Η Triumph στα MotoGP

Φεύγει η Honda έρχονται η Βρετανοί
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/1/2017

Ήταν γνωστό ότι η Honda θα προμήθευε με κινητήρες την κατηγορία Moto2 έως το τέλος του 2018. Εκείνο που δεν ήταν ακόμα γνωστό, αφορούσε το τι θα γινόταν μετά, όταν το συμβόλαιο της Honda με την Dorna έληγε. Οι Ιάπωνες δεν έδειχναν ιδιαίτερη προθυμία να συνεχίσουν την αποκλειστική διάθεση κινητήρων για τα Moto2 (πρόκειται για κινητήρες βασισμένους στον τετρακύλινδρο παραγωγής του CBR 600 RR) και οι νέες πληροφορίες που κυκλοφορούν, θέλουν την Triumph να αρπάζει την ευκαιρία και να γίνεται αυτή ο αποκλειστικός προμηθευτής.

Από αυτή την είδηση μπορούμε να βγάλουμε δυο-τρία συμπεράσματα για το μέλλον, διότι είναι πολύ πιθανό η απόφαση της Honda να σημαίνει ότι σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή του CBR 600 RR! Επίσης μπορούμε να πούμε ότι η Triumph μπαίνει μετά από πολλά χρόνια ξανά στους αγώνες ταχύτητας και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, έστω κι ως απλώς προμηθευτής κινητήρων. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι Βρετανοί ετοιμάζουν να προσθέσουν στην γκάμα τους νέες supersport μοτοσυκλέτες και γιατί όχι, ένα νέο Superbike που τόσο πολύ της λείπει.

Να προσθέσουμε εδώ, ότι και η KTM έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγώνες ταχύτητας και θυμίζουμε ότι έχει βάλει σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο πλάνο για τα MotoGP που ξεκινά από τα RC Cup και καταλήγει φυσικά στην νέα V4 την RC16 που θα δούμε να αγωνίζεται στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα.         

MotoGP: Marc Marquez – “Η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”

Ο Marc Marquez μιλάει για το μέλλον και την φιλοδοξία του
MM93 Ambition
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/12/2025

Στα 32 του χρόνια και με 13 σεζόν στο MotoGP, ο Marc Marquez βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας παρά στην αρχή της.

Ο πρόσφατα ανακηρυγμένος, για ένατη φορά, παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στις πίστες την ερχόμενη σεζόν (2026) για τον τελευταίο χρόνο του υπάρχοντος συμβολαίου του με τη factory Ducati.

Πέρα από αυτό, ο Marquez παραδέχεται ότι το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Ωστόσο, αν συνεχίσει να αγωνίζεται, θα είναι με την ίδια φιλοδοξία.

MM93 Ambition

“Είναι δύσκολο να ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”, είπε ο Marquez.
“Πάντα πίστευα ότι κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, ξυπνάς και κοιμάσαι σκεπτόμενος πώς να βελτιωθείς.

Φυσικά, υπάρχουν ημέρες που παίρνεις ξεκουράζεσαι και αυτό είναι καλό για το μυαλό, αλλά ακόμα και αυτό είναι για να μπορείς να αποδόσεις καλύτερα μετά.

Αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα είναι για να δώσω το εκατό τοις εκατό, με την ίδια φιλοδοξία. Αυτός είναι ο στόχος μου.”

Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινά το 2026, όταν και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο. Ο Marquez χρειάζεται μόνο έναν ακόμη τίτλο για να φτάσει το ρεκόρ του Giacomo Agostini με οκτώ πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία. Επιπλέον, απέχει 15 νίκες από το απόλυτο ρεκόρ νικών του Valentino Rossi στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Johann Zarco, 35 ετών, είναι ο μόνος αναβάτης στο τρέχον grid του MotoGP που είναι μεγαλύτερος από τον Marquez.

MM93 Ambition

 

Ετικέτες