Η επίσημη παρουσίαση της Repsol Honda για το 2020!

Έτοιμοι οι αναβάτες για νέες προκλήσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/2/2020

Η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda πραγματοποιήθηκε στην Jakarta της Ινδονησίας, καθώς η χώρα αποτελεί μια απ’ τις πιο σημαντικές αγορές για την Big-H, όπως τόνισε ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata. Πριν παρουσιαστούν οι αναβάτες και οι RC213V με τα νέα τους χρώματα, η Honda είχε δημιουργήσει ένα video αφιερωμένο στις επιτυχίες της περσινής σεζόν. Το 2019, ο Marc Marquez κατάφερε όχι μόνο να στεφθεί πρωταθλητής για έκτη φορά στα MotoGP αλλά και να προσφέρει στην Honda τον τίτλο των κατασκευαστών και της ομάδας, με τον Lorenzo να συνεισφέρει μόλις τρεις βαθμούς σε αυτό το επίτευγμα…

Ο κ. Kuwata, με την χαρακτηριστική προφορά που έχουν οι Ιάπωνες όταν μιλούν αγγλικά, σχολίασε και την ανάρρωση του Marquez, που ξεκίνησε το χειμώνα μετά το χειρουργείο του στο δεξί ώμο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλευση του αδερφού του, Alex Marquez, στην ομάδα. Η τελευταία φορά που η Honda αποφάσισε να φέρει να έναν rookie στην εργοστασιακή της ομάδα ήταν το 2013, με τον ερχομό του Marc Marquez. “Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Alex, το 2014 όταν συμμετείχε στη Moto3, και τότε είχε κερδίσει το πρωτάθλημα”, είπε ο κ. Kuwata. “Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη, διότι ο Alex χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο να προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα, στα δεδομένα της κατηγορίας και να γνωρίσει την ομάδα. Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας έχουν δουλέψει σκληρά στο να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους αναβάτες μας.”

Έπειτα, ακολούθησε η παρουσίαση των επίσημων χρωμάτων, με τον Marc να είναι αρκετά χαλαρός και καθόλου αγχωμένος, συγκριτικά με τον αδερφό του, την ώρα που εμφανίστηκαν. Ωστόσο, σαν σωστός μεγάλος αδερφός, ο Marc ξεκίνησε να μιλά στον αδερφό του προσπαθώντας να τον χαλαρώσει. Μετά τις φωτογραφίες, ακολούθησαν και οι ερωτήσεις στους αναβάτες. Για το πώς αισθάνεται που ξαναβρίσκεται στην Ινδονησία και στην παρουσίαση της ομάδας ο Marc Marquez είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω πως η παρουσίαση της ομάδας στη Jakarta είναι πολύ σημαντική, καθώς στην Ινδονησία υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που μας υποστηρίζουν.” Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό φέτος ανέφερε: “Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να μας κερδίσουν. Ωστόσο, δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε να εξελιχθούμε για να κερδίσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Το 2019 ήταν μια πολύ καλή σεζόν και φέτος θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανεβούμε επίπεδο!”

Από την άλλη, οι ερωτήσεις στο μικρό αδερφό του Marc εστίαζαν περισσότερο στο πώς αισθάνεται που θα κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP με τα χρώματα του HRC. “Το να έρχομαι απ’ τη Moto2 κατευθείαν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαρίστηση. Θα βάλω τα δυνατά μου να προσφέρω το καλύτερο στην ομάδα,” είπε ο Alex Marquez. Στόχος του για το 2020 φυσικά είναι να στεφθεί Rookie of the Year, ωστόσο επικεντρώνεται στο να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία πριν τον αγώνα στο Qatar. Από εκεί και έπειτα προσβλέπει στο να βελτιώνεται καθημερινά και να είναι πιο ανταγωνιστικός μέσα στην πίστα.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Takaaki Nakagami επιστρέφει ως wildcard στο Motegi

Θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της πατρίδας του στο Grand Prix της Ιαπωνίας
Nakagami
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Honda Racing Corporation επιβεβαίωσε ότι ο Takaaki Nakagami θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ως wildcard συμμετοχή στον 16ο γύρο του MotoGP, για το Grand Prix της Ιαπωνίας στο Mobility Resort Motegi.

Ο 34χρονος Ιάπωνας, που από το 2025 έχει αναλάβει τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης της HRC, θα βρεθεί ξανά στην εκκίνηση ενός Grand Prix μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, σε μια συμμετοχή που συνδυάζει την αγωνιστική παρουσία με τη συλλογή δεδομένων υπό πραγματικές συνθήκες.

Ο Nakagami ξεκίνησε την πορεία του στους αγώνες κατακτώντας το πρωτάθλημα GP125 του All Japan Road Race Championship σε ηλικία μόλις 14 ετών, πριν μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στη Moto2 πέτυχε δύο νίκες, ενώ το 2018 ανέβηκε στα MotoGP, όπου παρέμεινε για επτά συνεχόμενες σεζόν έως το τέλος του 2024.

Nakagami

Από την περασμένη χρονιά αποτελεί βασικό μέλος του προγράμματος εξέλιξης της Honda και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δοκιμές της RC213V, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας ενόψει των επόμενων ετών.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Αυτός ο αγώνας αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις δοκιμές υπό πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες. Το να αγωνίζομαι μπροστά στους Ιάπωνες φιλάθλους, στον εντός έδρας αγώνα μου, κάνει αυτή την περίσταση ακόμη πιο ξεχωριστή," δήλωσε ο Nakagami.

Το Grand Prix Ιαπωνίας θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στην πίστα Mobility Resort Motegi, με τον Nakagami να ενισχύει την παρουσία της HRC ως wildcard συμμετοχή και να συμβάλλει στη συνέχιση της εξέλιξης της RC213V μέσα σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Nakagami