Gresini Racing 2025 - Alex Marquez και Fermin Aldeguer με Ducati GP-24

Η ομάδα της Nadia Padovani για τη σεζόν MotoGP 2025
Team Gresini 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/1/2025

Η Gresini Racing παρουσίασε την ομάδα της για το MotoGP 2025, με τον Alex Marquez να παραμένει στη θέση του για τρίτη σεζόν, ενώ δίπλα του θα αγωνίζεται ο rookie της κατηγορίας, Fermin Aldeguer. Η ομάδα θα συμμετέχει με το περυσινό Ducati GP-24.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί σε μοτοσυκλέτες και φόρμες αναβατών είναι παρόμοιος με πέρυσι, όπου το κύριο παστέλ γαλάζιο χρώμα παραμένει το ίδιο με το 2024, με λιγότερες κόκκινες και περισσότερες κίτρινες λεπτομέρειες. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι το… χρωμιωμένο φινίρισμα στη μοτοσυκλέτα, κάτι που δεν θυμόμαστε να έχουμε δει ξανά στο MotoGP.

Μπορεί η Gresini να έχασε το μεγάλο της αστέρι, με τον Marc Marquez να αγωνίζεται με την εργοστασιακή Ducati για το 2025, όμως η όρεξη για διακρίσεις σίγουρα δεν χάθηκε από την ομάδα της Padovani, μια ομάδα που θυμίζει οικογένεια στη δομή και στο δέσιμο, και στο τιμόνι των GP-24 θα δούμε τον πάντα γρήγορο Alex Marquez -που σε κάποια δοκιμαστικά αλλά και αγώνες το 2024 ήταν ταχύτερος από τον Marc-, και τον νεοεισερχόμενο Aldegeuer.

Gresini Racing

Στόχος της ομάδας είναι ο Alex να παλεύει για την πρώτη πεντάδα σε κάθε αγώνα, και για τον Fermin να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να μπορέσει να αναδείξει το ταλέντο που του χάρισε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Stock600 το 2020, τον τίτλο στο FIM CEV Moto2 το 2021, και μια 3η και μια 5η θέση στο Παγκόσμιο Moto2 τα έτη 2023 και 2024. Και φυσικά αυτό να γίνει για τον 19χρονο Ισπανό με όσο το δυνατόν λιγότερες πτώσεις.

Ετικέτες

Noah Dettwiler-Moto3: Δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2026 – Η ανακοίνωσή του

Αναρρώνει ακόμη από τον σοβαρό του τραυματισμό στη Μαλαισία - Ευχαριστεί την Sic58 Squadra Corse που τον περίμενε
Dettwiler
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/12/2025

Δυστυχώς, αυτό που φοβόμασταν έγινε πραγματικότητα και ο Noah Dettwiler δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Moto3 του 2026 με τη Sic58 Squadra Corse, καθώς δεν έχει αναρρώσει από τους τραυματισμούς του μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε με τον Antonio Rueda στον γύρο αναγνώρισης του αγώνα της Μαλαισίας.

Τα καλά νέα είναι ότι o Noah Dettwiler έχει πλέον αφήσει πίσω του τα χειρότερα, βρίσκεται στον δρόμο της ανάρρωσης και ελπίζουμε να επιστρέψει σύντομα στα αγωνιστικά δρώμενα. Ο νεαρός αναβάτης που παραλίγο να χάσει τη ζωή του στη Μαλαισία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Paolo Simoncelli, ιδιοκτήτη της Sic58 Squadra Corse, ο οποίος, χωρίς να έχουν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, κρατούσε για αυτόν μια θέση στην ομάδα για την ερχόμενη σεζόν.

Παρακάτω αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Αγαπητοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρικτές και φίλοι,

Με χαρά σας ενημερώνω για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας μου. Η αποκατάστασή μου πηγαίνει καλά και σημειώνω σημαντική πρόοδο. Ο στόχος είναι, φυσικά, η πλήρης ανάρρωση, και είμαι αποφασισμένος να το πετύχω αυτό με όλη μου τη δύναμη και αποφασιστικότητα. Επιθυμία μου είναι να επανέλθω σε φόρμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και, φυσικά, να επιστρέψω στην πίστα. Το πρώτο σημαντικό βήμα ήταν να ξανακερδίσω τη σωματική μου ανεξαρτησία, κάτι που ήταν βασικός στόχος μετά από όσα συνέβησαν στη Μαλαισία.

Πριν από το ατύχημα, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 την επόμενη σεζόν με την ομάδα SIC58 του Paolo Simoncelli. Ήταν ένα όνειρο που επρόκειτο να γίνει πραγματικότητα χάρη στη στήριξη των γονιών μου, του Paolo Simoncelli και της Sorpaso AG. Όμως, όπως όλοι ξέρετε, το ατύχημα συνέβη στις 26 Οκτωβρίου στη Sepang. Αυτό το γεγονός άλλαξε τα σχέδιά μου για το άμεσο μέλλον.

Ο Paolo Simoncelli έχει στηρίξει την οικογένειά μου κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και συμφώνησε να με περιμένει να αναρρώσω. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τόσο γενναιόδωρα. Θα ήθελα να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου στον Paolo, τον Marco Grana και σε ολόκληρη την ομάδα SIC58.

Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα έχω πλήρως αναρρώσει. Επομένως, δεν θα ήταν σωστό να ξεκινήσω μια τόσο σημαντική πορεία χωρίς επαρκή βεβαιότητα.

Εύχομαι στον Paolo Simoncelli και στη SIC58 κάθε επιτυχία και ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι αγώνες με μοτοσυκλέτες είναι το πάθος μου, η ζωή μου και η δουλειά μου, και γι’ αυτό θα δώσω τα πάντα για να επιστρέψω στο 100% όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα τελευταία δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 δεν ήταν εύκολα για μένα για πολλούς λόγους, αλλά θέλω να αφήσω το παρελθόν πίσω μου και να κοιτάξω θετικά προς το μέλλον. Χάρη στην υποστήριξη των αγαπημένων μου ανθρώπων, της Sorpaso AG και της νέας ομάδας μηχανικών μου, μπορώ να το κάνω αυτό με αυτοπεποίθηση. Μαζί αναζητούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να επιστρέψω στην πίστα και να είμαι ανταγωνιστικός.

Θα σας κρατώ ενήμερους και μόλις έχω νέα σχετικά με την υγεία μου, θα σας ενημερώσω για τους νέους στόχους.

Σας αγκαλιάζω όλους, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη σας υποστήριξη και σας αποχαιρετώ με ένα απόφθεγμα του Paolo Simoncelli που για μένα ενσωματώνει την ουσία του αθλήματος που αγαπώ:

“Η οδήγηση μοτοσυκλέτας δεν μπορεί να εξηγηθεί. Την αγαπάς, υποφέρεις, τη ζεις. Ακόμη κι όταν πονάει, δεν μπορούμε να μείνουμε μακριά της.”

Με εκτίμηση,

Noah Dettwiler