Χωρίζουν οι δρόμοι Jean-Michel Bayle και Johann Zarco

Απογοήτευση από τον προπονητή του αναβάτη της Prima Pramac Racing
Zarco Bayle
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/1/2023

Με ένα μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο θρύλος των αγώνων ΜΧ αλλά και δρόμου Jean-Michel Bayle, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι προπονητής του Johann Zarco και το 2023, εκφράζοντας την απογοήτευση του για “τις συνήθειες που δύσκολα αλλάζουν”.

Παρά τη φυσική ταχύτητα και το ταλέντο του Johann Zarco, ο δυο φορές (2015-2016) Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2, Johann Zarco, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε έναν αγώνα MotoGP στα έξι χρόνια που συμμετέχει στη μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος. Ο Zarco έχει συλλέξει 10 δεύτερες θέσεις και 5 τρίτες στην μέχρι τώρα καριέρα του στο MotoGP, όμως σε ηλικία 32 ετών πρέπει να αποδείξει πως αξίζει τη θέση του. Εκεί βρισκόταν και η αιτία της συνεργασίας του με τον JMB 111, με τον πρώην Πρωταθλητή να προσπαθεί να προπονήσει, τόσο σωματικά αλλά -κυρίως- ψυχολογικά τον Zarco, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει ότι τον εμποδίζει, ώστε να ανέβει επιτέλους στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η συνεργασία των δυο Γάλλων είχε ξεκινήσει το 2019, για να τερματιστεί άδοξα την ίδια χρονιά όταν ο Zarco αποχώρησε πρόωρα από την ομάδα της KTM Tech 3. Στη συνέχεια οι δυο τους τα ξαναβρήκαν, όμως οι νίκες συνέχισαν να μην έρχονται για τον Zarco. Κι έτσι φτάσαμε αισίως στον δεύτερο χωρισμό των τους, σε μια φάση που η καριέρα του πιλότου της Prima Pramac δείχνει να ισορροπεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Το μήνυμα του JMB 111 έχει ως εξής:

“Γεια σε όλους. Αυτό το μήνυμα είναι για να ανακοινώσω το τέλος της συνεργασίας μου με τον Johann Zarco. Είχα αναλύσει πολλά πράγματα για να δουλέψω τη σεζόν του 2022, και υπολόγιζα πολύ σε αυτόν τον χειμώνα για να τα βελτιώσω. Για διάφορους λόγους, είναι αδύνατο να διαμορφώσω το πρόγραμμα προπόνησης και τη στρατηγική μου για αυτή τη νέα σεζόν του 2023. Ήξερα πως οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν και με απογοήτευση και την αίσθηση μιας ημιτελούς πρόκλησης τελειώνει αυτή η περιπέτεια. Τα λέμε σύντομα για νέες προκλήσεις και νέες περιπέτειες.”

Αναμένουμε τώρα να δούμε αν ο Zarco θα προσλάβει κάποιον νέο προπονητή, αν θα μεσολαβήσει η Prima Pramac με κάποιον δικό της άνθρωπο, ή αν θα συνεχίσει μόνος του το 2023, προσπαθώντας να “μειώσει το άγχος του” -όπως έχει ο ίδιος αναφέρει, και να αποκτήσει επιτέλους την ψυχολογία του νικητή που του λείπει.

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"