Η VR46 εξασφάλισε χορηγία για ομάδα MotoGP από το 2022!

Λεφτά από την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/4/2021

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, η VR46 ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει ομάδα από την επόμενη σεζόν στα MotoGP, η οποία θα διοικείται πλήρως από την εταιρεία του Rossi. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, μέσω της συμφωνίας με την Esponsorama Avintia, ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi, Luca Marini, τρέχει με τα χρώματα της SKY Racing Team VR46 στην κορυφαία κατηγορία, ενώ στα ίδια χρώματα είναι βαμμένες και οι μοτοσυκλέτες της ομάδας στη Moto2.

Παρόλα αυτά, και με την συμφωνία με τις Dorna, IRTA και FIM, η VR46 θα συμμετέχει ως ιδιωτική ομάδα την περίοδο 2022-2026. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, αυτό έγινε εφικτό χάρη στην συνεργασία με την Tanal Entertainment, μιας εταιρείας που ανήκει στον Πρίγκηπα Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας! Στην ουσία, ο βασικός χορηγός θα είναι η Aramco, άλλη μία αραβική φίρμα, η οποία έχει μπει ήδη στην Formula , αλλά και σε άλλα αντίστοιχα projects. Δεν αποτελεί άλλωστε έκπληξη, το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες εδώ και χρόνια να προσελκύσει κόσμο από το σύμπαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γι' αυτό και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή μίας πίστας, ενώ έχει αναλάβει και την διοργάνωση του Dakar Rally.

Στο δελτίο τύπου της Tanal Entertainment Sport & Media, υπάρχει μάλιστα και μια εικόνα της μοτοσυκλέτας με το πώς θα φέρει πάνω της τα νέα λογότυπα. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις μοτοσυκλέτες που θα έχει η ομάδα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, η φωτογραφία έχει φτιαχτεί με βάση ένα Yamaha M1. Προς το παρόν όμως, το ρόλο της δορυφορικής ομάδας της Yamaha την έχει η Petronas, για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επέκταση της συνεργασίας, αλλά οι πληροφορίες λένε πως οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Δεν είναι όμως μόνο τα Μ1 που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα για του χρόνου. Τόσο η Suzuki όσο και η Aprilia είναι προς αναζήτηση δορυφορικών ομάδων, ενώ αν η Esponsorama φύγει τελικά από τα MotoGP για να πάρει τη θέση της η VR46, θα μπει και η Ducati στο χορό, καθώς θα θέλει να διατηρήσει τις έξι μοτοσυκλέτες της στο grid.

Σε αντίστοιχο επίπεδο αναζήτησης και διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα των αναβατών, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά, και με δεδομένο ότι έχει εξασφαλιστεί το οικονομικό ζήτημα, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το αν ο Rossi θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί από τους αγώνες, γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεν θέλει να συνδυάσει τους ρόλους του αγωνιζόμενου και του Team Manager.

MotoGP: Marc Marquez – “Η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”

Ο Marc Marquez μιλάει για το μέλλον και την φιλοδοξία του
MM93 Ambition
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/12/2025

Στα 32 του χρόνια και με 13 σεζόν στο MotoGP, ο Marc Marquez βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας παρά στην αρχή της.

Ο πρόσφατα ανακηρυγμένος, για ένατη φορά, παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στις πίστες την ερχόμενη σεζόν (2026) για τον τελευταίο χρόνο του υπάρχοντος συμβολαίου του με τη factory Ducati.

Πέρα από αυτό, ο Marquez παραδέχεται ότι το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Ωστόσο, αν συνεχίσει να αγωνίζεται, θα είναι με την ίδια φιλοδοξία.

MM93 Ambition

“Είναι δύσκολο να ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”, είπε ο Marquez.
“Πάντα πίστευα ότι κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, ξυπνάς και κοιμάσαι σκεπτόμενος πώς να βελτιωθείς.

Φυσικά, υπάρχουν ημέρες που παίρνεις ξεκουράζεσαι και αυτό είναι καλό για το μυαλό, αλλά ακόμα και αυτό είναι για να μπορείς να αποδόσεις καλύτερα μετά.

Αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα είναι για να δώσω το εκατό τοις εκατό, με την ίδια φιλοδοξία. Αυτός είναι ο στόχος μου.”

Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινά το 2026, όταν και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο. Ο Marquez χρειάζεται μόνο έναν ακόμη τίτλο για να φτάσει το ρεκόρ του Giacomo Agostini με οκτώ πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία. Επιπλέον, απέχει 15 νίκες από το απόλυτο ρεκόρ νικών του Valentino Rossi στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Johann Zarco, 35 ετών, είναι ο μόνος αναβάτης στο τρέχον grid του MotoGP που είναι μεγαλύτερος από τον Marquez.

MM93 Ambition

 

Ετικέτες