Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Είναι επίσημο, η GASGAS μπαίνει στα MotoGP! Ξεκινά με Moto3 το 2021!

Η ομάδα θα είναι η Aspar Moto3

Η ΚΤΜ, συγνώμη, η GASGAS θα δει τα χρώματά της και σε άλλο ένα αγώνισμα από την νέα σεζόν. Μπαίνει στην Moto3 με την ομάδα της Aspar που διαχειρίζεται ο Jorge Martinez.

Με αναβάτες τους Sergio Garcia και Izan Guevara, η GASGAS ξεκινά ένα νέο για αυτή κύκλο μεγαλώνοντας με τεράστιους δρασκελισμούς από την ημέρα που την ανέλαβε η KTM. Από το trial και το enduro η GASGAS βλέπει να κάνει μεγαλύτερα βήματα στα Rally στο MXGP και στο US Supercross ενώ τώρα το όνομά της θα φιγουράρει σε ακόμη περισσότερες τηλεοπτικές οθόνες, από την στιγμή που μπαίνει στην Moto3.

Είναι η πρώτη φορά που η GASGAS θα μπει στους αγώνες δρόμου, ενώ η γκάμα της παραμένει αυτή την στιγμή αλλά και στο επόμενο διάστημα, ξεκάθαρα προσανατολισμένη στο χώμα. Η κίνηση αυτή είναι λοιπόν ξεκάθαρα επικοινωνιακή, με τους Αυστριακούς να επενδύουν στο ισπανικό αυτό όνομα, με μία έτσι κι αλλιώς αναγνωρισμένη ισπανική ομάδα όπως είναι η Aspar Team.

Οι μοτοσυκλέτες της GASGAS, οι RC 250 GP δηλαδή, δεν είναι ακόμη έτοιμες και οι φωτογραφίες αποτελούν ψηφιακή επεξεργασία, δείχνοντας πως βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Ουσιαστικά βέβαια δεν απαιτείται και κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, καθώς η Aspar ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, απλά θα το κάνει με νέα χρώματα.

Ο Jorge Martinez - Aspar Team manager, είπε πως αυτή είναι μία μεγάλη στιγμή για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο προσωπικά καθώς η είσοδος ενός ισπανικού ονόματος στους αγώνες δρόμου, με μία καθόλα ισπανική ομάδα, θα είναι δική του δουλειά. Η επόμενη σεζόν θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την πάντα ανταγωνιστική Moto3 ενώ οι Garcia και Guevara έχουν στόχο να ανεβάσουν το όνομα της GASGAS στο βάθρο.

Ο Martinez είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που ξεκίνησε την Aspar πριν από 30 χρόνια και έφτασε την ομάδα μέχρι και τα MotoGP. Από το 2019 και μετά επικεντρώθηκε σε Moto2, Moto3 και MotoE αλλά η τεχνογνωσία στην μεγάλη κατηγορία υπάρχει…

Η GASGAS ανήκει πλέον στον όμιλο PIERER Mobility AG Group. O κ. Pierer είναι και ο CEO της KTM...

Tags: