Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Επιστροφή Lorenzo στο Silverstone

Επίσημη επιβεβαίωση

Πριν από λίγο εκδόθηκε επίσημο δελτίο από το HRC και την ομάδα της Repsol Honda, σχετικά με την επιστροφή του Jorge Lorenzo στους αγώνες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ισπανός εργοστασιακός αναβάτης της Honda είχε απανωτούς τραυματισμούς, με αποκορύφωμα την τρομακτική του πτώση στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Assen, που τον οδήγησαν στην απόφαση να μείνει εκτός αγώνων για ένα σημαντικό διάστημα, ενώ τον αντικατέστησε ο Stefan Bradl, ο αναβάτης εξέλιξης του HRC.
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ομάδας, ο Lorenzo είχε κατάγματα στους σπονδύλους Τ6 και Τ8 από την τελευταία πτώση του επί ολλανδικού εδάφους και έκτοτε αφοσιώθηκε πλήρως στην αποκατάστασή του με στόχο να επιστρέψει στο βρετανικό GP. Ο Ισπανός είχε συμφωνήσει από κοινού με την ομάδα του να απέχει από τα GP της Τσεχίας (Brno, 4 Αυγούστου) και της Αυστρίας (Red Bull Ring, 11 Αυγούστου) για να συνεχίσει την ανάρρωσή του και να αποφύγει κάποιον νέο πιθανό τραυματισμό. Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής διακοπής, ο Lorenzo δούλεψε πάνω σ' αυτό και όπως αναφέρει η ομάδα, η κατάστασή του έχει βελτιωθεί σημαντικά. Όμως, εξακολουθεί να πονάει, ενώ και οι κινήσεις που μπορεί να κάνει πάνω στην  μοτοσυκλέτα είναι περιορισμένες. Έτσι, τέθηκε ως στόχος της επιστροφής του το GP του Silverstone.
Στους δύο αυτούς αγώνες που θα είναι ο Lorenzo εκτός, ο Stefan Bradl θα συνεχίσει να είναι ο αντικαταστάτης του, όπως συνέβη στον αγώνα της Γερμανίας.