Εκπληκτικός Rossi παίρνει την pole position!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/4/2016

Η Jerez είναι παραδοσιακά μία πίστα που ο Lorenzo δεν δυσκολεύεται να επικρατήσει και στην αρχή των δοκιμαστικών, φαινόταν ότι έτσι ακριβώς θα εξελιχθεί και τώρα. Αν και ο Marquez βρέθηκε στην πρώτη θέση με 1’39.064, όταν ο Lorenzo ξανά μπήκε στην πίστα με νέα ελαστικά κατέβασε τον χρόνο στο 1’38.858 και μαζί του τράβηξε τον Hector Barbera που τον ακολούθησε στον γύρο.

Όσο κι αν ο Marquez κυνηγούσε τον χρόνο, έδειχνε ότι η pole position δεν θα αλλάξει χέρια και τότε έγινε αυτό που δικαιώνει τους οπαδούς που πηγαίνουν στην πίστα το Σάββατο. Στον τελευταίο του γύρο, ο Rossi είχε έναν εκπληκτικό ρυθμό και ήταν γρηγορότερος σε κάθε σημείο της πίστας, με τον Marquez να πηγαίνει επίσης πολύ καλά! Ο Rossi τερμάτισε με 1’38.736 παίρνοντας θεαματικά την πρώτη θέση από τον Lorenzo, την στιγμή που ο Marquez δεν κατάφερνε να βρει τον ρυθμό των Yamaha στον τελευταίο τρίτο της πίστας.

Τέταρτος ο Dovizioso αλλά με ένα εκπληκτικό τρενάκι καθώς ο Vinales ακολουθούσε με διαφορά μόλις 0.001 και ο Espargaro άλλα 0.007!!

Ακολουθεί ο Barbera που τον τράβηξε ο Lorenzo, ο Crutchlow και την δωδεκάδα κλείνουν ο Iannone και ο Baz με τον Iannone να κάνει μία από τις χειρότερες εμφανίσεις σε μία κρίσιμη στιγμή για αυτόν, καθώς η Ducati προσπαθεί να αποφασίσει ποιον θα κρατήσει και ήδη έχει μία «κόκκινη κάρτα», από την στιγμή που στέρησε από την ομάδα δύο θέσεις στο βάθρο…

Ο Rossi, για πολύ καιρό τώρα, δεν έβρισκε τον καλύτερο ρυθμό παρά την ημέρα του αγώνα, όμως τώρα έχει ανέβει στην πρώτη γραμμή τρεις φορές συνεχόμενα, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009! Είναι επίσης η πρώτη του pole position από το Assen το 2015 και η 52η της καριέρας του στην κατηγορία!

Με τις Yamaha να είναι εξίσου γρήγορες, και τον Marquez να θέλει να κρατήσει το προβάδισμα, καθώς προηγείται με διπλάσιους βαθμούς από τον Rossi, ο αυριανός αγώνας αναμένεται συναρπαστικός από την πρώτη στροφή!

Ετικέτες

MotoGP: H Yamaha με πέντε αναβάτες στην Καταλονία

Ευκαιρία για σημαντικά συμπεράσματα μετά την 6η θέση του Fabio Quartararo
fernandez
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/5/2026

Ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Augusto Fernandez, επιστρέφει ως wildcard στον αγώνα MotoGP της Καταλονίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον προηγούμενο αγώνα, ο Fabio Quartararo πέτυχε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη Yamaha τερματίζοντας στην 6η θέση, 7,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Jorge Martin. Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε μετά τον αγώνα: “Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αυτός ήταν ο πρώτος στον οποίο αρχίσαμε να τα πηγαίνουμε λίγο καλύτερα και πιστεύουμε ότι ήταν σαφώς το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Έδωσα το μέγιστο στην εκκίνηση. Ήξερα ότι ήταν η ευκαιρία μου να βρεθώ μπροστά και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παραμείνω για πολύ σε αυτή τη θέση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε ευχαριστημένοι”.

Στον αγώνα της Καταλονίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχει και πέμπτος αναβάτης της Yamaha, ο επίσημος δοκιμαστής Augusto Fernandez.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και πάλι στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που μου αρέσει, οπότε ανυπομονώ να περάσω ένα καλό Σαββατοκύριακο και να συνεχίσω το πρόγραμμα ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας μας.” Μένει να δούμε αν η εξαιρετική εμφάνιση του Quartararo ήταν “πυροτέχνημα”, ή αν όντως οι Ιάπωνες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του V4.