Gresini Racing 2025 - Alex Marquez και Fermin Aldeguer με Ducati GP-24

Η ομάδα της Nadia Padovani για τη σεζόν MotoGP 2025
Team Gresini 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/1/2025

Η Gresini Racing παρουσίασε την ομάδα της για το MotoGP 2025, με τον Alex Marquez να παραμένει στη θέση του για τρίτη σεζόν, ενώ δίπλα του θα αγωνίζεται ο rookie της κατηγορίας, Fermin Aldeguer. Η ομάδα θα συμμετέχει με το περυσινό Ducati GP-24.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί σε μοτοσυκλέτες και φόρμες αναβατών είναι παρόμοιος με πέρυσι, όπου το κύριο παστέλ γαλάζιο χρώμα παραμένει το ίδιο με το 2024, με λιγότερες κόκκινες και περισσότερες κίτρινες λεπτομέρειες. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι το… χρωμιωμένο φινίρισμα στη μοτοσυκλέτα, κάτι που δεν θυμόμαστε να έχουμε δει ξανά στο MotoGP.

Μπορεί η Gresini να έχασε το μεγάλο της αστέρι, με τον Marc Marquez να αγωνίζεται με την εργοστασιακή Ducati για το 2025, όμως η όρεξη για διακρίσεις σίγουρα δεν χάθηκε από την ομάδα της Padovani, μια ομάδα που θυμίζει οικογένεια στη δομή και στο δέσιμο, και στο τιμόνι των GP-24 θα δούμε τον πάντα γρήγορο Alex Marquez -που σε κάποια δοκιμαστικά αλλά και αγώνες το 2024 ήταν ταχύτερος από τον Marc-, και τον νεοεισερχόμενο Aldegeuer.

Gresini Racing

Στόχος της ομάδας είναι ο Alex να παλεύει για την πρώτη πεντάδα σε κάθε αγώνα, και για τον Fermin να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να μπορέσει να αναδείξει το ταλέντο που του χάρισε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Stock600 το 2020, τον τίτλο στο FIM CEV Moto2 το 2021, και μια 3η και μια 5η θέση στο Παγκόσμιο Moto2 τα έτη 2023 και 2024. Και φυσικά αυτό να γίνει για τον 19χρονο Ισπανό με όσο το δυνατόν λιγότερες πτώσεις.

Ετικέτες

MotoGP: Di Giannantonio στην KTM από το 2027 – Δίδυμο με Alex Marquez

1η φορά ο Digia χωρίς Ducati στο MotoGP - 2η μεταγραφική ανακοίνωση σήμερα για τους πορτοκαλί
KTM
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Ο Diggia είναι ένας από τους λίγους αναβάτες στο grid του MotoGP που έχει κατακτήσει νίκες και στις τρεις κατηγορίες: Moto3, Moto2 και MotoGP. Ο Ιταλός αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία τα πέντε τελευταία χρόνια και εξελίσσεται διαρκώς, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Di Giannantonio έχει αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία μόνο με την Ducati μέχρι στιγμής και το 2027 θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με διαφορετικά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινά και η εποχή των κινητήρων 850 κυβικών. Η παραπάνω είδηση έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συνεργασίας KTM και Alex Marquez, πριν από λίγο.

Pit Beirer, Διευθυντής της KTM Motorsports: “Ο Fabio έχει σαφώς κάνει ένα βήμα μπροστά για να γίνει ένας από τους σταθερά κορυφαίους αναβάτες στο MotoGP. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ταχύτητά του και την αφοσίωσή του στο να αποδίδει τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι ένας ισχυρός ομαδικός παίκτης και καλός άνθρωπος, και γνωρίζουμε ότι θα ενταχθεί εύκολα στο πρόγραμμα της Red Bull KTM Factory Racing. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο παθιασμένος είναι να δίνει το μέγιστο τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, και πιστεύουμε ότι το επόμενο κεφάλαιο που θα γράψουμε μαζί θα είναι συναρπαστικό και αξέχαστο. Καλώς ήρθες, Fabio.”