Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Honda Thanks day 2017

Βόλτα με Formula 3 και αγώνα kart για τους Marquez και Pedrosa

Κάθε χρόνο η Honda διοργανώνει μια εκδήλωση μέσα στο Δεκέμβριο, στην πίστα του Motegi, που αποκαλεί Honda Thanks Day. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του HRC και σκοπό έχει να γιορτάσει μαζί με τους Ιάπωνες οπαδούς της το τέλος της  αγωνιστικής περιόδου.

Όλες οι επίσημες εργοστασιακές ομάδες των MotoGP, της Formula 1, Formula 3, Formula Indy, Super Formula, GT και γενικά όποια ομάδα είχε συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας το 2017 ήταν εκεί. Το κλίμα της εκδήλωσης είναι καθαρά εορταστικό και το πρόγραμμα έχει αντίστοιχο χαρακτήρα. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες κάνουν γύρους επίδειξης για τους θαυμαστές και τους θεατές, ενώ οι αναβάτες υπογράφουν αυτόγραφα και φωτογραφίζονται με το κοινό.

Μέσα σε όλα αυτά, περιλαμβάνονται και ορισμένα δώρα και παιχνίδια για τους εργοστασιακούς οδηγούς και αναβάτες, όπως αγώνες με τετράχρονα kart, όπου φέτος νίκησε ο Merquez και ο Pedrosa τερμάτισε τρίτος, παρά την σκούκα που είχε, ενώ οι δυο τους συμμετείχαν και σε αγώνα με παπιά (!) και μάλιστα με τις καινούργιες εκδόσεις των Super Cub.

Όμως το καλύτερο για τους δύο αναβάτες των MotoGP ήταν η οδήγηση ενός αυτοκινήτου της Formula 3 με κινητήρα Honda, υπό την καθοδήγηση του Πρωταθλητή Takuma Sato.

Μάλιστα ο Pedrosa δεν έκρυψε την έκπληξη του για το πόσο αργά έπρεπε να φρενάρει σε σύγκριση με την δική του μοτοσυκλέτα, αλλά και πόσο του άρεσε που είχε την άνεση να μιλήσει με ηρεμία με τους θεατές, χωρίς το άγχος που υπάρχει κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου οι εκδηλώσεις είναι σκέτη αγγαρεία για τους αναβάτες και δεν έχουν καμία όρεξη να σπαταλάνε χρόνο σε αυτές κατά το τριήμερο ενός αγώνα.

Tags: