Η επίσημη παρουσίαση της Repsol Honda για το 2020!

Έτοιμοι οι αναβάτες για νέες προκλήσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/2/2020

Η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda πραγματοποιήθηκε στην Jakarta της Ινδονησίας, καθώς η χώρα αποτελεί μια απ’ τις πιο σημαντικές αγορές για την Big-H, όπως τόνισε ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata. Πριν παρουσιαστούν οι αναβάτες και οι RC213V με τα νέα τους χρώματα, η Honda είχε δημιουργήσει ένα video αφιερωμένο στις επιτυχίες της περσινής σεζόν. Το 2019, ο Marc Marquez κατάφερε όχι μόνο να στεφθεί πρωταθλητής για έκτη φορά στα MotoGP αλλά και να προσφέρει στην Honda τον τίτλο των κατασκευαστών και της ομάδας, με τον Lorenzo να συνεισφέρει μόλις τρεις βαθμούς σε αυτό το επίτευγμα…

Ο κ. Kuwata, με την χαρακτηριστική προφορά που έχουν οι Ιάπωνες όταν μιλούν αγγλικά, σχολίασε και την ανάρρωση του Marquez, που ξεκίνησε το χειμώνα μετά το χειρουργείο του στο δεξί ώμο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλευση του αδερφού του, Alex Marquez, στην ομάδα. Η τελευταία φορά που η Honda αποφάσισε να φέρει να έναν rookie στην εργοστασιακή της ομάδα ήταν το 2013, με τον ερχομό του Marc Marquez. “Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Alex, το 2014 όταν συμμετείχε στη Moto3, και τότε είχε κερδίσει το πρωτάθλημα”, είπε ο κ. Kuwata. “Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη, διότι ο Alex χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο να προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα, στα δεδομένα της κατηγορίας και να γνωρίσει την ομάδα. Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας έχουν δουλέψει σκληρά στο να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους αναβάτες μας.”

Έπειτα, ακολούθησε η παρουσίαση των επίσημων χρωμάτων, με τον Marc να είναι αρκετά χαλαρός και καθόλου αγχωμένος, συγκριτικά με τον αδερφό του, την ώρα που εμφανίστηκαν. Ωστόσο, σαν σωστός μεγάλος αδερφός, ο Marc ξεκίνησε να μιλά στον αδερφό του προσπαθώντας να τον χαλαρώσει. Μετά τις φωτογραφίες, ακολούθησαν και οι ερωτήσεις στους αναβάτες. Για το πώς αισθάνεται που ξαναβρίσκεται στην Ινδονησία και στην παρουσίαση της ομάδας ο Marc Marquez είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω πως η παρουσίαση της ομάδας στη Jakarta είναι πολύ σημαντική, καθώς στην Ινδονησία υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που μας υποστηρίζουν.” Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό φέτος ανέφερε: “Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να μας κερδίσουν. Ωστόσο, δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε να εξελιχθούμε για να κερδίσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Το 2019 ήταν μια πολύ καλή σεζόν και φέτος θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανεβούμε επίπεδο!”

Από την άλλη, οι ερωτήσεις στο μικρό αδερφό του Marc εστίαζαν περισσότερο στο πώς αισθάνεται που θα κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP με τα χρώματα του HRC. “Το να έρχομαι απ’ τη Moto2 κατευθείαν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαρίστηση. Θα βάλω τα δυνατά μου να προσφέρω το καλύτερο στην ομάδα,” είπε ο Alex Marquez. Στόχος του για το 2020 φυσικά είναι να στεφθεί Rookie of the Year, ωστόσο επικεντρώνεται στο να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία πριν τον αγώνα στο Qatar. Από εκεί και έπειτα προσβλέπει στο να βελτιώνεται καθημερινά και να είναι πιο ανταγωνιστικός μέσα στην πίστα.

Ετικέτες

MotoGP: Η Trackhouse δημοσίευσε αγγελία αναζητώντας αναβάτη!

“Παρέχεται πλήρης ιατρική κάλυψη. Θα τη χρειαστείς…”
trackhouse
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/8/2026

Η αμερικανική ομάδα Trackhouse Racing έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Raul Fernandez, ενώ για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της θεωρείται σχεδόν σίγουρος ο Enea Bastianini. Μόνο που ο Ιταλός - που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί - ίσως πρέπει να αναθεωρήσει τη σιγουριά που περιβάλλει τη μετακίνησή του στη δορυφορική ομάδα της Aprilia, μιας και αυτή μόλις κοινοποίησε δημόσια αγγελία για πρόσληψη αναβάτη!

Η αγγελία αναγράφει αυτολεξεί:

Τοποθεσία: Παγκόσμια – το ημερολόγιο αποφασίζει, όχι εσύ

Κατασκευαστής: Aprilia Factory Programme

Είδος εργασίας: Πλήρης απασχόληση, βασισμένη στην απόδοση (ανανέωση εξαρτώμενη από αποτελέσματα)

Σχετικά με μας:

Η SuperFile Trackhouse MotoGP Team αγωνίζεται με εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτες της Aprilia στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος, παρέα με τον Raúl Fernández. Εκτιμάμε την ταχύτητα, την ακρίβεια και την υγιή σχέση με το ρίσκο.

Τι θα κάνεις:

  • Θα οδηγείς μοτοσυκλέτα σε ταχύτητες άνω των 350 km/h, ιδανικά κοιτώντας προς τα μπροστά
  • Θα μεταφράζεις 45 λεπτά ελεγχόμενου χάους σε ήρεμες τεχνικές πληροφορίες για τους μηχανικούς
  • Θα χειρίζεσαι συνεντεύξεις Τύπου και χορηγικές υποχρεώσεις με εμφανή συγκρότηση
  • Θα διατηρείς μια σχέση σεβασμού και ενίοτε πολεμική με τις αμμοαγίδες
  • Θα φοράς δερμάτινα στη δουλειά. Κάθε μέρα. Μη διαπραγματεύσιμος όρος.

Τι ψάχνουμε:

  • Επιβεβαιωμένη ικανότητα σε Moto2, Moto3 ή σε υπόπτως ανταγωνιστικές τοπικές διοργανώσεις κάρτ
  • Αντανακλαστικά πιο γρήγορα από τη συνειδητή σκέψη
  • Άνεση τόσο σε ενημέρωση στην αίθουσα data room όσο και σε ανάκριση στην αίθουσα Τύπου
  • Καρδιακό ρυθμό που ο προσωπικός σου γιατρός θα θέλει να αναλύσετε
  • Άριστη γνώση Αγγλικών, βασική γνώση στη γλώσσα της απολογίας (τα Ιταλικά θεωρούνται σημαντικό προτέρημα)
  • Διάθεση για ρίσκο και μηδενική διάθεση να τερματίζεις εκτός βαθμών.

Καλό θα ήταν να έχεις:

  • Αγωνιστικό αριθμό με τον οποίο να συνδέεσαι παραλόγως στενά
  • Χαρακτηριστικό πανηγυρισμό που δεν επιβαρύνει τον καλό σου καρπό (δεξιό, αριστερό αναλόγως)
  • Ισχυρές, ανεξάρτητες απόψεις για τον αριθμό διαθέσιμων ελαστικών.

Αμοιβή και Προνόμια:

  • Ανταγωνιστικός μισθός, αντιστρόφως ανάλογος της συχνότητας επίσκεψης στις αμμοπαγίδες
  • Πλήρης ιατρική κάλυψη. Θα τη χρειαστείς
  • Μοτοσυκλέτα της ομάδας (επιστροφές δεν γίνονται δεκτές και ούτως ή άλλως είναι αδύνατες)
  • Αμέτρητα μπάνια σε πάγο, φυσιοθεραπείες και ελαφρύς υπαρξιακός τρόμος.
  • Σαμπάνια τις Κυριακές, υπό όρους.

Στείλε το βιογραφικό σου: [email protected]

Η αγγελία δείχνει σοβαρή, αλλά προφανώς πρέπει να είναι κάποιου είδους αστείο, μιας και ένα πράγμα που σίγουρα δεν λείπει από την Trackhouse είναι η προσφορά αναβατών. Η Aprilia έχει πείσει πια πως έχει το καλύτερο πακέτο στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα παρατηρούμε το παράδοξο συχνότατα οι δύο RS-GP της Trackhouse να πηγαίνουν καλύτερα από τις εργοστασιακές!

Με κάμποσους έμπειρους αναβάτες να μένουν εκτός ρόστερ MotoGP και ορδές νέων ταλαντούχων να περιμένουν τη σειρά τους από τις μικρότερες κατηγορίες, το μόνο σίγουρο είναι πως μια ομάδα σαν την Trackhouse δεν χρειάζεται να ψάξει για να βρει αναβάτη. Απεναντίας, χρειάζεται ένα πολύ καλό και ψαγμένο ξεσκαρτάρισμα για να διαλέξει τον καλύτερο από τους πολλούς που χτυπούν την πόρτα της.

Κάπου εδώ λοιπόν αναρωτιόμαστε για το εν λόγω αστειάκι. Είναι όντως μια πλακίτσα, έτσι για να γελάσουμε λιγάκι, ή μήπως βαρούν οι καμπάνες για τον Enea Bastianini, που θεωρείται κλεισμένος για τη θέση δίπλα στον Fernandez;