Η Honda ερευνά την αξιοπιστία του Marquez!

Υπόνοιες ότι δεν έχει πει την αλήθεια στην Honda ο Marc…
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/2/2021

Στη καθιερωμένη, Σαββατιάτικη, ιντερνετική εκπομπή του Carlo Pernat για λογαριασμό του GPOne, μιας από τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των paddock των MotoGP σε ό,τι αφορά την ιντριγκαδόρικη διάθεσή του, ειπώθηκε μαζί με τους συνομιλητές του -Paolo Scalera και Matteo Aglio- ότι η Honda διερευνά την αξιοπιστία του Marc Marquez σε ό,τι αφορά την δικαιολογία που έδωσε για το σπάσιμο της μεταλλικής πλάκας στο χέρι του. Να θυμίσουμε ότι αυτό ήταν η αιτία που οδηγήθηκε σε άλλο ένα χειρουργείο και στη συνέχεια δημιουργήθηκε λοίμωξη, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την σεζόν του 2020, ενώ ήδη ακούγονται φήμες ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και για την σεζόν του 2021.

Ο Pernat ισχυρίστηκε ότι η Honda δεν ερευνά την ορθότητα της απόφασης των γιατρών, αλλά το κατά πόσο είπε αλήθεια ο Marquez, ότι δηλαδή η μεταλλική πλάκα έσπασε στην προσπάθειά του να ανοίξει μια πόρτα… Η Honda, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Pernat, πιστεύει ότι ο Marquez προπονήθηκε κρυφά με μοτοσυκλέτα εν αγνοία της, και θέλησε να καλύψει το ατόπημά του ρίχνοντας αλλού το φταίξιμο.

Όπως και να έχει πάντως, η όλη κατάσταση έχει ζημιώσει αρκετά την Honda, τόσο οικονομικά όσο και στην εικόνα της, με το 2020 να αποτελεί μία από τις πιο "μαύρες" σεζόν της στην κορυφαία κατηγορία. Είναι πολύ πιθανό, σύντομα το HRC να ζητήσει αντιστάθμισμα γι' αυτή τη "χασούρα, ενδεχομένως απαιτώντας την επέκταση του συμβολαίου του Marquez για άλλα δύο χρόνια, χωρίς κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

MotoGP-Pedro Acosta: Χειρουργείο στο δεξί χέρι έκανε ο Ισπανός

Στον πήχη για να λύσει το πρόβλημα του “arm pump” που τον ταλαιπωρούσε
Pedro Acosta χειρουργείο
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/5/2025

Ο Pedro Acosta χειρουργήθηκε για τη θεραπεία του “χρόνιου συνδρόμου διαμερίσματος” στο δεξί του αντιβράχιο έπειτα από τις δοκιμές του MotoGP στη Jerez, και αναμένεται να επιστρέψει για το γαλλικό GP, όπως επιβεβαίωσε η ομάδα του αναβάτη Red Bull KTM.

Ο 20χρονος εργοστασιακός αναβάτης της KTM, ο οποίος σημείωσε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές της περασμένης δευτέρας στη Jerez, παρά μια μικρή πτώση το πρωί, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση το βράδυ της Τρίτης (6 Μαΐου).

“Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε απόψε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του αντιβράχιο για τη θεραπεία του χρόνιου συνδρόμου διαμερίσματος” (πιο γνωστού ως “arm pump”), ανακοίνωσε η KTM. O εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για 24 ώρες και αναμένεται να επιστρέψει για το Γαλλικό Grand Prix, εφόσον δοθεί και η έγκριση από το ιατρικό team -λογικά δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Ο Acosta, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δέκατη θέση της βαθμολογίας του MotoGP, έχει αντιμετωπίσει μια δύσκολη αρχή στη σεζόν του 2025, όπως και οι περισσότεροι αναβάτες της KTM, εξαιτίας προβλημάτων κραδασμών και συνολικού χειρισμού των μοτοσυκλετών τους. Ζητήματα που τον οδήγησαν να επιστρέψει στη περσινή μοτοσυκλέτα του 2024 στο Grand Prix του Qatar .

Red Bull KTM - Pedro Acosta


Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 και Moto2 κατέγραψε την καλύτερη φετινή του επίδοση την Κυριακή στη Jerez με την έβδομη θέση, αν και στην περσινή του σεζόν ως rookie είχε ήδη τρεις παρουσίες στο βάθρο μέχρι το ίδιο σημείο.

Το σύνδρομο διαμερίσματος στο αντιβράχιο (πήχης), γνωστό και ως arm pump, εμφανίζεται όταν η επαναλαμβανόμενη φυσική καταπόνηση και η υπετροφία που δημιουργείται στον μυ περιορίζει τη ροή αίματος, προκαλώντας πόνους, απώλεια δύναμης αλλά και αίσθησης.

Είναι ένα συχνό πρόβλημα στο MotoGP, κυρίως εξαιτίας των ακραίων δυνάμεων που δέχονται οι αναβάτες κατά το έντονο φρενάρισμα. Αγωνιζόμενοι με τις βαρύτερες μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας -σε σχέση με τις μικρότερες- και έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα φορτία και δυνάμεις οι περισσότεροι αναβάτες του MotoGP έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μία φορά σε επέμβαση για arm pump.

Το δεξί αντιβράχιο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς εκτελεί ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς τόσο στο γκάζι όσο και στο εμπρός φρένο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Acosta υποβάλλεται σε εγχείρηση -φαινόταν ότι ήθελε να την αποφύγει με κάθε τρόπο- και μέχρι τώρα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με συντηρητικά (φυσιοθεραπεία αλλά και διαφορετικά γάντια που δοκίμαζε, κάτι που τελικά δεν απέδωσε καρπούς.

Το γαλλικό Grand Prix στο Le Mans θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Le Mans μεταξύ 9 και 11 Μαΐου.