Η Triumph στα MotoGP

Φεύγει η Honda έρχονται η Βρετανοί
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/1/2017

Ήταν γνωστό ότι η Honda θα προμήθευε με κινητήρες την κατηγορία Moto2 έως το τέλος του 2018. Εκείνο που δεν ήταν ακόμα γνωστό, αφορούσε το τι θα γινόταν μετά, όταν το συμβόλαιο της Honda με την Dorna έληγε. Οι Ιάπωνες δεν έδειχναν ιδιαίτερη προθυμία να συνεχίσουν την αποκλειστική διάθεση κινητήρων για τα Moto2 (πρόκειται για κινητήρες βασισμένους στον τετρακύλινδρο παραγωγής του CBR 600 RR) και οι νέες πληροφορίες που κυκλοφορούν, θέλουν την Triumph να αρπάζει την ευκαιρία και να γίνεται αυτή ο αποκλειστικός προμηθευτής.

Από αυτή την είδηση μπορούμε να βγάλουμε δυο-τρία συμπεράσματα για το μέλλον, διότι είναι πολύ πιθανό η απόφαση της Honda να σημαίνει ότι σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή του CBR 600 RR! Επίσης μπορούμε να πούμε ότι η Triumph μπαίνει μετά από πολλά χρόνια ξανά στους αγώνες ταχύτητας και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, έστω κι ως απλώς προμηθευτής κινητήρων. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι Βρετανοί ετοιμάζουν να προσθέσουν στην γκάμα τους νέες supersport μοτοσυκλέτες και γιατί όχι, ένα νέο Superbike που τόσο πολύ της λείπει.

Να προσθέσουμε εδώ, ότι και η KTM έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγώνες ταχύτητας και θυμίζουμε ότι έχει βάλει σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο πλάνο για τα MotoGP που ξεκινά από τα RC Cup και καταλήγει φυσικά στην νέα V4 την RC16 που θα δούμε να αγωνίζεται στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα.         

MotoGP: Bagnaia και Bezzecchi προπονήθηκαν στο ράντζο του Valentino Rossi

Ζέσταμα εν όψει του GP της Βραζιλίας
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/3/2026

Οι Bagnaia και Bezzecchi βρέθηκαν στο ράντζο του Valentino Rossi, όπου το δίδυμο της VR46 Academy προετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2026 στη Βραζιλία.

Οι δύο οδηγοί της VR46 Riders Academy, μετά από ένα ανάμεικτο Σαββατοκύριακο στο GP της Ταϊλάνδης, με το χαμόγελο του νικητή Bezzecchi και την απογοήτευση του Bagnaia για ένα αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών του, ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού με τον Valentino Rossi στο γνωστό ράντζο του στην Tavullia.

Ο Pecco μοιράστηκε ένα βίντεο της προπόνησης στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ενώ τα μέσα της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως οι δυο τους θα αποτελούν το εργοστασιακό δίδυμο της Aprilia το 2027. Ο Bezzecchi έχει ήδη υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ ο Bagnaia φαίνεται πως θα ολοκληρώσει την συνεργασία του με την Ducati στο τέλος της σεζόν και το μέλλον είναι ακόμη αβέβαιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesco Bagnaia (@pecco63)