Η επίσημη παρουσίαση της Repsol Honda για το 2020!

Έτοιμοι οι αναβάτες για νέες προκλήσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/2/2020

Η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda πραγματοποιήθηκε στην Jakarta της Ινδονησίας, καθώς η χώρα αποτελεί μια απ’ τις πιο σημαντικές αγορές για την Big-H, όπως τόνισε ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata. Πριν παρουσιαστούν οι αναβάτες και οι RC213V με τα νέα τους χρώματα, η Honda είχε δημιουργήσει ένα video αφιερωμένο στις επιτυχίες της περσινής σεζόν. Το 2019, ο Marc Marquez κατάφερε όχι μόνο να στεφθεί πρωταθλητής για έκτη φορά στα MotoGP αλλά και να προσφέρει στην Honda τον τίτλο των κατασκευαστών και της ομάδας, με τον Lorenzo να συνεισφέρει μόλις τρεις βαθμούς σε αυτό το επίτευγμα…

Ο κ. Kuwata, με την χαρακτηριστική προφορά που έχουν οι Ιάπωνες όταν μιλούν αγγλικά, σχολίασε και την ανάρρωση του Marquez, που ξεκίνησε το χειμώνα μετά το χειρουργείο του στο δεξί ώμο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλευση του αδερφού του, Alex Marquez, στην ομάδα. Η τελευταία φορά που η Honda αποφάσισε να φέρει να έναν rookie στην εργοστασιακή της ομάδα ήταν το 2013, με τον ερχομό του Marc Marquez. “Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Alex, το 2014 όταν συμμετείχε στη Moto3, και τότε είχε κερδίσει το πρωτάθλημα”, είπε ο κ. Kuwata. “Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη, διότι ο Alex χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο να προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα, στα δεδομένα της κατηγορίας και να γνωρίσει την ομάδα. Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας έχουν δουλέψει σκληρά στο να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους αναβάτες μας.”

Έπειτα, ακολούθησε η παρουσίαση των επίσημων χρωμάτων, με τον Marc να είναι αρκετά χαλαρός και καθόλου αγχωμένος, συγκριτικά με τον αδερφό του, την ώρα που εμφανίστηκαν. Ωστόσο, σαν σωστός μεγάλος αδερφός, ο Marc ξεκίνησε να μιλά στον αδερφό του προσπαθώντας να τον χαλαρώσει. Μετά τις φωτογραφίες, ακολούθησαν και οι ερωτήσεις στους αναβάτες. Για το πώς αισθάνεται που ξαναβρίσκεται στην Ινδονησία και στην παρουσίαση της ομάδας ο Marc Marquez είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω πως η παρουσίαση της ομάδας στη Jakarta είναι πολύ σημαντική, καθώς στην Ινδονησία υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που μας υποστηρίζουν.” Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό φέτος ανέφερε: “Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να μας κερδίσουν. Ωστόσο, δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε να εξελιχθούμε για να κερδίσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Το 2019 ήταν μια πολύ καλή σεζόν και φέτος θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανεβούμε επίπεδο!”

Από την άλλη, οι ερωτήσεις στο μικρό αδερφό του Marc εστίαζαν περισσότερο στο πώς αισθάνεται που θα κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP με τα χρώματα του HRC. “Το να έρχομαι απ’ τη Moto2 κατευθείαν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαρίστηση. Θα βάλω τα δυνατά μου να προσφέρω το καλύτερο στην ομάδα,” είπε ο Alex Marquez. Στόχος του για το 2020 φυσικά είναι να στεφθεί Rookie of the Year, ωστόσο επικεντρώνεται στο να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία πριν τον αγώνα στο Qatar. Από εκεί και έπειτα προσβλέπει στο να βελτιώνεται καθημερινά και να είναι πιο ανταγωνιστικός μέσα στην πίστα.

Ετικέτες

MotoGP, Misano Practice: Πρώτος ο Marco Bezzecchi με δεύτερο τον Marc Marquez

Εκτός Q2 οι Pecco Bagnaia και Raul Fernandez, στη δεκάδα ο Pol Espargaro!
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2026

Ο Marco Bezzecchi πήρε το “πάνω χέρι” έναντι του Marc Marquez και ηγήθηκε των δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Misano, μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του.

Ο Ιταλός ανέτρεψε την κατάσταση του FP1, όπου ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alex Marquez, στην τέταρτη ο Fabio di Giannantonio, ενώ την έκπληξη έκανε ο Franco Morbidelli που ήρθε πέμπτος!

Pedro Acosta, Luca Marini και Johann Zarco έκλεισαν την πρώτη οκτάδα και επίσης την πρόκριση για το Q2 πήραν και οι Pol Espargaro και Jorge Martin.

Από το Q1 πρέπει να περάσουν οι Raul Fernandez, Fermin Aldeguer, Joan Mir, Fabio Quartararo, Diogo Moreira και Francesco Bagnaia.

Απογοητευτική ήταν η παρουσία όλων των Yamaha, με καλύτερη θέση τη 16η που πήρε ο Quartararo.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

01:30.144

2

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

01:30.247

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.329

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.385

5

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.415

6

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.488

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

01:30.640

8

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

01:30.654

9

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

01:30.674

10

Jorge Martin

Aprilia Racing

01:30.690

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

01:30.704

12

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

01:30.716

13

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.758

14

Joan Mir

Honda HRC Castrol

01:30.859

15

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.943

16

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.178

17

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

01:31.263

18

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.281

19

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

01:31.459

20

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:31.567

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:32.071