H VR46 πάει Ducati με εργοστασιακή υποστήριξη – Παίρνει GP25!

Με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα ο Di Giannantonio
H VR46 πάει Ducati με εργοστασιακή υποστήριξη – Παίρνει GP25!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/8/2024

Δορυφορική ομάδα της Ducati θα γίνει πλέον η VR46 αναλαμβάνοντας από την Pramac για την επόμενο σεζόν από το 2025. Η ομάδα του Valentino Rossi θα αποκτήσει μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα ίδια με εκείνη των αναβατών της Ducati που θα την έχει ο Di Giannantonio καθώς και μία GP24 όπως αυτή που έχει τώρα ο Bagnaia, η οποία προορίζεται για τον Morbidelli.

Παρόλο που η VR46 δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τους αναβάτες της, ο Davide Tardozzi μιλώντας στο Canal+ έκανε ουσιαστικά την αποκάλυψη τερματίζοντας την όποια φημολογία.

Από την πλευρά του ο Alessio Salucci, διευθυντής της VR46 Racing Team δήλωσε περήφανος που θα έχουν την εργοστασιακή υποστήριξη της Ducati και τόνισε πως «αν μου το έλεγαν πριν από λίγα χρόνια δεν θα το πίστευα!».

Συνέχισε λέγοντας πως είναι μία σημαντική στιγμή καθώς έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών τους που είναι υψηλότατες καθότι είναι μία σχετικά νέα ομάδα που έχει ξεκινήσει από την Moto3. Ευχαρίστησε την Ducati και τον Gigi Dall'Igna προσωπικά για όλα όσα έκανε και δεν παρέλειψε να πει πως έχουν μπροστά τους απαιτητικά χρόνια.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, Gigi Dall'Igna πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή η VR46 Racing Team έχει δείξει την ικανότητά της να συνεργαστεί με αρμονία με την Ducati ενώ έχουμε πετύχει σπουδαία αποτελέσματα μαζί.

Είμαστε ευτυχείς λοιπόν που θα ενδυναμώσουμε την σχέση μας δίνοντας στην ομάδα από το Pesaro πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη.

Είμαι βέβαιος πως μαζί θα πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και θέλω να ευχαριστήσω τον Valentino, τον Uccio και τον Pablo και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα για το πάθος και τον επαγγελματισμό τους».

Η Pramac θυμίζουμε πως πηγαίνει στην Yamaha και ο Martin δεν συνεχίζει μαζί τους αλλά πηγαίνει στην Aprilia.

 

MotoGP: Ο Carlos Ezpeleta διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Όλο και πιο οικογενειακή υπόθεση γίνεται το MotoGP
Carlos
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Ο Όμιλος MotoGP διορίζει τον Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, παράλληλα με τον πατέρα του και Διευθύνοντα Σύμβουλο Carmelo Ezpeleta, κάνοντας το MotoGP μάλλον οικογενειακή υπόθεση.

Ο Όμιλος MotoGP ανακοίνωσε τον διορισμό του Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, ενώ ήταν μέχρι πρότινος Αθλητικός Διευθυντής. Ο Carlos δουλεύει στο MotoGP για περισσότερο από μια δεκαετία – γιος του αφεντικού λέμε - και έχει εργαστεί σε διαφορετικά πόστα ανά τα χρόνια.

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Ο Carlos έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη του MotoGP εδώ και πολλά χρόνια. Η εμπειρία του καλύπτει κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας, ενώ η ηγετική του ικανότητα, το όραμά του και το πάθος του για το άθλημα τον καθιστούν το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει το MotoGP στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.”

Ο Derek Chang, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε: “Το MotoGP έχει χτίσει μια ισχυρή παγκόσμια βάση και διαβλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να οδηγήσουμε το άθλημα στο επόμενο επίπεδο. Ο Carlos διαθέτει την εμπειρία, το όραμα και τη βαθιά κατανόηση του MotoGP για να ηγηθεί αυτής της μεταμόρφωσης και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον υποστηρίξουμε καθώς αναλαμβάνει αυτή τη νέα θέση”.

Ο Carlos Ezpeleta, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο σε μια τόσο συναρπαστική στιγμή για το MotoGP. Με απίστευτους οπαδούς και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Liberty Media και ολόκληρη την κοινότητα του MotoGP για να προσεγγίσουμε νέο κοινό, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό του αθλήματος”.