GASGAS - Θα γίνει ο έκτος κατασκευαστής στα MotoGP;

Με τον Pol Espargaro στις τάξεις της;
Από το

motomag

6/7/2022
Οι φήμες είχαν ήδη ξεκινήσει από την αποχώρηση της Suzuki από τα MotoGP, ενώ τώρα, το βρετανικό site VisorDown επικαλείται πληροφορίες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αναφέροντας πως η άφιξη της GASGAS στα MotoGP θα γίνει μέσω της Tech 3, με αναβάτη τον Pol Espargaro
 
Παρά το χωμάτινο προφίλ της, μετά την προσάρτησή της στο Pierer Group, η GASGAS έχει αποκτήσει διευρυμένο ρόλο, που περιλαμβάνει και τους αγώνες στην άσφαλτο, με συμμετοχές σε Moto2 και Moto3. Για την ώρα βέβαια οι μοτοσυκλέτες της είναι στην ουσία μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ βαμμένες κόκκινες.
 
 
Σύμφωνα τώρα με τις πληροφορίες του VisorDown, οι οδηγοί που θα απαρτίζουν τη νέα ομάδα της GASGAS στα MotoGP φέρεται να είναι οι Pol Espargaro και Remy Gardner. O πρώτος ήταν αναβάτης της KTM από το 2017, την πρώτη του σεζόν στα MotoGP, έως και το 2020 χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποια νίκη. Παρ’ όλ’ αυτά τα πέντε βάθρα που κατάφερε, το 2020, τον έφεραν στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Ο δεύτερος είναι ο πρωταθλητής της Moto2 για το 2021 με τη Red Bull KTM Ajo και φέτος έχει την πρώτη του χρονιά στα MotoGP, στη δορυφορική της KTM, Tech3 Racing. 
 
 
 
 
Όπως ανέφερε και ο Pit Beirer στο Speedweek: “Ο Pol είχε μεγάλη επιρροή στο σχέδιο για το MotoGP από το 2017 έως και το 2020, ενώ έχει να κλείσει έναν λογαριασμό με την ΚΤΜ. Διότι όταν η μοτοσυκλέτα έγινε ανταγωνιστική για τη νίκη, μας άφησε για έναν άλλον κατασκευαστή, προκειμένου να κυνηγήσει το παιδικό του όνειρο.”
 
 
Η αναφορά αυτή του Pit Beirer σε συνδυασμό με την “πορτοκαλί” ιστορία που έχουν και οι δύο αναβάτες που αναφέρονται στις φήμες, το σενάριο αποκτά μία λογικοφανή βάση. Μην ξεχνάμε επίσης πως η εργοστασιακή ομάδα της KTM έχει ήδη συμπληρώσει το ρόστερ της με τους Brad Binder και Jack Miller, επομένως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια άλλη θέση για τον Pol.
 
Προς το παρόν, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι επιβεβαιωμένα από κάποια επίσημη πηγή, κι αναμένουμε να δούμε αν αυτή η είδηση δημιουργήσει την ανάγκη για επίσημες ανακοινώσεις, είτε από την KTM, είτε από τη Dorna.
 

MotoGP – Ανατριχιάζει η περιγραφή του Johann Zarco για τον τραυματισμό του στη Βαρκελώνη [Video]

Ο Γάλλος έπεσε στην επανεκκίνηση μετά το εξίσου τρομακτικό ατύχημα του Alex Marquez
johann zarco catalunya 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/5/2026

Το Καταλανικό Grand Prix του 2026 θα το θυμόμαστε για χρόνια και ο λόγος δεν έχει να κάνει ούτε με το θέαμα, ούτε με τις αγωνιστικές επιδόσεις των αναβατών. Απεναντίας, αυτό που δύσκολα θα ξεχάσουμε είναι τα δύο τρομακτικά συμβάντα που οδήγησαν σε ισάριθμες διακοπές του αγώνα.

