Η κατάρα των MotoGP

Και ο Miller με σπασμένο πόδι
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2017

Φαίνεται πως η κατάρα που έχει πέσει πάνω στα MotoGP και τους αναβάτες τους δεν έχει τελειωμό. Μετά τους Crutchlow και Rossi, άλλος ένας αναβάτης τραυματίστηκε σε προπόνηση εκτός αγώνα και θα βρεθεί στο κρεβάτι του πόνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jack Miller της Marc VDS Honda θα χάσει τον επόμενο αγώνα στο Motegi, καθώς θα χειρουργηθεί για να μπει λάμα στην κνήμη του, την οποία έσπασε ενώ οδηγούσε… trial κοντά στο σπίτι του στην Ανδόρα. Ο Αυστραλός έπεσε με μικρή ταχύτητα μεν, αλλά κατάφερε να σπάσει το δεξί του πόδι, θυμίζοντας πολύ το πρόσφατο ατύχημα του Valentino Rossi κατά την διάρκεια προπόνησης με enduro. O Ιταλός κατάφερε να επιστρέψει μετά από τρεις εβδομάδες, οπότε και ο Miller ισχυρίζεται ότι θα μπορέσει να είναι ξανά πάνω στην μοτοσυκλέτα του μετά από αντίστοιχο διάστημα, για το GP της πατρίδας του στο Phillip Island.

"Προφανώς είμαι απογοητευμένος και νευριασμένος που θα χάσω το ιαπωνικό GP εξαιτίας τραυματισμού σε προπόνηση, ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν καν πτώση!", δήλωσε ο Miller. "Έβαλα το πόδι μου κάτω όταν έχασα την πρόσφυση του μπροστινού. Εννιά στις δέκα φορές θα τελείωνε εκεί το θέμα, ειδικά με τόσο χαμηλές ταχύτητες, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να πιάστηκε το πόδι μου σε κάτι και κατέληξα με σπασμένη κνήμη."

Το σπάσιμο σταθεροποιήθηκε με μια λάμα και οκτώ βίδες, ενώ ο Michael Bartholomy, το αφεντικό της ομάδας, είπε πως η νεαρή ηλικία του Miller θα βοηθήσει στην γρήγορη ανάρρωση. Στόχος είναι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, να επιστρέψει στο grand prix της Αυστραλίας, με τις προγνώσεις των γιατρών να συναινούν γι' αυτό.

Ετικέτες

H Aprilia και ο 16χρονος Hank Vossberg σάρωσαν το αμερικανικό Twins Cup

Με 7 νίκες σε 12 αγώνες και 100% παρουσία στο βάθρο ο έφηβος Αμερικανός με την RS660 δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης
aprilia twins cup
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/8/2026

Το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου έγινε στην πίστα Virginia International Raceway ο 9ος αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος MotoAmerica, μέρος του οποίου είναι και το κύπελλο Twins Cup (με διπλούς αγώνες σε κάθε γύρο), στο οποίο μετέχουν μια στρατιά από Aprilia RS660, Suzuki GSX-8R και Yamaha R7.

Στο MotoAmerica απομένουν άλλοι δύο αγώνες ως το τέλος της φετινής σεζόν, ωστόσο η κατηγορία Twins θα μετάσχει μόνο στον τελευταίο στο New Jersey Motorsports Park (25-27/9), αλλά αυτό λίγη σημασία θα έχει για την κατάταξη του κυπέλου των δικύλινδρων.

aprilia hank vossberg

Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο, ονομάζεται Hank Vossberg και καβάλα σε μια Aprilia RS660 κατάφερε να διαλύσει τον ανταγωνισμό και να κατακτήσει το Κύπελλο του Twins Cup από τώρα.

Ο νεαρός από την πόλη De Pere της πολιτείας Wisconsin έχει γεννηθεί το 2010 και αυτή είναι μόλις η δεύτερη χρονιά του στο Twins Cup, μα η πρώτη πλήρης. Πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του στο MotoAmerica μετέχοντας στην κατηγορία Talent Cup, όπου πήρε πέντε νίκες και τερμάτισε τη σεζόν δεύτερος στην κατάταξη, ενώ έτρεξε και σε τέσσερις αγώνες των Twins, πριν αφοσιωθεί σε μια πλήρη χρονιά με την Aprilia RS660 της ομάδας Robem Engineering.

Μετρώντας 7 νίκες, 1 δεύτερη και 4 τρίτες θέσεις, ο Vossberg δεν απείχε από κανένα φετινό βάθρο και οδήγησε τη βαθμολογία από την αρχή ως το τέλος, κατακτώντας τον τίτλο με άνεση, έχοντας μπροστά του έναν ακόμη διπλό αγώνα, στον οποίο, “ο στόχος μου είναι απλώς να το διασκεδάσω,” όπως δήλωσε ο ίδιος.