Η VR46 εξασφάλισε χορηγία για ομάδα MotoGP από το 2022!

Λεφτά από την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/4/2021

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, η VR46 ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει ομάδα από την επόμενη σεζόν στα MotoGP, η οποία θα διοικείται πλήρως από την εταιρεία του Rossi. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, μέσω της συμφωνίας με την Esponsorama Avintia, ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi, Luca Marini, τρέχει με τα χρώματα της SKY Racing Team VR46 στην κορυφαία κατηγορία, ενώ στα ίδια χρώματα είναι βαμμένες και οι μοτοσυκλέτες της ομάδας στη Moto2.

Παρόλα αυτά, και με την συμφωνία με τις Dorna, IRTA και FIM, η VR46 θα συμμετέχει ως ιδιωτική ομάδα την περίοδο 2022-2026. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, αυτό έγινε εφικτό χάρη στην συνεργασία με την Tanal Entertainment, μιας εταιρείας που ανήκει στον Πρίγκηπα Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας! Στην ουσία, ο βασικός χορηγός θα είναι η Aramco, άλλη μία αραβική φίρμα, η οποία έχει μπει ήδη στην Formula , αλλά και σε άλλα αντίστοιχα projects. Δεν αποτελεί άλλωστε έκπληξη, το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες εδώ και χρόνια να προσελκύσει κόσμο από το σύμπαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γι' αυτό και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή μίας πίστας, ενώ έχει αναλάβει και την διοργάνωση του Dakar Rally.

Στο δελτίο τύπου της Tanal Entertainment Sport & Media, υπάρχει μάλιστα και μια εικόνα της μοτοσυκλέτας με το πώς θα φέρει πάνω της τα νέα λογότυπα. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις μοτοσυκλέτες που θα έχει η ομάδα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, η φωτογραφία έχει φτιαχτεί με βάση ένα Yamaha M1. Προς το παρόν όμως, το ρόλο της δορυφορικής ομάδας της Yamaha την έχει η Petronas, για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επέκταση της συνεργασίας, αλλά οι πληροφορίες λένε πως οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Δεν είναι όμως μόνο τα Μ1 που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα για του χρόνου. Τόσο η Suzuki όσο και η Aprilia είναι προς αναζήτηση δορυφορικών ομάδων, ενώ αν η Esponsorama φύγει τελικά από τα MotoGP για να πάρει τη θέση της η VR46, θα μπει και η Ducati στο χορό, καθώς θα θέλει να διατηρήσει τις έξι μοτοσυκλέτες της στο grid.

Σε αντίστοιχο επίπεδο αναζήτησης και διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το θέμα των αναβατών, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά, και με δεδομένο ότι έχει εξασφαλιστεί το οικονομικό ζήτημα, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το αν ο Rossi θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί από τους αγώνες, γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεν θέλει να συνδυάσει τους ρόλους του αγωνιζόμενου και του Team Manager.

MotoGP, Brno: Πράσινο φως για την επιστροφή του Alex Marquez

Εξασφάλισε την συμμετοχή στο FP1 - Νέα αξιολόγηση την Παρασκευή
Marquez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/6/2026

Ο Alex Marquez της ομάδας BK8 Gresini Racing MotoGP έλαβε το πρώτο πράσινο φως από την ιατρική ομάδα των MotoGP και θα συμμετάσχει κανονικά στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (FP1) του Grand Prix Τσεχίας στο Brno το πρωί της Παρασκευής 19/6.

Ο Ισπανός αναβάτης ταξίδεψε στην Τσεχία με στόχο να αγωνιστεί στον αγώνα του Σαββατοκύριακου, όπου μετά την αρχική ιατρική εξέταση κρίθηκε ικανός να βγει στην πίστα για να ξεκινήσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα.

Ωστόσο, η συμμετοχή του στο υπόλοιπο Grand Prix δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Μετά το τέλος του FP1 θα υποβληθεί σε νέα ιατρική αξιολόγηση, κατά την οποία οι γιατροί θα αποφασίσουν οριστικά αν είναι σε κατάσταση να συνεχίσει το αγωνιστικό του τριήμερο.

Η τελική αυτή απόφαση θα καθορίσει αν ο Marquez θα μπορέσει να λάβει μέρος στις υπόλοιπες περιόδους δοκιμών, στις κατατακτήριες και φυσικά στον αγώνα της Κυριακής στο Brno.

Η πορεία του αναβάτη με το #73 παρακολουθείται στενά, καθώς η φυσική του κατάσταση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του αποτελεί βασικό παράγοντα για τη εξασφάλιση της συμμετοχής του στο Grand Prix της Τσεχίας. Οι οριστικές αξιολογήσεις αναμένονται μετά τον επανέλεγχο της Παρασκευής.