Η VR46 εξασφάλισε χορηγία για ομάδα MotoGP από το 2022!

Λεφτά από την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/4/2021

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, η VR46 ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει ομάδα από την επόμενη σεζόν στα MotoGP, η οποία θα διοικείται πλήρως από την εταιρεία του Rossi. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, μέσω της συμφωνίας με την Esponsorama Avintia, ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi, Luca Marini, τρέχει με τα χρώματα της SKY Racing Team VR46 στην κορυφαία κατηγορία, ενώ στα ίδια χρώματα είναι βαμμένες και οι μοτοσυκλέτες της ομάδας στη Moto2.

Παρόλα αυτά, και με την συμφωνία με τις Dorna, IRTA και FIM, η VR46 θα συμμετέχει ως ιδιωτική ομάδα την περίοδο 2022-2026. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, αυτό έγινε εφικτό χάρη στην συνεργασία με την Tanal Entertainment, μιας εταιρείας που ανήκει στον Πρίγκηπα Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας! Στην ουσία, ο βασικός χορηγός θα είναι η Aramco, άλλη μία αραβική φίρμα, η οποία έχει μπει ήδη στην Formula , αλλά και σε άλλα αντίστοιχα projects. Δεν αποτελεί άλλωστε έκπληξη, το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες εδώ και χρόνια να προσελκύσει κόσμο από το σύμπαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γι' αυτό και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή μίας πίστας, ενώ έχει αναλάβει και την διοργάνωση του Dakar Rally.

Στο δελτίο τύπου της Tanal Entertainment Sport & Media, υπάρχει μάλιστα και μια εικόνα της μοτοσυκλέτας με το πώς θα φέρει πάνω της τα νέα λογότυπα. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις μοτοσυκλέτες που θα έχει η ομάδα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, η φωτογραφία έχει φτιαχτεί με βάση ένα Yamaha M1. Προς το παρόν όμως, το ρόλο της δορυφορικής ομάδας της Yamaha την έχει η Petronas, για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επέκταση της συνεργασίας, αλλά οι πληροφορίες λένε πως οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Δεν είναι όμως μόνο τα Μ1 που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα για του χρόνου. Τόσο η Suzuki όσο και η Aprilia είναι προς αναζήτηση δορυφορικών ομάδων, ενώ αν η Esponsorama φύγει τελικά από τα MotoGP για να πάρει τη θέση της η VR46, θα μπει και η Ducati στο χορό, καθώς θα θέλει να διατηρήσει τις έξι μοτοσυκλέτες της στο grid.

Σε αντίστοιχο επίπεδο αναζήτησης και διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα των αναβατών, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά, και με δεδομένο ότι έχει εξασφαλιστεί το οικονομικό ζήτημα, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το αν ο Rossi θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί από τους αγώνες, γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεν θέλει να συνδυάσει τους ρόλους του αγωνιζόμενου και του Team Manager.

EICMA 2026: Legends of Speed - Έκθεση αφιερωμένη στους θρύλους του MotoGP

Πάνω από 35 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες - Από την πρώτη σεζόν των 500cc έως σήμερα
EICMA 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/9/2026

Η ιστορία του MotoGP μεταφέρεται στη φετινή EICMA μέσα από την έκθεση "Legends of Speed", με μοτοσυκλέτες που σημάδεψαν περισσότερες από επτά δεκαετίες αγώνων και μια ειδικά διαμορφωμένη περιοχή gaming

Τα MotoGP και η EICMA ανακοίνωσαν την πρώτη κοινή τους διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο Μιλάνο, με επίκεντρο την έκθεση "Legends of Speed".

Η έκθεση θα παρουσιάσει περισσότερες από 35 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, καλύπτοντας περισσότερα από 70 χρόνια ιστορίας της κορυφαίας κατηγορίας των Grand Prix. Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα βρίσκεται η AJS Porcupine 500 με την οποία ο Leslie Graham κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας 500 κυβικών, το 1949.

Στην έκθεση θα υπάρχουν επίσης τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες MV Agusta, όπως αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει στους αγώνες οι Giacomo Agostini και Phil Reed, δύο από τους μεγαλύτερους αναβάτες όλων των εποχών και φυσικά της εποχής των 500 κυβικών.

Το ιστορικό κομμάτι της συλλογής θα περιλαμβάνει ακόμη μοτοσυκλέτες που έχουν οδηγηθεί από αναβάτες όπως ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi και ο Kevin Schwantz.

Οι μοτοσυκλέτες εκθέματα θα φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με αγωνιστικές και των πέντε κατασκευαστών που συμμετέχουν σήμερα στο MotoGP. Με αυτόν τον τρόπο, η παρουσίαση θα συνδέει τις διαφορετικές εποχές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, από τις πρώτες "ακατέργαστες" μοτοσυκλέτες των Grand Prix μέχρι τις σημερινές πρωτότυπες αγωνιστικές κατασκευές των αμέτρητων εργατοωρών Έρευνας και Έξέλιξης.

Η έκθεση "Legends of Speed" θα φιλοξενηθεί στο Hall 22 της EICMA και θα καταλαμβάνει συνολική έκταση άνω των 1.400 τετραγωνικών μέτρων. Εκτός από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για gaming, καθώς και διάφορες δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης διαδραστικό περιεχόμενο και μια εκτεταμένη οπτικοακουστική παρουσίαση, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο εισιτήρια για το Ιταλικό Grand Prix του 2027 στο Mugello, στα πλαίσια της νέας εκτεταμένης συνεργασίας της Διεθνούς Έκθεσης και των MotoGP.

Η EICMA θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου στο Μιλάνο.

EICMA 2026

Ο αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος του MotoGP Group, Carlos Ezpeleta, δήλωσε σχετικά, "Η συνεργασία μας με την EICMA μάς επιτρέπει να φέρουμε τα MotoGP ακόμη πιο κοντά στους φίλους τους και να αφηγηθούμε την ιστορία του αθλήματoς μας πέρα από την πίστα. H έκθεση Legends of Speed γιορτάζει μια εξαιρετική ιστορία, αλλά πάνω απ' όλα δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στην κληρονομιά των MotoGP και το παρόν τους, το οποίο χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία, την ψυχαγωγία και τη συνεχή εξέλιξη...Η EICMA είναι μια μοναδική παγκόσμια πλατφόρμα για τον κόσμο των δύο τροχών και μαζί θέλουμε να προσφέρουμε στους φίλους των MotoGP νέους τρόπους να τα βιώσουν, προσεγγίζοντας παράλληλα νέο κοινό και τις νεότερες γενιές, για αυτό και όλες οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε από κοινού, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση."