Η EXTREME TRACKDAYS εγκαινιάζει την νέα σεζόν - Δελτίου Τύπου

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/8/2016

Δελτίο Τύπου:

 

Η EXTREME TRACKDAYS ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η θερινή περίοδος παύσης λειτουργίας του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων έληξε και η EXTREME TRACKDAYS εγκαινιάζει το φθινόπωρο με μία ολοήμερη εκδήλωσή την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

 

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : 10.00-20.00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ : 8.30-11.00

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : ΑΡΧΑΡΙΟΙ-ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ-ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

Διάρκεια παραμονής κάθε κατηγορίας στην πίστα 20΄ λεπτά ανά ώρα.

Η κάθε κατηγορία θα επισκεφτεί την πίστα τουλάχιστον εννέα φορές.

Ισχυρή θα είναι η παρουσία της Dunlop με τον Νίκο Περιστερά και την ομάδα του να είναι εκεί και να προσφέρουν πλήρες σέρβις ελαστικών, πώληση σε προνομιακές τιμές και πολύ χρήσιμες συμβουλές ως προς την επιλογή της κατάλληλης γόμμας για τις συνθήκες του οδοστρώματος , τις πιέσεις και να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα από τον τρόπο φθοράς τους.

Ο Κώστας Σκαφίδας θα διεξάγει ως συνήθως τον τεχνικό έλεγχο των μοτοσυκλετών όλων των συμμετεχόντων, θα προσφέρει συμβουλές για την σωστή ρύθμιση των αναρτήσεων ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη και μαζί με την ομάδα του θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει επιτόπου υλικά τριβής και να διεξάγει μικροεπισκευές σε περίπτωση πτώσης.

Σε περίπτωση ακινητοποίησης της μοτοσυκλέτας υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της στον χώρο επιλογής του συμμετέχοντα.

Για όσους δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ολόσωμων δερμάτινων φορμών, μποτών και γαντιών σε ποικίλα μεγέθη.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην κατηγορία των Αρχαρίων στην διάθεση των οποίων θα υπάρχουν δύο πλοηγοί για επίλυση οδηγικών αποριών, επίβλεψη του τρόπου κίνησής τους στην πίστα με γνώμονα πάντα τον τομέα της ασφάλειας. Για τον ίδιο σκοπό θα διεξαχθεί υποχρεωτικό στην παρακολούθησή του σεμινάριο κανόνων ασφαλείας στην πίστα αλλά και βασικών αρχών οδήγησης.

Την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η IGF Productions που θα καταγράψει την δράση στην πίστα αλλά και τις στιγμές ξεκούρασης στα πιτς. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα της καταγραφής της δράσης του κάθε συμμετέχοντα στην πίστα από τις κάμερες δράσης της Nilox που είναι τοποθετημένες στις μοτοσυκλέτες των πλοηγών κατόπιν συννενόησης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα 6972233094, στείλτε mail στο [email protected] ή κατεβάστε την εφαρμογή για συσκευές Android από εδώ και δηλώστε συμμετοχή με το πάτημα ενός κουμπιού. 

MotoGP: Τίτλοι με δύο κατασκευαστές - Ο Marc Marquez σε ένα ακόμη κλειστό κλαμπ εκλεκτών

Ο M.Marquez και άλλοι 5 έχουν κερδίσει πρωτάθλημα στην κορυφαία κατηγορία με διαφορετικούς κατασκευαστές
Marquez Two manufacturers
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/12/2025

Ο Πρωταθλητής του 2025 έγινε μέλος μιας ακόμη μικρής λίστας, εκείνων που κατέκτησαν τίτλους MotoGP με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η ιστορία του #93 είναι πλέον θρύλος. Ο συνδυασμός αγωνιστικής ιδιοφυΐας, αντοχής απέναντι σε σοβαρούς τραυματισμούς και ακατάβλητης θέλησης τον έφερε ξανά στην κορυφή. Και μαζί με αυτήν την επική επιστροφή, ήρθαν και σημαντικά στατιστικά ορόσημα.

Ένα από τα κατορθώματα του Marquez το 2025 ήταν ότι έγινε ο πιο πρόσφατος αναβάτης, και ένας από τους ελάχιστους στην ιστορία, που κατακτά τίτλους με δύο κατασκευαστές. Ο Geoff Duke ήταν ο πρώτος που το πέτυχε, με τις Norton και Gilera. Ακολούθησε ο Giacomo Agostini, που μετά την κυριαρχία του με την MV Agusta πήρε τίτλο και με Yamaha το 1975.

Πιο πρόσφατα, ο Eddie Lawson κατέκτησε διαδοχικούς τίτλους το 1988 και 1989 με Yamaha και Honda. Ο Valentino Rossi συνέχισε την παράδοση, κερδίζοντας τρεις σερί τίτλους (2001-2003) με Honda πριν κάνει το ιστορικό πέρασμα στη Yamaha το 2004.

Ο Rossi, ο Stoner και η εποχή της αλλαγής

Ο Rossi επανέφερε τη Yamaha στους τίτλους το 2004 και 2005, πριν ο Nicky Hayden και ο Casey Stoner διακόψουν την κυριαρχία του. Ο Stoner, ειδικά, έγραψε το δικό του κεφάλαιο, πρώτα με την Ducati το 2007 και έπειτα με τη Honda το 2011, όπου κέρδισε 10 από τα 17 Grand Prix της χρονιάς.

Η πρόωρη αποχώρηση του Stoner άνοιξε τον δρόμο για την άφιξη ενός εκρηκτικού ταλέντου στη Repsol Honda. Το όνομα ήταν Marc Marquez.

Η αυτοκρατορία του Marquez και η πτώση

Ακολούθησαν έξι τίτλοι: 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019. Ο Marquez ήταν ασταμάτητος, μέχρι τη μοιραία πτώση στη Jerez. Τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στο δεξί βραχίονα, αμέτρητες πτώσεις, στιγμές που η ιδέα της απόσυρσης έμοιαζε πολύ κοντά

Η αναγέννηση με Ducati

Τότε ήρθε η μεγάλη αλλαγή. Το πέρασμα στην Ducati αναζωπύρωσε τον μύθο του Marquez. Μετά την πρώτη νίκη του σε 1043 ημέρες με τα χρώματα της Gresini, ακολούθησε μια εκπληκτική πρώτη χρονιά με την εργοστασιακή Ducati. Ο τίτλος του 2025 κερδήθηκε στην Ιαπωνία με πέντε αγώνες να απομένουν.

Με αυτόν τον τίτλο, ο Marquez μπήκε στο πάνθεον αναβατών όπως οι Stoner, Rossi, Lawson, Agostini και Duke, που κατέκτησαν τίτλους με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές. Ένα επίτευγμα που έχει το δικό του ειδικό βάρος και είναι κάτι που το έχουν καταφέρει μόνο μια χούφτα ανθρώπων στην κορυφαία κατηγορία.

Μια ακόμη περιπέτεια τραυματισμού ήρθε στην Ινδονησία πριν το τέλος της σεζόν, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο Marquez θα επιστρέψει για την ερχόμενη σεζόν που θα έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον πρώτα από όλα για να δούμε αν ο Καταλανός εξακολουθεί να έχει το ίδιο ισχυρό κίνητρο έπειτα από την τιτάνια και μακροχρόνια προσπάθεια που κατέβαλλε για να επιστρέψει. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δείχνει πάντως ότι έχει ακόμα πολλά να γράψει στο δικό του κεφάλαιο της ιστορίας του MotoGP.