Fabio Quartararo - Διάψευση δήλωσης του ως fake news, σιγοντάρει και ο Bagnaia

Για φερόμενη δήλωση-καρφί του Γάλλου πάνω στη σχέση Bagnaia-Bastianini
Fabio Quartararo fake news
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2023

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2021 έκανε αναφορά σε άρθρο του crash.net ως “fake news”, ενώ την ανάρτηση του σιγοντάρει και ο Bagnaia, με τη δήλωση “Click bait, a never ending story”. Πριν όμως πάρουμε θέση, έχει ενδιαφέρον να ιχνηλατήσουμε την είδηση, να δούμε από πού ξεκίνησε, και να κρίνουμε αν η διάψευση του Fabio έχει ουσία, ή αν ο Γάλλος παλεύει να διορθώσει μια βιαστικά ειπωμένη δήλωση του.

Η ιστορία ξεκινά στις 7/2/203, με ένα άρθρο στο Mowmag.com, ένα παρακλάδι των moto.it και automoto.it, άρθρο του Emmanuele Picroni που αναφέρεται στον Fabio Quartararo ο οποίος υποτίθεται έκανε δήλωση-καρφί για τη σχέση Bagnaia-Bastianini. Το γάντι σηκώνει το crash.net, που αναπαράγει μέρος του άρθρου με πιο προβοκατόρικο τίτλο: “Ο Quartararo ξεκινά mind games με τον Francesco Bagnaia, δηλώνοντας ‘ο ομόσταυλος σου είναι ταχύτερος από εσένα”.

MOW Fabio Quartararo

Ας δούμε τώρα τι γράφει το πρώτο άρθρο του Picroni στο mow. Στον τίτλο διαβάζουμε: “O Fabio Quartararo φτάνει στη Sepang: αγγίζει την M1, αστειεύεται με τον Crutchlow, και κάνει δήλωση-καρφί για Bagnaia και Bastianini.” Ο τίτλος λοιπόν έχει το καρφί, δεν είναι όμως το ίδιο προκλητικός όσο του crash.net που θα ακολουθήσει. Μέσα στο άρθρο, διαβάζουμε μια δήλωση η οποία αποδίδεται στον Fabio: “Ο Bastianini είναι δύσκολη περίπτωση (a tough nut to crack), και είμαι περίεργος να δω τη σχέση που θα έχουν με τον Pecco. Πέρυσι κέρδισαν 11 αγώνες μεταξύ τους. Θα είναι η δυνατότερη ομάδα, αλλά τι γίνεται όταν ο ομόσταυλος σου είναι ταχύτερος από εσένα; Θα είναι μια μεγάλη μάχη! Εδώ η φράση “ο ομόσταυλος σου” θα μπορούσε να αναφέρεται τόσο στον έναν, όσο και στον άλλον, όμως αν ο Fabio δεν διαψεύσει και το άρθρο του mow, τότε… τι ακριβώς διαψεύδει; Την ερμηνεία “mind games”; Σε αυτό θα μπορούσε να έχει ένα δίκιο, καθώς πρόκειται για ακριβώς αυτό: ερμηνεία μιας φράσης που ίσως ούτε ο ίδιος δεν σκέφτηκε πολύ καλά. Παράλληλα όμως, η φράση και η σκέψη αυτή πάνω στη σχέση Bagnaia-Bastianini δεν είναι προνόμιο του Fabio, αλλά αντίθετα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης όλων, καθώς η επιθετικότητα και η ανταγωνιστική φύση του Bastianini στη σεζόν του 2022 θα μπορούσε να έχει στοιχίσει ακόμα και τον τίτλο στον Bagnaia. Οπότε είτε το είπε, είτε δεν το είπε, είτε το είπε και το μετάνιωσε ο Fabio, εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση ενός… ελέφαντα στο δωμάτιο. Η σχέση Bagnaia-Bastianini αναμένεται να είναι τουλάχιστον εκρηκτική.

Σημειώστε πως το άρθρο του mow συνεχίζει να είναι online χωρίς αλλαγές, αντίθετα με αυτό του crash.net, το οποίο είναι μεν online, αλλά έχει αλλαγμένο τίτλο και περιεχόμενο (ενώ μπορείτε να βρείτε το original σε αναπαραγωγή από διάφορα άλλα site), μετά την επισήμανση του από τον Fabio στο facebook ως “fake news. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως ενώ στο αρχικό άρθρο του crash.net αναφέρεται ως συγγραφέας ο James Dielhenn, στην έκδοση 2.0 της ιστορίας ως συγγραφέας αναφέρεται ο Peter McLaren.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες