Fabio Quartararo - Διάψευση δήλωσης του ως fake news, σιγοντάρει και ο Bagnaia

Για φερόμενη δήλωση-καρφί του Γάλλου πάνω στη σχέση Bagnaia-Bastianini
Fabio Quartararo fake news
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2023

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2021 έκανε αναφορά σε άρθρο του crash.net ως “fake news”, ενώ την ανάρτηση του σιγοντάρει και ο Bagnaia, με τη δήλωση “Click bait, a never ending story”. Πριν όμως πάρουμε θέση, έχει ενδιαφέρον να ιχνηλατήσουμε την είδηση, να δούμε από πού ξεκίνησε, και να κρίνουμε αν η διάψευση του Fabio έχει ουσία, ή αν ο Γάλλος παλεύει να διορθώσει μια βιαστικά ειπωμένη δήλωση του.

Η ιστορία ξεκινά στις 7/2/203, με ένα άρθρο στο Mowmag.com, ένα παρακλάδι των moto.it και automoto.it, άρθρο του Emmanuele Picroni που αναφέρεται στον Fabio Quartararo ο οποίος υποτίθεται έκανε δήλωση-καρφί για τη σχέση Bagnaia-Bastianini. Το γάντι σηκώνει το crash.net, που αναπαράγει μέρος του άρθρου με πιο προβοκατόρικο τίτλο: “Ο Quartararo ξεκινά mind games με τον Francesco Bagnaia, δηλώνοντας ‘ο ομόσταυλος σου είναι ταχύτερος από εσένα”.

MOW Fabio Quartararo

Ας δούμε τώρα τι γράφει το πρώτο άρθρο του Picroni στο mow. Στον τίτλο διαβάζουμε: “O Fabio Quartararo φτάνει στη Sepang: αγγίζει την M1, αστειεύεται με τον Crutchlow, και κάνει δήλωση-καρφί για Bagnaia και Bastianini.” Ο τίτλος λοιπόν έχει το καρφί, δεν είναι όμως το ίδιο προκλητικός όσο του crash.net που θα ακολουθήσει. Μέσα στο άρθρο, διαβάζουμε μια δήλωση η οποία αποδίδεται στον Fabio: “Ο Bastianini είναι δύσκολη περίπτωση (a tough nut to crack), και είμαι περίεργος να δω τη σχέση που θα έχουν με τον Pecco. Πέρυσι κέρδισαν 11 αγώνες μεταξύ τους. Θα είναι η δυνατότερη ομάδα, αλλά τι γίνεται όταν ο ομόσταυλος σου είναι ταχύτερος από εσένα; Θα είναι μια μεγάλη μάχη! Εδώ η φράση “ο ομόσταυλος σου” θα μπορούσε να αναφέρεται τόσο στον έναν, όσο και στον άλλον, όμως αν ο Fabio δεν διαψεύσει και το άρθρο του mow, τότε… τι ακριβώς διαψεύδει; Την ερμηνεία “mind games”; Σε αυτό θα μπορούσε να έχει ένα δίκιο, καθώς πρόκειται για ακριβώς αυτό: ερμηνεία μιας φράσης που ίσως ούτε ο ίδιος δεν σκέφτηκε πολύ καλά. Παράλληλα όμως, η φράση και η σκέψη αυτή πάνω στη σχέση Bagnaia-Bastianini δεν είναι προνόμιο του Fabio, αλλά αντίθετα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης όλων, καθώς η επιθετικότητα και η ανταγωνιστική φύση του Bastianini στη σεζόν του 2022 θα μπορούσε να έχει στοιχίσει ακόμα και τον τίτλο στον Bagnaia. Οπότε είτε το είπε, είτε δεν το είπε, είτε το είπε και το μετάνιωσε ο Fabio, εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση ενός… ελέφαντα στο δωμάτιο. Η σχέση Bagnaia-Bastianini αναμένεται να είναι τουλάχιστον εκρηκτική.

Σημειώστε πως το άρθρο του mow συνεχίζει να είναι online χωρίς αλλαγές, αντίθετα με αυτό του crash.net, το οποίο είναι μεν online, αλλά έχει αλλαγμένο τίτλο και περιεχόμενο (ενώ μπορείτε να βρείτε το original σε αναπαραγωγή από διάφορα άλλα site), μετά την επισήμανση του από τον Fabio στο facebook ως “fake news. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως ενώ στο αρχικό άρθρο του crash.net αναφέρεται ως συγγραφέας ο James Dielhenn, στην έκδοση 2.0 της ιστορίας ως συγγραφέας αναφέρεται ο Peter McLaren.

Ετικέτες

KTM-José Antonio Rueda Ruiz: Στη Moto2 ο 19χρονος το 2026

Το φαβορί για τον τίτλο στη Moto3 παίρνει την ευκαιρία που αξίζει
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/9/2025

Ο José Antonio Rueda είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Moto3 για τη φετινή χρονιά, καθώς προηγείται με 78 βαθμούς από τον δεύτερο Angel Piqueras και έχει σημειώσει 8 νίκες σε 16 αγώνες.

Για τον λόγο αυτό η KTM θέλησε φυσικά να τον κρατήσει στο στρατόπεδό της και να τον αναβαθμίσει, προσφέροντάς του συμβόλαιο για το πρωτάθλημα της Moto2 του 2026. Ο νεαρός Ισπανός θα συμμετέχει την επόμενη σεζόν με την ομάδα Red Bull KTM Ajo με teammate τον Collin Veijer.

Ο Rueda έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα, την τεχνική του και την προσαρμογή του στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς στην ηλικία των 16 ετών κατέκτησε τους τίτλους FIM CEV Moto3 Junior World Championship και Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Η ομάδα Ajo αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της KTM GP Academy και έχει βοηθήσει επτά αναβάτες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κερδίσουν θέσεις στο grid του MotoGP από το 2020.

Jose Antonio Rueda: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω για την Red Bull KTM Ajo στη Moto2 το επόμενο έτος. Αυτοί ήταν που μου έδειξαν εμπιστοσύνη στην πρώτη μου χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πίστεψαν σε μένα και τους είμαι πολύ ευγνώμων, ειδικά στον Aki και τον Niklas. Είναι μια ομάδα στην οποία πάντα ονειρευόμουν να ανήκω και θέλω να συνεχίσω να πραγματοποιώ τα όνειρά μου μαζί τους. Ελπίζω να απολαύσουμε πολλά ακόμη χρόνια μαζί. Ξέρω ότι η Moto2 είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία και θα είναι σκληρό, αλλά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, να μάθουμε και να απολαύσουμε κάθε στιγμή. Επίσης, θα μοιραστώ το box με τον Collin, κάτι που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, καθώς γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με περιβάλλουν, τους φίλους, την οικογένεια και τους χορηγούς για την άνευ όρων υποστήριξή τους”.

Niklas Ajo, Διευθυντής της Red Bull KTM Ajo Team: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε με τον Jose Antonio για να συνεχίσουμε μαζί του το ταξίδι που ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια. Πιστεύω ότι έχει μεγάλο δυναμικό για το μέλλον στο Moto2, οπότε είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που τον έχουμε ξανά στην ομάδα. Είναι σίγουρα χαρά μας να έχουμε δύο αναβάτες που προέρχονται από το πρόγραμμα Red Bull MotoGP Rookies Cup, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε να τους βοηθάμε να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν”.

Ετικέτες