Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η VR46 εξασφάλισε χορηγία για ομάδα MotoGP από το 2022!

Λεφτά από την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, η VR46 ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει ομάδα από την επόμενη σεζόν στα MotoGP, η οποία θα διοικείται πλήρως από την εταιρεία του Rossi. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, μέσω της συμφωνίας με την Esponsorama Avintia, ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi, Luca Marini, τρέχει με τα χρώματα της SKY Racing Team VR46 στην κορυφαία κατηγορία, ενώ στα ίδια χρώματα είναι βαμμένες και οι μοτοσυκλέτες της ομάδας στη Moto2.

Παρόλα αυτά, και με την συμφωνία με τις Dorna, IRTA και FIM, η VR46 θα συμμετέχει ως ιδιωτική ομάδα την περίοδο 2022-2026. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, αυτό έγινε εφικτό χάρη στην συνεργασία με την Tanal Entertainment, μιας εταιρείας που ανήκει στον Πρίγκηπα Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας! Στην ουσία, ο βασικός χορηγός θα είναι η Aramco, άλλη μία αραβική φίρμα, η οποία έχει μπει ήδη στην Formula , αλλά και σε άλλα αντίστοιχα projects. Δεν αποτελεί άλλωστε έκπληξη, το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες εδώ και χρόνια να προσελκύσει κόσμο από το σύμπαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γι' αυτό και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή μίας πίστας, ενώ έχει αναλάβει και την διοργάνωση του Dakar Rally.

Στο δελτίο τύπου της Tanal Entertainment Sport & Media, υπάρχει μάλιστα και μια εικόνα της μοτοσυκλέτας με το πώς θα φέρει πάνω της τα νέα λογότυπα. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις μοτοσυκλέτες που θα έχει η ομάδα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, η φωτογραφία έχει φτιαχτεί με βάση ένα Yamaha M1. Προς το παρόν όμως, το ρόλο της δορυφορικής ομάδας της Yamaha την έχει η Petronas, για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επέκταση της συνεργασίας, αλλά οι πληροφορίες λένε πως οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Δεν είναι όμως μόνο τα Μ1 που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα για του χρόνου. Τόσο η Suzuki όσο και η Aprilia είναι προς αναζήτηση δορυφορικών ομάδων, ενώ αν η Esponsorama φύγει τελικά από τα MotoGP για να πάρει τη θέση της η VR46, θα μπει και η Ducati στο χορό, καθώς θα θέλει να διατηρήσει τις έξι μοτοσυκλέτες της στο grid.

Σε αντίστοιχο επίπεδο αναζήτησης και διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα των αναβατών, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά, και με δεδομένο ότι έχει εξασφαλιστεί το οικονομικό ζήτημα, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το αν ο Rossi θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί από τους αγώνες, γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεν θέλει να συνδυάσει τους ρόλους του αγωνιζόμενου και του Team Manager.