Η κατάρα των MotoGP

Και ο Miller με σπασμένο πόδι
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2017

Φαίνεται πως η κατάρα που έχει πέσει πάνω στα MotoGP και τους αναβάτες τους δεν έχει τελειωμό. Μετά τους Crutchlow και Rossi, άλλος ένας αναβάτης τραυματίστηκε σε προπόνηση εκτός αγώνα και θα βρεθεί στο κρεβάτι του πόνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jack Miller της Marc VDS Honda θα χάσει τον επόμενο αγώνα στο Motegi, καθώς θα χειρουργηθεί για να μπει λάμα στην κνήμη του, την οποία έσπασε ενώ οδηγούσε… trial κοντά στο σπίτι του στην Ανδόρα. Ο Αυστραλός έπεσε με μικρή ταχύτητα μεν, αλλά κατάφερε να σπάσει το δεξί του πόδι, θυμίζοντας πολύ το πρόσφατο ατύχημα του Valentino Rossi κατά την διάρκεια προπόνησης με enduro. O Ιταλός κατάφερε να επιστρέψει μετά από τρεις εβδομάδες, οπότε και ο Miller ισχυρίζεται ότι θα μπορέσει να είναι ξανά πάνω στην μοτοσυκλέτα του μετά από αντίστοιχο διάστημα, για το GP της πατρίδας του στο Phillip Island.

"Προφανώς είμαι απογοητευμένος και νευριασμένος που θα χάσω το ιαπωνικό GP εξαιτίας τραυματισμού σε προπόνηση, ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν καν πτώση!", δήλωσε ο Miller. "Έβαλα το πόδι μου κάτω όταν έχασα την πρόσφυση του μπροστινού. Εννιά στις δέκα φορές θα τελείωνε εκεί το θέμα, ειδικά με τόσο χαμηλές ταχύτητες, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να πιάστηκε το πόδι μου σε κάτι και κατέληξα με σπασμένη κνήμη."

Το σπάσιμο σταθεροποιήθηκε με μια λάμα και οκτώ βίδες, ενώ ο Michael Bartholomy, το αφεντικό της ομάδας, είπε πως η νεαρή ηλικία του Miller θα βοηθήσει στην γρήγορη ανάρρωση. Στόχος είναι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, να επιστρέψει στο grand prix της Αυστραλίας, με τις προγνώσεις των γιατρών να συναινούν γι' αυτό.

Ετικέτες

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την 1η Απριλίου, με τον Taichi Honda αγωνιστικό διευθυντή του Rally Dakar να παίρνει την θέση του
motomag Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/2/2024

Η αναδιάρθρωση της Honda στο MotoGP η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζεται. Νέο “θύμα” της αγωνιστικής ύφεσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την ιαπωνική ομάδα έπεσε ο γενικός διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, ο οποίος θα μεταφερθεί στον τομέα των αυτοκινήτων της Honda.

Η φράση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του HRC όσον αφορά το MotoGP. Οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια ελέω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας -η Honda πέρυσι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα- πραγματοποιούν μία αναδιάρθρωση η οποία όπως βλέπουμε δεν έχει τέλος.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Αναμφίβολα η φυγή του Marc Marquez προς την Gresini Racing και την Ducati έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επισπευσθούν οι αποφάσεις όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του MotoGP, ενώ τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του γενικού διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata τα πράγματα δείχνουν πως ολοένα γίνονται και πιο σύνθετα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως το 2023 αποχώρησε στο Ιαπωνικό Grand Prix ο Shinichi Kokubu, τεχνικός διευθυντής της Honda στο MotoGP με τον Shin Sato να παίρνει την θέση του και τον χειμώνα η Honda αποφάσισε να μεταφέρει τον τεχνικό διευθυντή Takeo Yokoyama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκιο, με τον Ken Kawauchi να αναλαμβάνει την θέση του τότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα της Honda θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Ο Tetsuhiro Kuwata ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Marc Marquez στη Honda θα διατηρήσει τον ρόλο του έως και την 1η Απριλίου -τότε ξεκινά στην Ιαπωνία το νέο έτος των εταιρικών ημερολογίων- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Taichi Honda, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τo project του Rally Dakar το οποίο κέρδισε η Honda με αναβάτη τον Ricky Brabec.

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται πως η επικείμενη εσωτερική μετακόμιση του Tetsuhiro Kuwata στο τμήμα αυτοκινήτων της Honda είναι μέσα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία στο τμήμα του MotoGP. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα όσα είδαμε στο τελευταίο τεστ στο Qatar όπου οι Joan Mir και Luca Marini πάλευαν να κάνουν την RC213V ανταγωνιστική με τους δυο τους να μένουν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων τότε έρχονται δύσκολες μέρες και για τα υπόλοιπα μέλη του HRC.

Honda

Ετικέτες