Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Φτωχότερη η Moto2: Αποχωρεί η Suter!

Ο Eskil Suter αποσύρεται από κατασκευαστής

Πριν από δύο μήνες σας ενημερώναμε για την είσοδο ενός νέου κατασκευαστή, πολλά υποσχόμενου, στην μάχιμη κατηγορία των Moto2, κάνοντας λόγο για μία θετική εξέλιξη που πληθαίνουν οι κατασκευαστές, λίγο πριν έρθει και η Triumph ως νέος προμηθευτής κινητήρων. Σήμερα ο ιδιοφυής και ιδιόμορφος Eskil Suter, ανακοίνωσε την άμεση αποχώρησή του από την Moto2. Αιτία της αποχώρησής του, είναι η επιλογή της Kiefer Racing να ακολουθήσει με πλαίσιο της KTM, αφήνοντας την Suter με μόνο μία ομάδα και δύο αναβάτες. Όπως είπε ο Eskil: «δεν δικαιολογείται πλέον χρηματοοικονομικά να υποστηρίζουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μία ομάδα και δύο αναβάτες».

Να θυμίσουμε πως εμείς μαζί με τους Έλληνες αναγνώστες, είχαμε την ευκαιρία μέσα από την τεράστια προσπάθεια της MOTUL και της Wolf Racing, να γνωρίσουμε από κοντά τον Eskil Suter και να οδηγήσουμε στα Μέγαρα την μοναδική mmx500: Την δίχρονη V4 απόγονο των MotoGP, με τα 195 άλογα και τα 127 κιλά!

Θυμηθείτε εδώ το ρεπορτάζ:  Suter MMX 500 στην πίστα των Μεγάρων!

Το video του MOTO από τα Μέγαρα με την δίχρονη MotoGP!

Φέτος είναι λοιπόν η χρονιά που εισέρχεται ως κατασκευαστής πλαισίου η RW Racing GP με την συμβολή της ιαπωνικής NTS, έχοντας την τεχνογνωσία να κατασκευάσουν μία ξεχωριστή μοτοσυκλέτα. Ταυτόχρονα η Suter, η εταιρία που είναι βασικός προμηθευτής αγωνιστικών ομάδων και εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ορισμένους κατασκευαστές, όπως η Aprilia, που της χρωστούν ένα μεγάλο ποσό καθυστερώντας την αποπληρωμή του. Ο πολυμήχανος Eskil Suter, δεν είναι φυσικά ο άνθρωπος που στριμώχνεται σε κάποια γωνία, ούτε και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ίσως το 2018 να αποτελέσει ένα διάλλειμα για αυτόν και να επιστρέψει με κινητήρα της Triumph στην Moto2, ίσως να αφοσιωθεί ακόμη περισσότερο στην δυναμική πορεία της μοναδικής δίχρονης MotoGP ρέπλικας…

Μόλις πριν λίγο, η Dynavolt Intact GP, επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Eskil Suter ως προμηθευτή και ανακοίνωσε πως έφτασε σε συμφωνία με την Kalex που έχει βάθος ενός χρόνου μόνο. Ένα σημείο που μπορεί να σημαίνει την επιστροφή του Suter για το ’19!

Tags: