Η Honda επιτρέπει στον Marc Marquez να οδηγήσει την GP23 στο τεστ της Valencia, η Yamaha απαγορεύει στον Razgatlioglu να οδηγήσει την M 1000 RR στη Jerez

Καλά τα βίντεο του αποχαιρετισμού των εταιρειών για τους πιλότους που φεύγουν, αλλά οι πράξεις Honda και Yamaha διαφέρουν παρασάγγας
motomag Πράσινο φως από την Honda να οδηγήσει την GP23 στη Valencia, STOP της Yamaha στον Razgatlioglu να οδηγήσει την BMW M1000RR στη Jerez
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/10/2023

Στις 28 Νοεμβρίου, ο Marquez θα οδηγήσει -με την άδεια της Honda- την Ducati GP23 στο test της Valencia, όμως από την άλλη η Yamaha βάζει εμπόδια στον Razgatlioglu, μην επιτρέποντας του να οδηγήσει την BMW M1000RR στο test της Jerez, στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Τα τελευταία χρόνια οι αγωνιστικές ομάδες δίνουν το πράσινο φως στους αναβάτες που παίρνουν μεταγραφή σε άλλον κατασκευαστή να συμμετάσχουν στα post-season test με την επόμενη τους ομάδα, ακόμα κι όταν οι πιλότοι έχουν ακόμη συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Παρολαυτά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, ούτε όλοι έχουν την ίδια άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί στα επερχόμενα test στους θεσμούς MotoGP και WSBK που είναι προγραμματισμένα για τον Νοέμβριο του 2023.

Από τη μία η Honda η οποία χάνει το "πρώτο της βιολί", τον Marc Marquez, ο οποίος από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Gresini. Το HRC δείχνοντας μεγαλοψυχία και έχοντας καλή πίστη, θα δώσει το ελεύθερο στον Ισπανό να δοκιμάσει για πρώτη φορά την Ducati GP23 στο τεστ το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου στη Valencia, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα του δεσμού εταιρειίας-αναβάτη, με μια κίνηση που εμπνέει σεβασμό. Από την άλλη τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα στην περίπτωση του Toprak Razgatlioglu και της Yamaha στο WSBK. Ο Τούρκος αναβάτης ο οποίος την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της BMW, ενημερώθηκε από τη Yamaha πως δεν θα του επιτραπεί να δοκιμάσει στο διήμερο τεστ του WSBK που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου στη Jerez, την BMW M 1000 RR με την οποία θα αγωνίζεται το 2024, καθώς ο Toprak έχει συμβόλαιο με την ιαπωνική εταιρεία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Μεγάλη η αντίθεση στις παραπάνω κινήσεις των αγωνιστικών τμημάτων των δυο ιαπωνικών εργοστασίων σε MotoGP και WSBK, με τον Marquez να δηλώνει χαρούμενος με την απόφαση της μέχρι πρότινος ομάδα του, με τον Razgatlioglu να δηλώνει πως θα πάει σπίτι του να ξεκουραστεί καθώς δεν έχει καμία όρεξη να βλέπει όλους τους υπόλοιπους να πραγματοποιούν δοκιμές, κι ο ίδιος να μην μπορεί να συμμετάσχει στο τεστ.

Ετικέτες

MotoGP - Οι υπεύθυνοι του GP της Ινδίας διαψεύδουν τα περί ακύρωσης του γύρου

"Δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna"
motomagMotoGP – Στον αέρα το GP της Ινδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/5/2024

Αν και αρχικά οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήθελαν να έχει ήδη αποφασιστεί η ακύρωση του γύρου της Ινδίας, οι υπεύθυνοι της Buddh International Circuit δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο, με τις πληρωμές να αναμένεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Σε επεισόδιο για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση “Ινδικό GP”, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει φήμες θέλουν την 20η Μαΐου ως την ημέρα που η Dorna θα ανακοινώσει επίσημα την ακύρωση του γύρου στην πίστα Buddh. Τώρα, όμως, οι Ινδοί υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του GP βγαίνουν στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fairstreet Sports, της διοργανώτριας εταιρείας, υπάρχει λόγος για τις οικονομικές εκκρεμότητες. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου -ημέρα εθνικών εκλογών για την χώρα- υπάρχει ο “Πρότυπος Κώδικας Δεοντολογίας” που αφορά περιορισμών δαπανών του δημόσιου χρήματος, με στόχο την διασφάλιση ενός καθαρού εκλογικού αποτελέσματος. Άπαξ και αρθεί το εν λόγω περιοριστικό πλαίσιο, όλες οι εκκρεμείς συναλλαγές θα ολοκληρωθούν, με την Dorna να έχει λάβει έγγραφη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Ο γύρος της Ινδίας για το 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 20-22 Σεπτεμβρίου, επομένως υπάρχει χρόνος ακόμα. Από την άλλη το ντεμπούτο του Καζακστάν μεταφέρθηκε στις 14-16 Ιουνίου, λόγω καιρικών συνθηκών, προτού τελικά αναβληθεί για “αργότερα μέσα στην σεζόν”. Για την ώρα η Dorna δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, επομένως μέχρι να δούμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς σταματά η αλήθεια και πού ξεκινάει η παραφιλολογία.

Ετικέτες