Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η Honda ερευνά την αξιοπιστία του Marquez!

Υπόνοιες ότι δεν έχει πει την αλήθεια στην Honda ο Marc…

Στη καθιερωμένη, Σαββατιάτικη, ιντερνετική εκπομπή του Carlo Pernat για λογαριασμό του GPOne, μιας από τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των paddock των MotoGP σε ό,τι αφορά την ιντριγκαδόρικη διάθεσή του, ειπώθηκε μαζί με τους συνομιλητές του -Paolo Scalera και Matteo Aglio- ότι η Honda διερευνά την αξιοπιστία του Marc Marquez σε ό,τι αφορά την δικαιολογία που έδωσε για το σπάσιμο της μεταλλικής πλάκας στο χέρι του. Να θυμίσουμε ότι αυτό ήταν η αιτία που οδηγήθηκε σε άλλο ένα χειρουργείο και στη συνέχεια δημιουργήθηκε λοίμωξη, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την σεζόν του 2020, ενώ ήδη ακούγονται φήμες ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και για την σεζόν του 2021.

Ο Pernat ισχυρίστηκε ότι η Honda δεν ερευνά την ορθότητα της απόφασης των γιατρών, αλλά το κατά πόσο είπε αλήθεια ο Marquez, ότι δηλαδή η μεταλλική πλάκα έσπασε στην προσπάθειά του να ανοίξει μια πόρτα… Η Honda, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Pernat, πιστεύει ότι ο Marquez προπονήθηκε κρυφά με μοτοσυκλέτα εν αγνοία της, και θέλησε να καλύψει το ατόπημά του ρίχνοντας αλλού το φταίξιμο.

Όπως και να έχει πάντως, η όλη κατάσταση έχει ζημιώσει αρκετά την Honda, τόσο οικονομικά όσο και στην εικόνα της, με το 2020 να αποτελεί μία από τις πιο "μαύρες" σεζόν της στην κορυφαία κατηγορία. Είναι πολύ πιθανό, σύντομα το HRC να ζητήσει αντιστάθμισμα γι' αυτή τη "χασούρα, ενδεχομένως απαιτώντας την επέκταση του συμβολαίου του Marquez για άλλα δύο χρόνια, χωρίς κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.