Η Red Bull KTM Factory Racing με λιπαντικά Mobil στα MotoGP

Η ExxonMobil προμηθευτής της ΚΤΜ για τα επόμενα χρόνια
KTM - Mobil1 - MotoGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/1/2023

Η Mobil επιστρέφει στα MotoGP υπογράφοντας πολυετές σύμφωνο συνεργασίας με την KTM ως προμηθευτής τους σε λιπαντικά και καύσιμα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την δημιουργία εξατομικευμένων προϊόντων για τις ανάγκες της KTM ξεκινώντας από τα αγωνιστικά καύσιμα και έπειτα σε λιπαντικά κινητήρα και κιβωτίου, από αυτή κιόλας την σεζόν. Στόχος της Mobil είναι να δείξει στους μηχανικούς της ομάδας πως υπάρχει διαφορά με την δική της συνδρομή και έπειτα να αποδείξει πως αυτή η διαφορά πέρασε και στο γυρολόγιο με τους χρόνους να βελτιώνονται.

Η προμήθεια λιπαντικών και καυσίμων δεν είναι λοιπόν μία εύκολη χορηγία. Κομμάτι της συμφωνίας είναι πως μηχανικοί και χημικοί της ExxonMobil θα συνεργαστούν με τους ανθρώπους της KTM για την δημιουργία των εξατομικευμένων προϊόντων, τοποθετώντας την μεγάλη τους τεχνογνωσία προς όφελος της ομάδας. Από το 1915 η ExxonMobil χρησιμοποιεί τους αγώνες ως πεδίο εξέλιξης και στόχος είναι να θέσει αυτές τις υπηρεσίες της στην υπηρεσία των μηχανικών της KTM ενώ παράλληλα θα ακολουθήσουν και μία κοινή εξελικτική πορεία στον τομέα των καυσίμων.

Αυτή είναι και μία βασική παράμετρος της συγκεκριμένης συνεργασίας καθώς το επόμενο βήμα της συνεργασίας τους είναι να εξελίξουν τα αγωνιστικά καύσιμα για την σεζόν 2024 που θα πρέπει να υπακούν στις νέες προδιαγραφές και παράλληλα να συνθέτουν δείγματα για το επόμενο βήμα που θα έρθει το 2027.

Από εκείνη την χρονιά και μετά τα καύσιμα σε όλες τις κατηγορίες των MotoGP θα πρέπει να μην είναι ορυκτής προέλευσης στο 100% κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη, αλλά απαιτεί μακρά περίοδο προσαρμογής.

Η συνεργασία λοιπόν της Mobil με την KTM δεν είναι μία απλή χορηγία αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και εξελικτικό βήμα που είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η ExxonMobil επιστρέφει στα MotoGP και όχι απλά για να ικανοποιήσει τις επικοινωνιακές της ανάγκες.

MotoGP

Ο κος Rob Shearer, ExxonMobil Global Sponsorships & Motorsports Manager, είπε: «Αυτή είναι μία συναρπαστική νέα συνεργασία για το Mobil 1 και ανυπομονούμε να εξελίξουμε μία μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική σχέση με μία δυναμική, ξεχωριστή και καινοτόμα μάρκα όπως είναι η KTM. Ο ρόλος μας θα είναι να τους προμηθεύσουμε με προηγμένα καύσιμα και λιπαντικά και ελπίζουμε πως η Red Bull KTM θα μπορέσει να μας επιστρέψει νίκες αλλά και ένα πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι πως κερδισμένος από αυτό θα βγει ο καταναλωτής καθώς θα βελτιώνουμε και θα εξελίσσουμε τα προϊόντα με τα οποία προμηθεύουμε τα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Η σημερινή ανακοίνωσή μας, δείχνει επίσης την ηγετική θέση των λιπαντικών και της τεχνολογίας που διαθέτουμε. Με το άνοιγμα της σεζόν στην Πορτογαλία να πλησιάζει γοργά, ανυπομονούμε να εργαστούμε με την Red Bull KTM Factory Racing και τους φανταστικούς αναβάτες Brad Binder και Jack Miller με στόχο να βοηθήσουμε την ομάδα να βρει τον δρόμο για το πρώτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο κος Pit Beirer διευθυντής KTM Motorsport, τόνισε: «Αυτή η συνεργασία είναι σημαντική για εμάς για μία σειρά από λόγους. Η ExxonMobil είναι ένα μεγάλο όνομα στην βιομηχανία και στους αγώνες γενικά, με σημαντική παρουσία, και ξέρουμε πως μπορούμε να υπολογίζουμε στα προηγμένα λιπαντικά τους για την Red Bull KTM RC16. Έχουν μία παρόμοια φιλοσοφία με την δική μας, βάζοντας τον υψηλότερο στόχο και την καλύτερη δυνατή απόδοση, ενώ συμβαδίζουν με τους στόχους μας για το μέλλον, όπου θέλουμε να είμαστε κομμάτι της ιστορικής αλλαγής των MotoGP στα συνθετικά αγωνιστικά καύσιμα. Ανυπομονούμε να γίνουμε οι εκπρόσωποι των λιπαντικών Mobil στους αγώνες MotoGP».

 

Dani Pedrosa - Wildcard στο ισπανικό GP του 2023

Η καλύτερη ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη του KTM RC16
Dani Pedrosa Jerez wildcard
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing και θρύλος της προηγούμενης γενιάς αγωνιζόμενων του MotoGP, Dani Pedrosa, πρόκειται να λάβει μέρος στο ισπανικό GP του 2023!

Ο Ισπανός αναβάτης θα αγωνιστεί ξανά, στην πίστα της Jerez τον ερχόμενο Απρίλιο, για τον τέταρτο γύρο της σεζόν MotoGP του 2023.

Έχοντας στο ενεργητικό του 31 νίκες σε αγώνες MotoGP, ο Pedrosa θα αγωνιστεί καβάλα στο KTM RC16 για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στο Red Bull Ring το 2021, όπου κατάφερε να τερματίσει 10ος, παίρνοντας και βαθμούς.

Ο άλλοτε αναβάτης του HRC Pedrosa είναι μέλος της ομάδας δοκιμαστών της ΚΤΜ από το 2019, και δίπλα στον Mika Kallio είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει πιο πολύ από όλους στην εξέλιξη της “πορτοκαλί” μοτοσυκλέτας, και στην κατάκτηση βάθρων και νικών για τους εργοστασιακούς πιλότους της εταιρείας.

Ο βραχύσωμος αναβάτης έχει κερδίσει 4 φορές το GP της Jerez, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο του ισπανικού αγώνα συνολικά 9 φορές. Για αυτή τη συμμετοχή του θα μοιραστεί το γκαράζ με τους Brad Binder & Jack Miller.

Αυτή θα είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Pedrosa να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του RC16, σε περιβάλλον αγώνα.

Ετικέτες