Εργοστασιακός ο Danilo Petrucci

Αναμενόμενη καραμπόλα και αναβάθμιση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2018

Η μεταγραφή του Jorge Lorenzo στην Repsol Honda ήταν μια είδηση που ξάφνιασε αρκετούς, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σκόρπιες φήμες. Από την άλλη μεριά, η ανακοίνωση της Ducati ότι ο Danillo Pettrucci αναβαθμίζεται σε εργοστασιακό αναβάτη και παίρνει τη θέση του Ισπανού είναι μια λογικότατη καραμπόλα. Ο Danillo έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί δίπλα στον Andrea Dovizioso και να κόψει βαθμούς από τους ανταγωνιστές στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Επίσης ως χαρακτήρες οι δύο Ιταλοί μοιάζουν να ταιριάζουν μεταξύ τους και οι προσωπικοί τους στόχοι δεν δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα. Βέβαια από την άλλη μεριά, η Ducati βρίσκεται ξανά με δύο αναβάτες αρκετά μεγάλης ηλικίας, που ναι μεν θα της φέρουν άμεσα καλά αποτελέσματα και αγωνιστική παρουσία στις πίστες, όμως δεν μπορείς να πεις ότι αφήνουν μεγάλες υποσχέσεις για εξέλιξη τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε το σκεπτικό όταν έδωσαν τόσα πολλά χρήματα στο Lorenzo ήταν η ελπίδα ότι θα τους βοηθούσε να εξελίξουν μια μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να οδηγήσει ο κάθε αναβάτης και όχι μόνο όσοι κατάφερναν να βρουν τις ιδιαιτερότητές της.

Πάντως αυτό που πρέπει να σημειώσουμε εδώ είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Claudio Domenicali κατά την ανακοίνωση της υπογραφής του συμβολαίου με τον Pettrucci, όπου αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Jorge Lorenzo, λέγοντας ότι η πρόσφατη νίκη του στο Mugello θα μείνει στην ιστορία της Ducati, ότι είναι κρίμα που άργησαν να φτιάξουν μια μοτοσυκλέτα που να ταιριάζει στα γούστα του Ισπανού και ότι έως το τέλος της σεζόν θα κάνουν ό,τι μπορούν για να του δώσουν ξανά την ευκαιρία να πάρει νίκες. 

Repsol Honda Team - Ζητά από τη FIM να πάρει πίσω την ποινή του Marc Marquez!

Τεχνικά το αίτημα έχει βάση, όμως την ίδια στιγμή δείχνει να περιφρονεί αθλητικό πνεύμα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα
HRC ένσταση εναντίον FIM
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Βασιζόμενη σε μια τεχνική λεπτομέρεια, η Repsol Honda Team κατέθεσε μια -ντροπιαστική κατά την άποψη μας- ένσταση στη FIM, για να πάρει πίσω η τελευταία την ποινή (2 long laps) με την οποία τιμώρησε τον Marc Marquez.

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το συμβάν της σύγκρουσης του Marc Marquez με τον Miguel Oliveira στο Portimao, όπου αρχικά η FIM είχε τιμωρήσει τον Ισπανό με ποινή 2 long laps για τον αγώνα της Αργεντινής για ανεύθυνη / επικίνδυνη οδήγηση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν την ποινή “χάδι”, με την RNF Aprilia να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία διαμαρτυρόταν για την ελαφριά ποινή του Marquez, ενώ την αντίδραση τους εξέφρασαν πολλοί αναβάτες όπως ο Aleix Espargaro, ο Jorge Martin, κ.α.

Λανθασμένα η FIM δημοσίευσε την ποινή αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο Marc Marquez θα τιμωρηθεί “στο GP της Αργεντινής”.

Όμως λίγο αργότερα, η Repsol Honda Team ανακοίνωσε πως λόγω κατάγματος στον αντίχειρα του Marquez, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα λάβει μέρος στο event της Αργεντινής.

Κατόπιν τούτου, σπεύδει η FIM να διορθώσει τη διατύπωση της ποινής του Marquez, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως η ποινή θα εκτελεστεί όποτε επιστρέψει ο Ισπανός στους αγώνες.

Και εδώ έρχεται η Repsol Honda να καταθέσει τη δική της ένσταση, αναφέροντας τα εξής: "Σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε από τη FIM στον Marc Marquez για το αγωνιστικό συμβάν που έλαβε χώρα στο πορτογαλικό Grand Prix, η Repsol Honda Team θεωρεί ότι η τροποποίηση της ποινής αφορά σε αλλαγή των κριτηρίων σχετικά με το πότε πρέπει να εφαρμοστεί η ποινή και ότι η τροποποίηση αυτή εκδόθηκε από τη FIM δύο ημέρες μετά την οριστικοποίηση της αρχικής ποινής, κάτι που αντίκειται στους ισχύοντες κανονισμούς της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Για τον λόγο αυτό, η Repsol Honda Team σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προσφυγής που προσφέρουν οι ισχύοντες κανονισμοί ώστε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντά της, τα οποία θεωρεί ότι παραβιάστηκαν ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης που εκδόθηκε, και εν προκειμένω έχει υποβάλει έφεση ενώπιον των Αγωνοδικών Εφέσεων της FIM".

Πιθανώς η Honda να έχει δίκιο βάσει του γράμματος των κανονισμών, και να μην επιτρέπεται η μεταφορά της ποινής σε επόμενο αγώνα από εκείνον που αρχικά είχε ανακοινωθεί, όμως η ένσταση αυτή δείχει να αγνοεί αθλητικό πνεύμα και αίσθημα δικαίου.

Φανταζόμαστε πως το HRC θεωρεί πως ο Marquez τιμωρήθηκε ήδη αρκετά με έναν χαμένο αγώνα λόγω της απερισκεψίας του που οδήγησε στον τραυματισμό και του ιδίου, όμως την ίδια στιγμή δεν λαμβάνει υπόψη του τον τραυματία Oliveira που έχασε τόσο την όποια πιθανότητα διάκρισης είχε για το Portimao, όσο και τον αγώνα της Αργεντινής, από λάθος του Marc.

Τέλος, η ένσταση της Honda δείχνει να αγνοεί παντελώς την εικόνα που προβάλλει η ομάδα, καθώς το κοινό βλέπει το HRC να κάνει τα πάντα για να διακριθεί ο πιλότος της, παραμερίζοντας τις ευθύνες του στον βωμό των βαθμών.

Είμαστε περίεργοι να μάθουμε αν συμφωνεί ο Marquez με την απόφαση της Honda, και περιμένουμε να δούμε την απάντηση της FIM, στον… επόμενο κύκλο επεισοδίων της σειράς

Ετικέτες