GASGAS - Θα γίνει ο έκτος κατασκευαστής στα MotoGP;

Με τον Pol Espargaro στις τάξεις της;
Από το

motomag

6/7/2022
Οι φήμες είχαν ήδη ξεκινήσει από την αποχώρηση της Suzuki από τα MotoGP, ενώ τώρα, το βρετανικό site VisorDown επικαλείται πληροφορίες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αναφέροντας πως η άφιξη της GASGAS στα MotoGP θα γίνει μέσω της Tech 3, με αναβάτη τον Pol Espargaro
 
Παρά το χωμάτινο προφίλ της, μετά την προσάρτησή της στο Pierer Group, η GASGAS έχει αποκτήσει διευρυμένο ρόλο, που περιλαμβάνει και τους αγώνες στην άσφαλτο, με συμμετοχές σε Moto2 και Moto3. Για την ώρα βέβαια οι μοτοσυκλέτες της είναι στην ουσία μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ βαμμένες κόκκινες.
 
 
Σύμφωνα τώρα με τις πληροφορίες του VisorDown, οι οδηγοί που θα απαρτίζουν τη νέα ομάδα της GASGAS στα MotoGP φέρεται να είναι οι Pol Espargaro και Remy Gardner. O πρώτος ήταν αναβάτης της KTM από το 2017, την πρώτη του σεζόν στα MotoGP, έως και το 2020 χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποια νίκη. Παρ’ όλ’ αυτά τα πέντε βάθρα που κατάφερε, το 2020, τον έφεραν στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Ο δεύτερος είναι ο πρωταθλητής της Moto2 για το 2021 με τη Red Bull KTM Ajo και φέτος έχει την πρώτη του χρονιά στα MotoGP, στη δορυφορική της KTM, Tech3 Racing. 
 
 
 
 
Όπως ανέφερε και ο Pit Beirer στο Speedweek: “Ο Pol είχε μεγάλη επιρροή στο σχέδιο για το MotoGP από το 2017 έως και το 2020, ενώ έχει να κλείσει έναν λογαριασμό με την ΚΤΜ. Διότι όταν η μοτοσυκλέτα έγινε ανταγωνιστική για τη νίκη, μας άφησε για έναν άλλον κατασκευαστή, προκειμένου να κυνηγήσει το παιδικό του όνειρο.”
 
 
Η αναφορά αυτή του Pit Beirer σε συνδυασμό με την “πορτοκαλί” ιστορία που έχουν και οι δύο αναβάτες που αναφέρονται στις φήμες, το σενάριο αποκτά μία λογικοφανή βάση. Μην ξεχνάμε επίσης πως η εργοστασιακή ομάδα της KTM έχει ήδη συμπληρώσει το ρόστερ της με τους Brad Binder και Jack Miller, επομένως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια άλλη θέση για τον Pol.
 
Προς το παρόν, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι επιβεβαιωμένα από κάποια επίσημη πηγή, κι αναμένουμε να δούμε αν αυτή η είδηση δημιουργήσει την ανάγκη για επίσημες ανακοινώσεις, είτε από την KTM, είτε από τη Dorna.
 

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”