Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Εκπληκτικός Rossi παίρνει την pole position!

Η Jerez είναι παραδοσιακά μία πίστα που ο Lorenzo δεν δυσκολεύεται να επικρατήσει και στην αρχή των δοκιμαστικών, φαινόταν ότι έτσι ακριβώς θα εξελιχθεί και τώρα. Αν και ο Marquez βρέθηκε στην πρώτη θέση με 1’39.064, όταν ο Lorenzo ξανά μπήκε στην πίστα με νέα ελαστικά κατέβασε τον χρόνο στο 1’38.858 και μαζί του τράβηξε τον Hector Barbera που τον ακολούθησε στον γύρο.

Όσο κι αν ο Marquez κυνηγούσε τον χρόνο, έδειχνε ότι η pole position δεν θα αλλάξει χέρια και τότε έγινε αυτό που δικαιώνει τους οπαδούς που πηγαίνουν στην πίστα το Σάββατο. Στον τελευταίο του γύρο, ο Rossi είχε έναν εκπληκτικό ρυθμό και ήταν γρηγορότερος σε κάθε σημείο της πίστας, με τον Marquez να πηγαίνει επίσης πολύ καλά! Ο Rossi τερμάτισε με 1’38.736 παίρνοντας θεαματικά την πρώτη θέση από τον Lorenzo, την στιγμή που ο Marquez δεν κατάφερνε να βρει τον ρυθμό των Yamaha στον τελευταίο τρίτο της πίστας.

Τέταρτος ο Dovizioso αλλά με ένα εκπληκτικό τρενάκι καθώς ο Vinales ακολουθούσε με διαφορά μόλις 0.001 και ο Espargaro άλλα 0.007!!

Ακολουθεί ο Barbera που τον τράβηξε ο Lorenzo, ο Crutchlow και την δωδεκάδα κλείνουν ο Iannone και ο Baz με τον Iannone να κάνει μία από τις χειρότερες εμφανίσεις σε μία κρίσιμη στιγμή για αυτόν, καθώς η Ducati προσπαθεί να αποφασίσει ποιον θα κρατήσει και ήδη έχει μία «κόκκινη κάρτα», από την στιγμή που στέρησε από την ομάδα δύο θέσεις στο βάθρο…

Ο Rossi, για πολύ καιρό τώρα, δεν έβρισκε τον καλύτερο ρυθμό παρά την ημέρα του αγώνα, όμως τώρα έχει ανέβει στην πρώτη γραμμή τρεις φορές συνεχόμενα, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009! Είναι επίσης η πρώτη του pole position από το Assen το 2015 και η 52η της καριέρας του στην κατηγορία!

Με τις Yamaha να είναι εξίσου γρήγορες, και τον Marquez να θέλει να κρατήσει το προβάδισμα, καθώς προηγείται με διπλάσιους βαθμούς από τον Rossi, ο αυριανός αγώνας αναμένεται συναρπαστικός από την πρώτη στροφή!

Tags: