Φαίνεται πως η κατάρα που έχει πέσει πάνω στα MotoGP και τους αναβάτες τους δεν έχει τελειωμό. Μετά τους Crutchlow και Rossi, άλλος ένας αναβάτης τραυματίστηκε σε προπόνηση εκτός αγώνα και θα βρεθεί στο κρεβάτι του πόνου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Jack Miller της Marc VDS Honda θα χάσει τον επόμενο αγώνα στο Motegi, καθώς θα χειρουργηθεί για να μπει λάμα στην κνήμη του, την οποία έσπασε ενώ οδηγούσε… trial κοντά στο σπίτι του στην Ανδόρα. Ο Αυστραλός έπεσε με μικρή ταχύτητα μεν, αλλά κατάφερε να σπάσει το δεξί του πόδι, θυμίζοντας πολύ το πρόσφατο ατύχημα του Valentino Rossi κατά την διάρκεια προπόνησης με enduro. O Ιταλός κατάφερε να επιστρέψει μετά από τρεις εβδομάδες, οπότε και ο Miller ισχυρίζεται ότι θα μπορέσει να είναι ξανά πάνω στην μοτοσυκλέτα του μετά από αντίστοιχο διάστημα, για το GP της πατρίδας του στο Phillip Island.
"Προφανώς είμαι απογοητευμένος και νευριασμένος που θα χάσω το ιαπωνικό GP εξαιτίας τραυματισμού σε προπόνηση, ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν καν πτώση!", δήλωσε ο Miller. "Έβαλα το πόδι μου κάτω όταν έχασα την πρόσφυση του μπροστινού. Εννιά στις δέκα φορές θα τελείωνε εκεί το θέμα, ειδικά με τόσο χαμηλές ταχύτητες, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να πιάστηκε το πόδι μου σε κάτι και κατέληξα με σπασμένη κνήμη."
Το σπάσιμο σταθεροποιήθηκε με μια λάμα και οκτώ βίδες, ενώ ο Michael Bartholomy, το αφεντικό της ομάδας, είπε πως η νεαρή ηλικία του Miller θα βοηθήσει στην γρήγορη ανάρρωση. Στόχος είναι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, να επιστρέψει στο grand prix της Αυστραλίας, με τις προγνώσεις των γιατρών να συναινούν γι' αυτό.
MotoGP Βραζιλία: Στην Τρίπολη θα ήταν καλύτερα! Διαλυόταν η πίστα σε κάθε γύρο!
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
23/3/2026
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είδαν οι τρεις πρώτοι της μεγάλης κατηγορίας στην χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, που είδε δύο Apriliaστο βάθρο. Έναν πόθο που εκπληρώνεται με ακριβώς έναν χρόνο καθυστέρηση!
Με την χαρά της επιτυχίας και με το γεγονός πως εκεί μπροστά που γυρνούσαν, δεν είχαν το πρόσθετο πρόβλημα των υπολοίπων, είναι φυσιολογικό που ήταν οι μόνοι που δεν έδωσαν έκταση στο πρόβλημα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα έκοβε πόντους από τον άθλο και την επιτυχία, που μόλις είχαν σημειώσει.
Όλοι οι υπόλοιποι όμως, χωρίς καμία εξαίρεση, τόνισαν το πρόβλημα και ευχήθηκαν να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αγωνιστούν σε τέτοιες συνθήκες.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους ενώ ειδικά στην Moto3 δύο άσχημα highsidesαποδίδονται αποκλειστικά στην κατάσταση της πίστας και ευτυχώς δεν συνοδεύτηκαν και από τραυματισμό.
Φυσικό επίσης να πέφτουν οι προβολείς στην δήλωση του MarcMarquezμετά τον αγώνα, όταν απέδωσε το γλίστρημα που είχε και έδωσε την θέση στον DiGiannantonioπου μόλις είχε κερδίσει, στην κατάσταση της πίστας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαιτίας της πίστας έχασε την θέση στο βάθρο.
Το δίπολο που πολλές φορές παρατηρείται, από… δίποδα που βρίσκονται και στην αρθρογραφία όχι μόνο στα σχόλια, κάτι που αναγάγει το ζήτημα σε κάτι πιο σοβαρό και επικίνδυνο, θέλουν να απομονώσουν την δήλωση MarcMarquezγια να πουν πως ψάχνει δικαιολογία. Παίζουν το κοινό τους ταΐζοντάς το ίντριγκα, παίρνοντας την μία στιγμή το μέρος της μίας παράταξης και έπειτα της άλλης ενώ ταυτόχρονα επικαλούνται την δημοσιογραφία, φυσικά μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει και εδώ, πολύ απλά γιατί η ίντριγκα φέρνει το πολυπόθητο κλικ για το οποίο δεν σταματούν να παρακαλούν ως «υποστήριξη». Έχουμε εδώ δύο διαφορετικές εικόνες, από αναβάτες που αποδίδονται σε διαφορετικές παρατάξεις με τον Martinστη μέση. Από την μία πλευρά η VR46 και το πουλέν της και από την άλλη ο MarcMarquez. Δεν χρειάζεται καμία αντιπαράθεση όμως, ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα χειροπιαστό, κυριολεκτικά σκύβεις και πιάνεις την άσφαλτο που διαλύεται στο χέρι σου. Τόσο χειροπιαστό! Ο Bezzecchiείναι φυσιολογικό να μην το έχει αντιμετωπίσει στον ίδιο βαθμό καθώς είχε και τον καλύτερο ρυθμό, γυρνούσε και εμπρός μόνος του, ανενόχλητος.
Ούτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας δεν βλέπεις αυτή την εικόνα!
Ο Martinείπε πως όσο κάθισε πίσω από τις δύο Ducati, δεχόταν πετροπόλεμο, κάτι που ευτυχώς γλίτωσε αρκετά γρήγορα.
Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Αυτή ήταν η χειρότερη εικόνα των MotoGPκαι χρεώνεται πλήρως στην νέα διοίκηση η οποία ήξερε το ζήτημα από πριν. Δεν ρίσκαρε μόνο τον ίδιο τον αγώνα, φτάνοντας πολύ κοντά στην ματαίωσή του, όπως είδαμε από την τρύπα που άνοιξε μέσα στην άσφαλτο το Σάββατο, πριν τον Sprint, αλλά και με την ασφάλεια των αγωνιζόμενων. Ιδιαίτερα στις μικρότερες μάλιστα κατηγορίες και κυρίως στην Moto3, που με τα δικά τους ελαστικά οι συνθήκες καθιστούσαν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Ο αγώνας στην Βραζιλία θα μπορούσε να γίνει στο τέλος της χρονιάς, ώστε να προλάβει να στρωθεί η πίστα ή από το νέο έτος, όταν και σίγουρα θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες, μιας και είναι προγραμματισμένο, να πέσει νέα άσφαλτος!
Αν πήγαινε όμως στο τέλος της χρονιάς, τα MotoGPθα είχαν ένα σημαντικό πρόσθετο έξοδο για τα Cargoαεροπλάνα που μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ενώ το κοινό της Λ.Αμερικής που μπορεί να δώσει σημαντικά έσοδα τόσο από την φυσική του παρουσία, όσο και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ήταν ακριβώς εκείνο το κερασάκι που έκανε τους διοργανωτές να κλείσουν τα μάτια σε αυτό που έβλεπαν και τα αυτιά στις συμβουλές που άκουγαν.
Ο Bezzecchiωστόσο το έθεσε σωστά, αν αφήσεις τα παραπάνω και το δεις ως ένα πρόβλημα που το έχεις ξαφνικά και παλεύεις να βρεις την λύση. Υπό αυτό το πρίσμα οι διοργανωτές κινήθηκαν ταχύτατα και έδωσαν λύση παλεύοντας να μπαλώσουν την κατάσταση. Θα ήταν ηρωική αντιμετώπιση, αν δεν είχαν βαδίσει εις γνώση τους πάνω στο πρόβλημα και ενώ υπήρχαν φωνές που το τόνιζαν ακόμη περισσότερο.
Έτσι φτάσαμε στην χειρότερη εικόνα των MotoGPτα τελευταία χρόνια και έτσι ξεκινά η νέα διοίκηση το έργο της, με κίτρινη κάρτα. Ούτε στην Ινδονησία, εκεί που τα MotoGPδιεξάγονται σε δημόσιο δρόμο, δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα πρόσφυσης, ασφάλειας και δυσκολίας μάλιστα για τους αναβάτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.
κανονικός πετροπόλεμος!
Κι ενώ στις μικρές κατηγορίες η πρόσφυση ήταν ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα, στην μεγάλη κατηγορία ο πετροπόλεμος σε όσους οδηγούσαν κοντά και πολλοί μαζί, όπως συνέβαινε εχθές από την πρώτη πεντάδα και πίσω, ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Περισσότεροι από τους μισούς αναβάτες απέκτησαν μώλωπες για ενθύμιο, που θα το θυμούνται για καιρό.