Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η επετειακή εμφάνιση της Yamaha στα MotoGP

Για την συμπλήρωση των 60 ετών στα GP

Σήμερα, ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha Cal Crutchlow, εμφανίστηκε στις δοκιμές στην πίστα του Losail στο Qatar πάνω στη σέλα ενός ιδιαίτερα βαμμένου Μ1. Η μοτοσυκλέτα του Βρετανού test rider ήταν βαμμένη με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό των αγωνιστικών χρωμάτων της Yamaha (κόκκινο-άσπρο), ως φόρο τιμής για την 60η επέτειο του εργοστασίου από την πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες Grand Prix, αλλά και για όλους τους αναβάτες της εταιρείας, από το παρελθόν, αλλά και το παρόν, της αγωνιστικής Ιστορίας.

Το "ταξίδι" της Yamaha στους αγώνες ξεκίνησε το 1961, όταν μια ομάδα που αποτελούνταν από πέντε αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων των Fumio Ito και Taneharu Nogushi, ταξίδεψε μέχρι την Ευρώπη, μαζί με το δικύλινδρο εν σειρά 250cc RD48 και το μονοκύλινδρο 125cc RA41, των οποίων η εξέλιξη μόλις είχε τελειώσει στο εργοστάσιο, για να κάνουν το ντεμπούτο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP. Ο πρώτος αγώνας που συμμετείχαν ήταν το Γαλλικό GP, τον τρίτο αγώνα στο ημερολόγιο.

Η επετειακή εμφάνιση της Yamaha δεν θα είναι η μοναδική… εορταστική ενέργεια για τα 60 χρόνια στους αγώνες, καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί διάφορες δράσεις μέσα στη χρονιά στα πλαίσια των αγώνων.