Η Honda ερευνά την αξιοπιστία του Marquez!

Υπόνοιες ότι δεν έχει πει την αλήθεια στην Honda ο Marc…
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/2/2021

Στη καθιερωμένη, Σαββατιάτικη, ιντερνετική εκπομπή του Carlo Pernat για λογαριασμό του GPOne, μιας από τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των paddock των MotoGP σε ό,τι αφορά την ιντριγκαδόρικη διάθεσή του, ειπώθηκε μαζί με τους συνομιλητές του -Paolo Scalera και Matteo Aglio- ότι η Honda διερευνά την αξιοπιστία του Marc Marquez σε ό,τι αφορά την δικαιολογία που έδωσε για το σπάσιμο της μεταλλικής πλάκας στο χέρι του. Να θυμίσουμε ότι αυτό ήταν η αιτία που οδηγήθηκε σε άλλο ένα χειρουργείο και στη συνέχεια δημιουργήθηκε λοίμωξη, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την σεζόν του 2020, ενώ ήδη ακούγονται φήμες ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και για την σεζόν του 2021.

Ο Pernat ισχυρίστηκε ότι η Honda δεν ερευνά την ορθότητα της απόφασης των γιατρών, αλλά το κατά πόσο είπε αλήθεια ο Marquez, ότι δηλαδή η μεταλλική πλάκα έσπασε στην προσπάθειά του να ανοίξει μια πόρτα… Η Honda, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Pernat, πιστεύει ότι ο Marquez προπονήθηκε κρυφά με μοτοσυκλέτα εν αγνοία της, και θέλησε να καλύψει το ατόπημά του ρίχνοντας αλλού το φταίξιμο.

Όπως και να έχει πάντως, η όλη κατάσταση έχει ζημιώσει αρκετά την Honda, τόσο οικονομικά όσο και στην εικόνα της, με το 2020 να αποτελεί μία από τις πιο "μαύρες" σεζόν της στην κορυφαία κατηγορία. Είναι πολύ πιθανό, σύντομα το HRC να ζητήσει αντιστάθμισμα γι' αυτή τη "χασούρα, ενδεχομένως απαιτώντας την επέκταση του συμβολαίου του Marquez για άλλα δύο χρόνια, χωρίς κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Jorge Martín: Τα παίζει όλα για όλα και ταξιδεύει στη Μαλαισία - Παρά το κάταγμα στο χέρι

Μέρα με τη μέρα θα αξιολογείται η κατάστασή του - 1ος στόχος να ξεκινήσει στις FP1
Jorge Martín
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Παρά το κάταγμα στο χέρι που υπέστη κατά την πτώση του στο αγώνα Sprint του αυστραλιανού GP, ο Ισπανός θα ταξιδέψει μέχρι τη Μαλαισία για τον επόμενο αγώνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing.

Οι τελευταία γύροι του MotoGP είναι σχεδόν συνεχόμενοι, αφού μεταξύ 23 Οκτώβρη και 29 Νοέμβρη λαμβάνουν χώρα 5 σύντομοι αγώνες Sprint και 5 κανονικοί αγώνες που θα διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία και θα αναδείξουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2026. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα διεξάγεται ο 19ος γύρος στην Μαλαισία και ο Jorge Martín, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί να έχει πιθανότητες να τον κερδίσει, ειδικά μετά την ακύρωση του κυρίως αγώνα στην Αυστραλία λόγω κακοκαιρίας, η οποία μείωσε σημαντικά τις απώλειες που θα είχε σε βαθμούς.

Τους δύο κύριους διεκδικητές Marc Marquez και Jorge Martín χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί, όμως ο Jorge Martín φέρει πλέον και έναν σημαντικό τραυματισμό, αφού έπεσε στον αγώνα Sprint, και υπέστη κάταγμα στην κεφαλή της κερκίδας του δεξιού του χεριού. Το κάταγμα δεν είναι πλήρες και οι ιατρικές εξετάσεις του Ισπανού δείχνουν ότι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Όμως έφερε στην επιφάνεια και έναν παλιότερο τραυματισμό στην ίδια περιοχή που δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο του Martín. Βέβαια, ο τραυματισμός αυτός δεν δείχνει να πτοεί τον Μαδριλένο, ο οποίος θα ταξιδέψει κανονικά στη Μαλαισία. Εκεί θα εκτιμηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.

Ο Ισπανός αναβάτης αναμένει την άφιξη του έμπιστου φυσιοθεραπευτή του, Aitor Tomas, στη Μαλαισία, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάστασή του, ενώ και ο Dr Angel Charte, ιατρικός διευθυντής του MotoGP, θα κάνει επίσης ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι ο Martín θα είναι έτοιμος να συμμετέχει στη FP1 την Παρασκευή το πρωί.

“Λαμβάνω τη θεραπεία που χρειάζομαι για να αναρρώσω από τον τραυματισμό και να φτάσω στη Sepang στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Πρέπει να αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Martin που δείχνει έτοιμος για όλα, αφού τόσο αυτός όσο και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν προσπαθήσει έστω να αγωνιστεί στη Μαλαισία, ο M.Marquez θα βάλει για τα καλά πλώρη για τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και τον 8ο στη μεγάλη κατηγορία.