Το πρώτο συνέβη όταν η ΚΤΜ του πρωτοπόρου Pedro Acosta έσβησε την ώρα της επιτάχυνσης στην έξοδο από στροφή, με αποτέλεσμα ο Alex Marquez που ακολουθούσε τέρμα γκάζι από πολύ κοντά να πέσει πάνω του και να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που συμπαρέσυρε αρκετούς ακόμη αναβάτες.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Johann Zarco, ο οποίος δέχτηκε θραύσματα από τη Ducati του Alex και είχε πολύ έντονους πόνους στο αριστερό του πόδι.

alex marquez catalunya 2026

Σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλική εφημερίδα, ο Zarco περιέγραψε τι έγινε μεταξύ του πρώτου συμβάντος και της επανεκκίνησης:

"Το αριστερό μου πόδι πονούσε φρικτά. Ήταν ήδη μωβ. Του βάλαμε πάγο και ο πόνος υποχώρησε λίγο. Τότε ήταν που έπρεπε να αποφασίσω να μην ξαναμπώ στον αγώνα. Μεταξύ των εικόνων από το ατύχημα του Alex και του χτυπήματος στο πόδι μου, το ηθικό μου ήταν πεσμένο. Δεν ήμουν πια συγκεντρωμένος όταν επιστρέψαμε στον σχηματισμό εκκίνησης."

Ακολούθησε η πρώτη επανεκκίνηση, λίγο μετά την οποία ήρθε η δεύτερη άσχημη στιγμή του αγώνα και, συνεπεία αυτής, η νέα διακοπή.

"Με ρούφηξε η αεροδυναμική του Marini και δεν μπόρεσα να σταματήσω και να τον αποφύγω. Τότε εκτοξεύτηκα πάνω από τη μοτοσυκλέτα του Bagnaia, όπου το αριστερό μου πόδι παγιδεύτηκε ανάμεσα σε τροχό, σέλα και εξάτμιση.”

Το βίντεο αυτού του ατυχήματος είναι πραγματικά ανατριχιαστικό, καθώς η Ducati του Bagnaia έφερνε τούμπες στην αμμοπαγίδα συμπαρασύροντας μαζί της τον Zarco από το παγιδευμένο του πόδι.

Όταν η μοτοσυκλέτα σταμάτησε τις τούμπες, οι Bagnaia και Marini αντιλήφθηκαν αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και άρχισαν αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια.

"Είχα κολλήσει στα χαλίκια και ούρλιαζα από πόνο. Το πόδι μου άρχισε να καίγεται και κανείς τριγύρω μου δεν τολμούσε να με ακουμπήσει από φόβο μήπως χειροτερέψουν τα τραύματά μου.

"Τράβηξα το πόδι μου από τη μοτοσυκλέτα και τότε με βοήθησαν, έκοψαν τη φόρμα και μου έκαναν ένεση για να σταματήσει ο πόνος. Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ κάτι τέτοιο, ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό."

Ο Γάλλος αποκόμισε από αυτό το συμβάν αρκετά τραύματα στο αριστερό πόδι, όπως κάταγμα περόνης στην κνήμη και ρήξη μηνίσκου στο γόνατο, αλλά πιο σοβαρές και χρονοβόρες στην αποθεραπεία τους είναι σίγουρα οι δύο ρήξεις συνδέσμων, πρόσθιου και οπίσθιου χιαστού.

Ο Zarco βρίσκεται ήδη πίσω στην πατρίδα του και στην κλινική Centre Orthopédique Santyin Lyon, όπου θα εγχειριστεί από τον παγκοσμίου φήμης ορθοπεδικό χειρούργο Dr. Bertrand Sonnery-Cottet. Ωστόσο αυτό που αναμένεται να καθυστερήσει πολύ την επιστροφή του στη δράση είναι οι ρήξεις των δύο συνδέσμων, καθώς θα χρειαστεί να περιμένει ακόμη περίπου δύο εβδομάδες πριν μπει στο χειρουργείο γι’ αυτές.

Κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος επιστροφής του στις πίστες αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να προσδιοριστεί.