Η επίσημη παρουσίαση της Repsol Honda για το 2020!

Έτοιμοι οι αναβάτες για νέες προκλήσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/2/2020

Η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda πραγματοποιήθηκε στην Jakarta της Ινδονησίας, καθώς η χώρα αποτελεί μια απ’ τις πιο σημαντικές αγορές για την Big-H, όπως τόνισε ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata. Πριν παρουσιαστούν οι αναβάτες και οι RC213V με τα νέα τους χρώματα, η Honda είχε δημιουργήσει ένα video αφιερωμένο στις επιτυχίες της περσινής σεζόν. Το 2019, ο Marc Marquez κατάφερε όχι μόνο να στεφθεί πρωταθλητής για έκτη φορά στα MotoGP αλλά και να προσφέρει στην Honda τον τίτλο των κατασκευαστών και της ομάδας, με τον Lorenzo να συνεισφέρει μόλις τρεις βαθμούς σε αυτό το επίτευγμα…

Ο κ. Kuwata, με την χαρακτηριστική προφορά που έχουν οι Ιάπωνες όταν μιλούν αγγλικά, σχολίασε και την ανάρρωση του Marquez, που ξεκίνησε το χειμώνα μετά το χειρουργείο του στο δεξί ώμο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλευση του αδερφού του, Alex Marquez, στην ομάδα. Η τελευταία φορά που η Honda αποφάσισε να φέρει να έναν rookie στην εργοστασιακή της ομάδα ήταν το 2013, με τον ερχομό του Marc Marquez. “Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Alex, το 2014 όταν συμμετείχε στη Moto3, και τότε είχε κερδίσει το πρωτάθλημα”, είπε ο κ. Kuwata. “Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη, διότι ο Alex χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο να προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα, στα δεδομένα της κατηγορίας και να γνωρίσει την ομάδα. Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας έχουν δουλέψει σκληρά στο να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους αναβάτες μας.”

Έπειτα, ακολούθησε η παρουσίαση των επίσημων χρωμάτων, με τον Marc να είναι αρκετά χαλαρός και καθόλου αγχωμένος, συγκριτικά με τον αδερφό του, την ώρα που εμφανίστηκαν. Ωστόσο, σαν σωστός μεγάλος αδερφός, ο Marc ξεκίνησε να μιλά στον αδερφό του προσπαθώντας να τον χαλαρώσει. Μετά τις φωτογραφίες, ακολούθησαν και οι ερωτήσεις στους αναβάτες. Για το πώς αισθάνεται που ξαναβρίσκεται στην Ινδονησία και στην παρουσίαση της ομάδας ο Marc Marquez είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω πως η παρουσίαση της ομάδας στη Jakarta είναι πολύ σημαντική, καθώς στην Ινδονησία υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που μας υποστηρίζουν.” Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό φέτος ανέφερε: “Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να μας κερδίσουν. Ωστόσο, δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε να εξελιχθούμε για να κερδίσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Το 2019 ήταν μια πολύ καλή σεζόν και φέτος θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανεβούμε επίπεδο!”

Από την άλλη, οι ερωτήσεις στο μικρό αδερφό του Marc εστίαζαν περισσότερο στο πώς αισθάνεται που θα κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP με τα χρώματα του HRC. “Το να έρχομαι απ’ τη Moto2 κατευθείαν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαρίστηση. Θα βάλω τα δυνατά μου να προσφέρω το καλύτερο στην ομάδα,” είπε ο Alex Marquez. Στόχος του για το 2020 φυσικά είναι να στεφθεί Rookie of the Year, ωστόσο επικεντρώνεται στο να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία πριν τον αγώνα στο Qatar. Από εκεί και έπειτα προσβλέπει στο να βελτιώνεται καθημερινά και να είναι πιο ανταγωνιστικός μέσα στην πίστα.

Ετικέτες

MotoGP, Barcelona 850 Test: Ο Bulega ταχύτερος των αναβατών δοκιμών

Γύρισε στην Catalunya ταχύτερα από τον ρεκόρ γύρου σε αγώνα του Pedro Acosta
bulega
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Η ιδιωτική δοκιμή του MotoGP που έγινε στην πίστα Barcelona-Catalunya δεν αφορούσε τους αναβάτες του πρωταθλήματος, ούτε τις μοτοσυκλέτες τους. Δεν δημοσιεύτηκαν αποτελέσματα, δεν βγήκαν φωτογραφίες και οι χρόνοι των λιγοστών αναβατών που έδωσαν το παρών αρχίζουν τώρα να διαρρέουν μέσω του διεθνούς Τύπου.

Ο λόγος για το τεστ που έγινε στη Βαρκελώνη με παρόντες μόνο αναβάτες δοκιμών των εργοστασίων: Nicolo Bulega για τη Ducati, Dani Pedrosa για την KTM, Takaaki Nakagami για τη Honda και Lorenzo Savadori για την Aprilia.

Οι χρόνοι τους είχαν ως εξής:

Nicolo Bulega - 1:39.232

Dani Pedrosa - 1:39.998

Takaaki Nakagami - 1:40.058

Lorenzo Savadori - 1:40.172

Ο Bulega ήταν ο ταχύτερος όλων, γεγονός που πιθανότατα δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας του πρωτοτύπου της Ducati να φαντάζει πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά επίσης ενδέχεται να επηρεάζεται και από το γεγονός πως η ιταλική ομάδα έχει στις τάξεις της έναν ενεργό και φορμαρισμένο αθλητή που σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ετοιμότητας από τους τρεις βετεράνους δοκιμαστές των άλλων εργοστασίων.

Ενδεικτικά, ο χρόνος του Bulega απέχει περίπου 1,7 δευτερόλεπτα από το ρεκόρ πίστας που κατέχει ο Alex Marquez από το 2025 με 1:37.536. Ομολογουμένως οι χρόνοι δεν είναι συγκρίσιμοι, καθώς μιλάμε για χρόνο που επιτεύχθηκε σε κατατακτήριες δοκιμές (qualifying) με μαλακά λάστιχα και από έναν πιο έμπειρο αναβάτη σε μια διαδικασία time attack στην οποία δεδομένα πήρε ρίσκα για τον ταχύτερο χρόνο σε έναν γύρο.

Αν όμως τον αντιπαραβάλλουμε με γυρολόγια αγώνα, τότε ο χρόνος αυτός είναι ταχύτερος και από το απόλυτο ρεκόρ σε αγώνα του Pedro Acosta (1:39.664, το 2024) και από τον καλύτερο γύρο του φετινού νικητή του Grand Prix της Καταλονίας, Raul Fernandez (1:39.852).

Αυτή ήταν η τελευταία δοκιμή του MotoGP πριν την καλοκαιρινή διακοπή.