Η επίσημη παρουσίαση της Repsol Honda για το 2020!

Έτοιμοι οι αναβάτες για νέες προκλήσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/2/2020

Η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda πραγματοποιήθηκε στην Jakarta της Ινδονησίας, καθώς η χώρα αποτελεί μια απ’ τις πιο σημαντικές αγορές για την Big-H, όπως τόνισε ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata. Πριν παρουσιαστούν οι αναβάτες και οι RC213V με τα νέα τους χρώματα, η Honda είχε δημιουργήσει ένα video αφιερωμένο στις επιτυχίες της περσινής σεζόν. Το 2019, ο Marc Marquez κατάφερε όχι μόνο να στεφθεί πρωταθλητής για έκτη φορά στα MotoGP αλλά και να προσφέρει στην Honda τον τίτλο των κατασκευαστών και της ομάδας, με τον Lorenzo να συνεισφέρει μόλις τρεις βαθμούς σε αυτό το επίτευγμα…

Ο κ. Kuwata, με την χαρακτηριστική προφορά που έχουν οι Ιάπωνες όταν μιλούν αγγλικά, σχολίασε και την ανάρρωση του Marquez, που ξεκίνησε το χειμώνα μετά το χειρουργείο του στο δεξί ώμο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλευση του αδερφού του, Alex Marquez, στην ομάδα. Η τελευταία φορά που η Honda αποφάσισε να φέρει να έναν rookie στην εργοστασιακή της ομάδα ήταν το 2013, με τον ερχομό του Marc Marquez. “Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Alex, το 2014 όταν συμμετείχε στη Moto3, και τότε είχε κερδίσει το πρωτάθλημα”, είπε ο κ. Kuwata. “Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη, διότι ο Alex χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο να προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα, στα δεδομένα της κατηγορίας και να γνωρίσει την ομάδα. Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας έχουν δουλέψει σκληρά στο να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους αναβάτες μας.”

Έπειτα, ακολούθησε η παρουσίαση των επίσημων χρωμάτων, με τον Marc να είναι αρκετά χαλαρός και καθόλου αγχωμένος, συγκριτικά με τον αδερφό του, την ώρα που εμφανίστηκαν. Ωστόσο, σαν σωστός μεγάλος αδερφός, ο Marc ξεκίνησε να μιλά στον αδερφό του προσπαθώντας να τον χαλαρώσει. Μετά τις φωτογραφίες, ακολούθησαν και οι ερωτήσεις στους αναβάτες. Για το πώς αισθάνεται που ξαναβρίσκεται στην Ινδονησία και στην παρουσίαση της ομάδας ο Marc Marquez είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω πως η παρουσίαση της ομάδας στη Jakarta είναι πολύ σημαντική, καθώς στην Ινδονησία υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που μας υποστηρίζουν.” Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό φέτος ανέφερε: “Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να μας κερδίσουν. Ωστόσο, δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε να εξελιχθούμε για να κερδίσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Το 2019 ήταν μια πολύ καλή σεζόν και φέτος θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανεβούμε επίπεδο!”

Από την άλλη, οι ερωτήσεις στο μικρό αδερφό του Marc εστίαζαν περισσότερο στο πώς αισθάνεται που θα κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP με τα χρώματα του HRC. “Το να έρχομαι απ’ τη Moto2 κατευθείαν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαρίστηση. Θα βάλω τα δυνατά μου να προσφέρω το καλύτερο στην ομάδα,” είπε ο Alex Marquez. Στόχος του για το 2020 φυσικά είναι να στεφθεί Rookie of the Year, ωστόσο επικεντρώνεται στο να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία πριν τον αγώνα στο Qatar. Από εκεί και έπειτα προσβλέπει στο να βελτιώνεται καθημερινά και να είναι πιο ανταγωνιστικός μέσα στην πίστα.

