Fabio Quartararo - Διάψευση δήλωσης του ως fake news, σιγοντάρει και ο Bagnaia

Για φερόμενη δήλωση-καρφί του Γάλλου πάνω στη σχέση Bagnaia-Bastianini
Fabio Quartararo fake news
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2023

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2021 έκανε αναφορά σε άρθρο του crash.net ως “fake news”, ενώ την ανάρτηση του σιγοντάρει και ο Bagnaia, με τη δήλωση “Click bait, a never ending story”. Πριν όμως πάρουμε θέση, έχει ενδιαφέρον να ιχνηλατήσουμε την είδηση, να δούμε από πού ξεκίνησε, και να κρίνουμε αν η διάψευση του Fabio έχει ουσία, ή αν ο Γάλλος παλεύει να διορθώσει μια βιαστικά ειπωμένη δήλωση του.

Η ιστορία ξεκινά στις 7/2/203, με ένα άρθρο στο Mowmag.com, ένα παρακλάδι των moto.it και automoto.it, άρθρο του Emmanuele Picroni που αναφέρεται στον Fabio Quartararo ο οποίος υποτίθεται έκανε δήλωση-καρφί για τη σχέση Bagnaia-Bastianini. Το γάντι σηκώνει το crash.net, που αναπαράγει μέρος του άρθρου με πιο προβοκατόρικο τίτλο: “Ο Quartararo ξεκινά mind games με τον Francesco Bagnaia, δηλώνοντας ‘ο ομόσταυλος σου είναι ταχύτερος από εσένα”.

MOW Fabio Quartararo

Ας δούμε τώρα τι γράφει το πρώτο άρθρο του Picroni στο mow. Στον τίτλο διαβάζουμε: “O Fabio Quartararo φτάνει στη Sepang: αγγίζει την M1, αστειεύεται με τον Crutchlow, και κάνει δήλωση-καρφί για Bagnaia και Bastianini.” Ο τίτλος λοιπόν έχει το καρφί, δεν είναι όμως το ίδιο προκλητικός όσο του crash.net που θα ακολουθήσει. Μέσα στο άρθρο, διαβάζουμε μια δήλωση η οποία αποδίδεται στον Fabio: “Ο Bastianini είναι δύσκολη περίπτωση (a tough nut to crack), και είμαι περίεργος να δω τη σχέση που θα έχουν με τον Pecco. Πέρυσι κέρδισαν 11 αγώνες μεταξύ τους. Θα είναι η δυνατότερη ομάδα, αλλά τι γίνεται όταν ο ομόσταυλος σου είναι ταχύτερος από εσένα; Θα είναι μια μεγάλη μάχη! Εδώ η φράση “ο ομόσταυλος σου” θα μπορούσε να αναφέρεται τόσο στον έναν, όσο και στον άλλον, όμως αν ο Fabio δεν διαψεύσει και το άρθρο του mow, τότε… τι ακριβώς διαψεύδει; Την ερμηνεία “mind games”; Σε αυτό θα μπορούσε να έχει ένα δίκιο, καθώς πρόκειται για ακριβώς αυτό: ερμηνεία μιας φράσης που ίσως ούτε ο ίδιος δεν σκέφτηκε πολύ καλά. Παράλληλα όμως, η φράση και η σκέψη αυτή πάνω στη σχέση Bagnaia-Bastianini δεν είναι προνόμιο του Fabio, αλλά αντίθετα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης όλων, καθώς η επιθετικότητα και η ανταγωνιστική φύση του Bastianini στη σεζόν του 2022 θα μπορούσε να έχει στοιχίσει ακόμα και τον τίτλο στον Bagnaia. Οπότε είτε το είπε, είτε δεν το είπε, είτε το είπε και το μετάνιωσε ο Fabio, εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση ενός… ελέφαντα στο δωμάτιο. Η σχέση Bagnaia-Bastianini αναμένεται να είναι τουλάχιστον εκρηκτική.

Σημειώστε πως το άρθρο του mow συνεχίζει να είναι online χωρίς αλλαγές, αντίθετα με αυτό του crash.net, το οποίο είναι μεν online, αλλά έχει αλλαγμένο τίτλο και περιεχόμενο (ενώ μπορείτε να βρείτε το original σε αναπαραγωγή από διάφορα άλλα site), μετά την επισήμανση του από τον Fabio στο facebook ως “fake news. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως ενώ στο αρχικό άρθρο του crash.net αναφέρεται ως συγγραφέας ο James Dielhenn, στην έκδοση 2.0 της ιστορίας ως συγγραφέας αναφέρεται ο Peter McLaren.

Ετικέτες

MotoGP Ουγγαρίας - Balaton Park: Νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου

Ο Iker Lecuona θα αντικαταστήσει τον Alex Marquez
Balaton
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/6/2026

Μετά από ένα ιστορικό Σαββατοκύριακο στο Mugello, όπου η Aprilia κυριάρχησε με τον Marco Bezzecchi να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του μπροστά στο ιταλικό κοινό, τo MotoGP μεταβαίνei στην Ουγγαρία και την πίστα του Balaton Park για τον 8ο γύρο της σεζόν.

