αντικαθιστά τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2024 Toprak Razgatlioglu, που είναι και φέτος πρώτος στην γενική κατάταξη και θα είναι μέλος του grid του MotoGP από την επόμενη σεζόν.

Ο Petrucci δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην BMW Motorrad Motorsport για την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και περήφανος που θα οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα που φέρει σήμερα τον αριθμό ένα. Ήταν στόχος μου να οδηγήσω μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, γιατί θέλω πραγματικά να αγωνιστώ για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό είναι το βήμα που χρειαζόμουν για να φτάσω στη θέση που θα μου επιτρέψει να πετύχω αυτόν τον στόχο. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην BMW και όλους όσους με υποστηρίζουν από την πατρίδα μου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Barni Spark Racing Team για αυτά τα τρία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και για το ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να ενταχθώ σε μια εργοστασιακή ομάδα, που ήταν ο στόχος μου”

Από την πλευρά της εταιρείας ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Danilo Petrucci στην οικογένεια της BMW Motorrad Motorsport το 2026. Είμαστε σίγουροι ότι με τον Danilo θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας στο WorldSBK. Η μεταγραφή του στη BMW Motorrad Motorsport είναι κάτι περισσότερο από ένα νέο συμβόλαιο – είναι μια αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που έχει καταβάλει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Danilo έχει κερδίσει με το παραπάνω τη θέση του ως εργοστασιακός αναβάτης και είμαστε πεπεισμένοι ότι το πάθος και το ταλέντο του θα βοηθήσουν την ομάδα μας να προχωρήσει μπροστά”.