Η Red Bull KTM Factory Racing με λιπαντικά Mobil στα MotoGP

Η ExxonMobil προμηθευτής της ΚΤΜ για τα επόμενα χρόνια
KTM - Mobil1 - MotoGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/1/2023

Η Mobil επιστρέφει στα MotoGP υπογράφοντας πολυετές σύμφωνο συνεργασίας με την KTM ως προμηθευτής τους σε λιπαντικά και καύσιμα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την δημιουργία εξατομικευμένων προϊόντων για τις ανάγκες της KTM ξεκινώντας από τα αγωνιστικά καύσιμα και έπειτα σε λιπαντικά κινητήρα και κιβωτίου, από αυτή κιόλας την σεζόν. Στόχος της Mobil είναι να δείξει στους μηχανικούς της ομάδας πως υπάρχει διαφορά με την δική της συνδρομή και έπειτα να αποδείξει πως αυτή η διαφορά πέρασε και στο γυρολόγιο με τους χρόνους να βελτιώνονται.

Η προμήθεια λιπαντικών και καυσίμων δεν είναι λοιπόν μία εύκολη χορηγία. Κομμάτι της συμφωνίας είναι πως μηχανικοί και χημικοί της ExxonMobil θα συνεργαστούν με τους ανθρώπους της KTM για την δημιουργία των εξατομικευμένων προϊόντων, τοποθετώντας την μεγάλη τους τεχνογνωσία προς όφελος της ομάδας. Από το 1915 η ExxonMobil χρησιμοποιεί τους αγώνες ως πεδίο εξέλιξης και στόχος είναι να θέσει αυτές τις υπηρεσίες της στην υπηρεσία των μηχανικών της KTM ενώ παράλληλα θα ακολουθήσουν και μία κοινή εξελικτική πορεία στον τομέα των καυσίμων.

Αυτή είναι και μία βασική παράμετρος της συγκεκριμένης συνεργασίας καθώς το επόμενο βήμα της συνεργασίας τους είναι να εξελίξουν τα αγωνιστικά καύσιμα για την σεζόν 2024 που θα πρέπει να υπακούν στις νέες προδιαγραφές και παράλληλα να συνθέτουν δείγματα για το επόμενο βήμα που θα έρθει το 2027.

Από εκείνη την χρονιά και μετά τα καύσιμα σε όλες τις κατηγορίες των MotoGP θα πρέπει να μην είναι ορυκτής προέλευσης στο 100% κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη, αλλά απαιτεί μακρά περίοδο προσαρμογής.

Η συνεργασία λοιπόν της Mobil με την KTM δεν είναι μία απλή χορηγία αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και εξελικτικό βήμα που είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η ExxonMobil επιστρέφει στα MotoGP και όχι απλά για να ικανοποιήσει τις επικοινωνιακές της ανάγκες.

MotoGP

Ο κος Rob Shearer, ExxonMobil Global Sponsorships & Motorsports Manager, είπε: «Αυτή είναι μία συναρπαστική νέα συνεργασία για το Mobil 1 και ανυπομονούμε να εξελίξουμε μία μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική σχέση με μία δυναμική, ξεχωριστή και καινοτόμα μάρκα όπως είναι η KTM. Ο ρόλος μας θα είναι να τους προμηθεύσουμε με προηγμένα καύσιμα και λιπαντικά και ελπίζουμε πως η Red Bull KTM θα μπορέσει να μας επιστρέψει νίκες αλλά και ένα πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι πως κερδισμένος από αυτό θα βγει ο καταναλωτής καθώς θα βελτιώνουμε και θα εξελίσσουμε τα προϊόντα με τα οποία προμηθεύουμε τα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Η σημερινή ανακοίνωσή μας, δείχνει επίσης την ηγετική θέση των λιπαντικών και της τεχνολογίας που διαθέτουμε. Με το άνοιγμα της σεζόν στην Πορτογαλία να πλησιάζει γοργά, ανυπομονούμε να εργαστούμε με την Red Bull KTM Factory Racing και τους φανταστικούς αναβάτες Brad Binder και Jack Miller με στόχο να βοηθήσουμε την ομάδα να βρει τον δρόμο για το πρώτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο κος Pit Beirer διευθυντής KTM Motorsport, τόνισε: «Αυτή η συνεργασία είναι σημαντική για εμάς για μία σειρά από λόγους. Η ExxonMobil είναι ένα μεγάλο όνομα στην βιομηχανία και στους αγώνες γενικά, με σημαντική παρουσία, και ξέρουμε πως μπορούμε να υπολογίζουμε στα προηγμένα λιπαντικά τους για την Red Bull KTM RC16. Έχουν μία παρόμοια φιλοσοφία με την δική μας, βάζοντας τον υψηλότερο στόχο και την καλύτερη δυνατή απόδοση, ενώ συμβαδίζουν με τους στόχους μας για το μέλλον, όπου θέλουμε να είμαστε κομμάτι της ιστορικής αλλαγής των MotoGP στα συνθετικά αγωνιστικά καύσιμα. Ανυπομονούμε να γίνουμε οι εκπρόσωποι των λιπαντικών Mobil στους αγώνες MotoGP».