Η Aprilia φτάνει στην Ουγγαρία έχοντας πραγματοποιήσει ίσως το πιο επιβλητικό Σαββατοκύριακο της σύγχρονης ιστορίας της. Κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες, στο Sprint και στον κυρίως αγώνα του Mugello, με τους Marco Bezzecchi και Jorge Martín να επιβεβαιώνουν πως αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό δίδυμο του πρωταθλήματος.

Ο Bezzecchi προηγείται πλέον στη βαθμολογία με 17 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταυλό του, ενώ αμφότεροι είχαν δείξει ανταγωνιστικοί και στο Balaton Park την περασμένη χρονιά, τερματίζοντας στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Με την εξέλιξη της RS-GP και τη φετινή τους φόρμα, συγκαταλέγονται δικαίως στα μεγάλα φαβορί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία της δορυφορικής Trackhouse Aprilia. Ο Raul Fernandez έδειξε στο Mugello ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και βάθρο, ενώ ο Ai Ogura έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Το ερώτημα είναι αν και οι τέσσερις Aprilia θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν ξανά.

Η Ducati ψάχνει απαντήσεις

Η επιστροφή του Marc Márquez στη δράση έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο της Ducati Lenovo Team. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την επέμβασή του και επιστρέφει σε μια πίστα που του ταιριάζει ιδιαίτερα. Η Balaton Park είναι αριστερόστροφη διαδρομή και πέρυσι ο Ισπανός κυριάρχησε εκεί, στοιχείο που τον καθιστά άμεσα υποψήφιο για τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Pecco Bagnaia πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση με το εντός έδρας βάθρο, έπειτα από μια έξυπνη και αποφασιστική εμφάνιση απέναντι στον Ogura. Ο Ιταλός θέλει να μετατρέψει αυτό το αποτέλεσμα σε αντεπίθεση, καθώς η ένατη θέση που είχε κατακτήσει στην Ουγγαρία πέρυσι δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες του.

Ο Fabio Di Giannantonio παραμένει τρίτος στη βαθμολογία, ωστόσο έχασε έδαφος από τους αναβάτες της Aprilia. Στόχος του είναι να επιστρέψει άμεσα στη διεκδίκηση του βάθρου, σε μια πίστα όπου είχε ανέβει στο βάθρο του Sprint το 2025. Ο Franco Morbidelli αναζητά επίσης καλύτερη απόδοση μετά το Mugello, ενώ ο Fermin Aldeguer θέλει να επιστρέψει στις πρωταγωνιστικές εμφανίσεις.

Στην ομάδα της Gresini Racing, ο Iker Lecuona θα αντικαταστήσει τον τραυματία Alex Márquez για το ουγγρικό Grand Prix.

Ο Acosta βλέπει ευκαιρία

Ο Pedro Acosta ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες στο Mugello, αποσπώντας το μέγιστο δυνατό από την KTM RC16 και τερματίζοντας έκτος ύστερα από συνεχείς μάχες με τον Marc Márquez και άλλους αναβάτες.

Ο Ισπανός είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Balaton Park πέρυσι και θεωρεί ότι η χάραξη της πίστας ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά της KTM. Παρόμοια αισιοδοξία εκφράζει και ο Brad Binder, ενώ οι Enea Bastianini και Maverick Viñales ελπίζουν να βρεθούν πιο κοντά στην κορυφή μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην Ιταλία.

Πρόοδος για τη Honda

Ο Diogo Moreira πραγματοποίησε το καλύτερο αγωνιστικό του τριήμερο μέχρι σήμερα στα MotoGP. Ο Βραζιλιάνος rookie πέρασε για πρώτη φορά απευθείας στο Q2, σημείωσε την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του και ολοκλήρωσε τον αγώνα μέσα στην πρώτη δεκάδα, αποτελώντας τον κορυφαίο αναβάτη της Honda.

Την ίδια στιγμή, οι Joan Mir και Luca Marini αναζητούν βελτίωση, ενώ ο Cal Crutchlow συνεχίζει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να αντικαθιστά τον τραυματία Johann Zarco στην LCR Honda.

Η Yamaha θέλει επανεκκίνηση

Το Mugello δεν ήταν η ιδανική πίστα για τη Yamaha, με τη μεγάλη ευθεία και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής να αναδεικνύουν τις αδυναμίες της νέας M1. Ο Jack Miller ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας, κατακτώντας τον μοναδικό βαθμό για τη Yamaha στην Ιταλία.

Ωστόσο, η Balaton Park αποτελεί μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Η μικρότερη έμφαση στην τελική ταχύτητα και η διαφορετική φιλοσοφία της χάραξης ίσως επιτρέψουν στους Fabio Quartararo, Alex Rins, Jack Miller και Toprak Razgatlıoğlu να εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικοί.

Με τον Marco Bezzecchi και τον Jorge Martín να διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία, τον Marc Márquez να επιστρέφει σε μια αγαπημένη του πίστα και τον Pedro Acosta να αναζητά το επόμενο βήμα προς την κορυφή, το Grand Prix Ουγγαρίας προμηνύεται ως ένας ακόμη κομβικός σταθμός στη μάχη του τίτλου του 2026.