Ετικέτες

Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές

Επιστροφή φόρου άνω των 22.000.000 ευρώ για τον Ισπανό αναβάτη
motomag Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

Ο γνωστός Ισπανός πρώην αγωνιζόμενος του MotoGP και νυν δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing, από το 2006 ερευνάται για θέματα φοροδιαφυγής από τις ισπανικές αρχές που όλα αυτά τα χρόνια  προσπαθούσαν να αποδείξουν πως ο Dani Pedrosa είναι κάτοικος Ισπανίας και ως εκ τούτου έπρεπε να πληρώνει βαριά φορολογία. Ο Pedrosa όμως, από το 2006 είχε μετακομίσει στο Λονδίνο ενώ στη συνέχεια επέλεξε ως τόπο διαμονής την Ελβετία όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την υπόθεση, οι ημέρες που θα πρέπει να βρίσκεται κάποιος στην ισπανική χώρα αν έχει δηλωμένη άλλη φορολογική κατοικία θα πρέπει να είναι μέχρι 183 το πολύ, ειδάλλως αν αυτός τις ξεπεράσει θεωρείται κάτοικος Ισπανίας. Τώρα, η υπόθεση του Dani Pedrosa η οποία απασχολεί όλα αυτά τα χρόνια τις ισπανικές αρχές φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη ο δικηγόρος του Pedrosa David Gil Fernández. "Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το τέταρτο τμήμα του Δικαστηρίου Διοικητικών Διαφορών της Audiencia Nacional (Εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο) κοινοποίησε απόφαση που κάνει δεκτή την έφεση της διοικητικής διαφοράς που υπέβαλε ο Dani Pedrosa κατά της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος για τα έτη 2005 και 2006, όταν εκείνος ζούσε στο Λονδίνο. Παρόλο που η απόφαση μπορεί ακόμη να προσβληθεί με έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, η Υπηρεσία Εσόδων θα πρέπει να επιστρέψει στον ενδιαφερόμενο 2.418.373,20 ευρώ συν τους σχετικούς τόκους, αλλά και να του καταβάλλουν τα δικαστικά του έξοδα! Αυτή η απόφαση είναι το τέλος μιας μακράς διαδρομής κατά την οποία η Υπηρεσία Εσόδων είδε πώς κάθε προσπάθεια να αποδείξει την κατοικία του Pedrosa στην Ισπανία δεν μπόρεσε να τελεσφορήσει.”

Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές

Ο δικηγόρος του Dani Pedrosa, David Gil Fernández ανέφερε επίσης όλες τις κινήσεις της Υπηρεσίας Εσόδων κατά του Ισπανού θρύλου του MotoGP, οι οποίες απορρίφθηκαν.

1. Εκκαθάριση του IRPF (προσωπικό εισόδημα) των ετών 2008 και 2009 καθώς και της σχετικής κύρωσης, που ακυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 14 Φεβρουαρίου 2019.

2. Διακανονισμός για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2011 έως το 2014 συν το σχετικό πρόστιμο, που ακυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

3. Διακανονισμός για τον φόρο περιουσίας του 2013 και του 2014, συν τις σχετικές ποινές, που ακυρώνεται από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

Όλες αυτές οι διαδικασίες, κατά των οποίων δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα προσφυγής, κατέληξαν με την καταδίκη της Υπηρεσίας Εσόδων. Ως εκ τούτου αυτή καλείται να επιστρέψει άνω των 22.000.000 ευρώ πέραν της καταβολής των σχετικών τόκων υπερημερίας που κατέβαλε ο Pedrosa όλα αυτά τα χρόνια στο ισπανικό κράτος.

Ο David Gil Fernández ανέφερε και τα όσα είπε ο πελάτης του μετά το αίσιο τέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης: "Ο Dani Pedrosa είναι πολύ ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είπε ψέματα για τη φορολογική του κατοικία, όπως ισχυρίστηκε η εφορία. Ωστόσο, ο Pedrosa θυμάται επίσης με πικρία πολύ δυσάρεστα επεισόδια, όταν το όνομά του δημοσιεύθηκε άδικα στον κατάλογο των φορολογικών παραβατών το 2015 και το 2016, οπότε χρειάστηκε να υπομείνει κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις, ή όταν πράκτορες της Υπηρεσίας Τελωνειακής Επιτήρησης παρενόχλησαν το οικογενειακό του περιβάλλον, αναγκάζοντας τον να υποβάλει επίσημη καταγγελία στο συμβούλιο υπεράσπισης φορολογουμένων της Υπηρεσίας Εσόδων."

Ετικέτες