 

Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές

Επιστροφή φόρου άνω των 22.000.000 ευρώ για τον Ισπανό αναβάτη
motomag Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

Ο γνωστός Ισπανός πρώην αγωνιζόμενος του MotoGP και νυν δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing, από το 2006 ερευνάται για θέματα φοροδιαφυγής από τις ισπανικές αρχές που όλα αυτά τα χρόνια  προσπαθούσαν να αποδείξουν πως ο Dani Pedrosa είναι κάτοικος Ισπανίας και ως εκ τούτου έπρεπε να πληρώνει βαριά φορολογία. Ο Pedrosa όμως, από το 2006 είχε μετακομίσει στο Λονδίνο ενώ στη συνέχεια επέλεξε ως τόπο διαμονής την Ελβετία όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την υπόθεση, οι ημέρες που θα πρέπει να βρίσκεται κάποιος στην ισπανική χώρα αν έχει δηλωμένη άλλη φορολογική κατοικία θα πρέπει να είναι μέχρι 183 το πολύ, ειδάλλως αν αυτός τις ξεπεράσει θεωρείται κάτοικος Ισπανίας. Τώρα, η υπόθεση του Dani Pedrosa η οποία απασχολεί όλα αυτά τα χρόνια τις ισπανικές αρχές φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη ο δικηγόρος του Pedrosa David Gil Fernández. "Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το τέταρτο τμήμα του Δικαστηρίου Διοικητικών Διαφορών της Audiencia Nacional (Εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο) κοινοποίησε απόφαση που κάνει δεκτή την έφεση της διοικητικής διαφοράς που υπέβαλε ο Dani Pedrosa κατά της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος για τα έτη 2005 και 2006, όταν εκείνος ζούσε στο Λονδίνο. Παρόλο που η απόφαση μπορεί ακόμη να προσβληθεί με έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, η Υπηρεσία Εσόδων θα πρέπει να επιστρέψει στον ενδιαφερόμενο 2.418.373,20 ευρώ συν τους σχετικούς τόκους, αλλά και να του καταβάλλουν τα δικαστικά του έξοδα! Αυτή η απόφαση είναι το τέλος μιας μακράς διαδρομής κατά την οποία η Υπηρεσία Εσόδων είδε πώς κάθε προσπάθεια να αποδείξει την κατοικία του Pedrosa στην Ισπανία δεν μπόρεσε να τελεσφορήσει.”

Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές

Ο δικηγόρος του Dani Pedrosa, David Gil Fernández ανέφερε επίσης όλες τις κινήσεις της Υπηρεσίας Εσόδων κατά του Ισπανού θρύλου του MotoGP, οι οποίες απορρίφθηκαν.

1. Εκκαθάριση του IRPF (προσωπικό εισόδημα) των ετών 2008 και 2009 καθώς και της σχετικής κύρωσης, που ακυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 14 Φεβρουαρίου 2019.

2. Διακανονισμός για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2011 έως το 2014 συν το σχετικό πρόστιμο, που ακυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

3. Διακανονισμός για τον φόρο περιουσίας του 2013 και του 2014, συν τις σχετικές ποινές, που ακυρώνεται από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

Όλες αυτές οι διαδικασίες, κατά των οποίων δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα προσφυγής, κατέληξαν με την καταδίκη της Υπηρεσίας Εσόδων. Ως εκ τούτου αυτή καλείται να επιστρέψει άνω των 22.000.000 ευρώ πέραν της καταβολής των σχετικών τόκων υπερημερίας που κατέβαλε ο Pedrosa όλα αυτά τα χρόνια στο ισπανικό κράτος.

Ο David Gil Fernández ανέφερε και τα όσα είπε ο πελάτης του μετά το αίσιο τέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης: "Ο Dani Pedrosa είναι πολύ ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είπε ψέματα για τη φορολογική του κατοικία, όπως ισχυρίστηκε η εφορία. Ωστόσο, ο Pedrosa θυμάται επίσης με πικρία πολύ δυσάρεστα επεισόδια, όταν το όνομά του δημοσιεύθηκε άδικα στον κατάλογο των φορολογικών παραβατών το 2015 και το 2016, οπότε χρειάστηκε να υπομείνει κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις, ή όταν πράκτορες της Υπηρεσίας Τελωνειακής Επιτήρησης παρενόχλησαν το οικογενειακό του περιβάλλον, αναγκάζοντας τον να υποβάλει επίσημη καταγγελία στο συμβούλιο υπεράσπισης φορολογουμένων της Υπηρεσίας Εσόδων."

Ετικέτες