Το HRC συναντά τον Bruce Lee!

Συνεργασία με την Racing Boy στα MotoGP
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/2/2019

Στον κατάλογο ονομάτων για τους συνεργάτες του HRC θα δει κανείς πως από εχθές υπάρχει κι ένας Bruce Lee! Όχι, οι Ιάπωνες του HRC δεν το γύρισαν στο καράτε προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό σε άλλο… επίπεδο. Η πραγματικότητα έχει ως εξής: Το HRC έκλεισε εχθές μια σημαντική χορηγική συμφωνία με την RCB (Racing Boy) για τις επόμενες τρεις σεζόν. Η RCB ιδρύθηκε το 1995 και εξειδικεύεται στην παραγωγή after market αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες, με έδρα την Μαλαισία. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυνατή φίρμα στις ασιατικές αγορές και τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από την υψηλή τεχνολογία και το εξαιρετικό design τους, ενώ είναι και πολλές οι ομάδες που τα χρησιμοποιούν στα MotoGP.
Ο κύριος Bruce Lee λοιπόν, είναι ο CEO της Racing Boy και όχι, δεν πρόκειται για troll. Αυτό είναι το όνομά του και για την προκειμένη συμφωνία δήλωσε πως η πρόσκληση συνεργασίας από το HRC αποτέλεσε μεγάλη τιμή και προσβλέπει στο να επισφραγιστεί με ακόμη περισσότερους τίτλους στην κορυφαία κατηγορία.
Ελπίζουμε πως στο μέλλον δεν θα δούμε κάποια ανακοίνωση συνεργασίας με την… Sport Guy και αντίστοιχες δηλώσεις από τον CEO της, τον κύριο Chuckie Chan…

Ετικέτες

MotoGP – Πλημμύρισε η πίστα στη Goiania, σε κίνδυνο ο αγώνας λόγω συνεχών βροχοπτώσεων

Ο καιρός βάζει εμπόδια στην επιστροφή του MotoGP στη Βραζιλία και η πρόγνωση του σαββατοκύριακου δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη
goiania flood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Ενόσω όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του MotoGP στην πίστα Autódromo Internacional Ayrton Senna στην πόλη Goiania της κεντρικής Βραζιλίας, ο καιρός αποφάσισε να γίνει παράγοντας του αγώνα του σαββατοκύριακου 20-22/3.

Το βράδυ της Δευτέρας 16/3 άρχισε μια δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία εντάθηκε την Τρίτη συνεχίζοντας να ρίχνει ακατάπαυστα. Ως αποτέλεσμα προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, τα οποία επιδεινώθηκαν από την υπερχείλιση τοπικού ποταμού.

Το απόγευμα της Τρίτης 17/3 η πίστα είχε αρκετό όγκο νερού σε διάφορα σημεία της, λ.χ. η υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην είσοδο των paddocks ήταν εντελώς βυθισμένη στα νερά, ενώ λάσπες γέμισαν και διάφορα σημεία της πίστας.

Το καλό είναι πως, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, γύρω τους 30 βαθμούς Κελσίου, η άσφαλτος στεγνώνει γρήγορα μετά τον καθαρισμό της, όπως αποδείχθηκε και χτες μετά τις προσπάθειες των ιθυνόντων, ωστόσο τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να υφίστανται και η βροχή δεν έχει σταματήσει, απλώς έχει λιγοστέψει.

Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης η Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας εξέδωσε προειδοποίηση για ενδεχόμενη πλημμύρα στη συνοικία Senador Canedo, η οποία είναι ακριβώς δίπλα στην πίστα στα ανατολικά περίχωρα της πόλης Goiania.

Σύμφωνα τώρα με τις προγνώσεις καιρού, η βροχή δεν πρόκειται να σταματήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα βρέχει ολημερίς και με τις ποσότητες που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πάντως είναι πολλές οι πιθανότητες όλη η δράση του Βραζιλιάνικου MotoGP να διεξαχθεί σε βρόχινες συνθήκες και ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το νερό που θα πέσει δεν θα είναι ξανά τόσο ώστε να βυθιστούν ολόκληρα κομμάτια της πίστας ή να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτή, ως συνέβαινε την Τρίτη 17/3.